sofiastotto

Alla inlägg under september 2011

Av Sofia Lindström - 16 september 2011 18:14


De bett som jag använde på Totto och varierar ofta mellan är Nova bett och ett tredelat bett. Nu när jag har börjat på att rida honom mer än tidigare (nu rider jag honom 3dagar i veckan) så får jag faktiskt säga att jag märker stor skillnad mellan dessa bett. Med Novabettet får jag inte samma känsla i ridningen, han känns stum och går inte att ställa så bra i hörn och volter. Men det tredelade blir allt så mycket lättare, sen skummar han mer med det tredelade vilket jag tar som possitivt.


Ska ändå fortsätta att variera bett, men kanske testar ett annat att variera med än Novabettet. Har ett tredelat med äppelsmak som kanske går hem hos Totto.  


Märker ni stor skillnad när ni rider med olika bett?


 

 

Av Sofia Lindström - 15 september 2011 07:16


Kunde inte blogga så mycket igår, för vi håller på och lägger golv i vardagsrummet, så då ha vi dragit ur alla sladdar ur väggen för att komma åt att lägga golvet.


Igår åkte jag ut till stallet en snabbis för att kika till Totto. Han mådde bra och va väldigt glad över att få lite sällskap av mig.


Slängde på Totto ett tunt regntäcke här om dagen, och idag är jag väldigt glad över att jag lämmnade det på igår, för det ösregnar nu.


Idag ska jag iväg med Linnea och simma. Hoppas jag orkar mig iväg för att rida senare ändå.  


   


 


Av Sofia Lindström - 14 september 2011 08:24


Igår va det riktigt höstväder. Det blåste rejält hela dagen. Jag tänkte att det va bra träning att rida Totto, så ridning fick det bli.


Ridningen går bättre och bättre. Han har lyckats få egen frammåtbjudning nu, han bara rullar på. Allt blir så mycket lättare då. Stormen brydde han sig inte om ett dugg. Trodde faktiskt han skulle reagera lite när det dundrade i ridhuset, men icke.  


Mötte på en av stallets hovslagare. Och han frågade lite om Totto. Sen avslutade han med att säga att Totto såg ut att vara en mycket trevlig liten kille. Vad kul det är med vardags komplimanger!  


Blev en liten film på Totto när vi skrittar av. Brukar gå ut en liten runda som avskrittning, men nu va ju vädret som det va, så det fick bli några varv i ridhuset.


I slutet blev han lite förvånad över ett par tjejer som kom in i ridhuset. Och han blir ju verkligen "jätte" rädd.   Där emot snygg! Tänk om han kunde vara så där högrest hela tiden. hihi.



 


 


Av Sofia Lindström - 13 september 2011 20:40


Dagens roligaste bild:


 

 

Av Sofia Lindström - 13 september 2011 09:30


Mitt nya tänk ang. ridschema är att rida 3dagar i veckan. Mellan det blir det vila, tömkörning, löslongerin/hoppning, promenader mm. efter behov.


För att inte pressa Totto och ha "bokat" in träningar, så känns detta bättre! Mitt mål är altså att rida 3dagar i veckan. Vilket jag inte har gjort kontinuerligt förut, men känner att det verkligen är dax för det. Nu har nästan halva september gått och nästa år går vi in på året då Totto blir 4år, vilket innebär lite små tävlingar, längtar!

För att vara väl förberedda, måste jag börja träna honom mer, så att hans kropp är väl förberedd för vad nästa år komma. Jag ska hela tiden gå på känsla, då jag vet att det är det viktigaste man har i samspelet med sin häst!


 

 

Av Sofia Lindström - 12 september 2011 18:07


Idag gick min hästtransport igenom besiktningen! Jätte skönt!


Så nu kör vi tryggt på vägarna. Känns så skönt att man vet att den är okej när man ska börja köra Totto i den. Underbart!


   

 

Av Sofia Lindström - 12 september 2011 17:42


Nu har jag köpt 10kort igen hos Pirjo som driver moängens islandsridning.  


Idag har jag och syster ridit i höstvädret. Vi fick en liten skur på oss, men det va verkligen ingen fara, vi va torra när vi va tillbaka igen.

Syster red Runa och jag red Frosti. Idag tog vi det väldigt lugnt, mycket skritt då vi testade en väg som vi inte ridit på länge och det va stora traktorhål på den vägen, vilket va mindre kul. Men hästarna och vi hade det mysigt ändå!

Det är verkligen kul att jag och min syster rider ihop. Hade vi inte gjort det så hade vi inte träffats så ofta som vi gör nu. Helt underbart!


Jag skämtade med att vi red två isbjörnar idag. Två vita små isisar. Vilken bra humor man har ibland.   


Inga nya bilder från idag tyvärr..


  Fina Frosti!


 

Av Sofia Lindström - 11 september 2011 20:34


Idag har det regnat hela morgonen. Som tur va va det uppehåll när jag va i stallet. Totto va lite blöt, så han fick stå med fleecetäcke med hals först och sen ett till vanligt fleecetäcke för att torka upp.

Sen åkte dressyr sadeln på, och vi gick in i ridhuset. Skrittade fram för hand, sen hoppade jag upp i min och Tottos nya sadel. -Oj, vilka långa raka ben jag fick. hahah. Det va jag inte riktigt van vid. Men den va super skön och mycket lättare att sitta i en bättre stadigare sits, speciellt i galoppen då jag sitter ner för att hjälpa Totto att hålla balansen.

Själva ridningen gick kanon! Han va riktigt pigg att rida. Hade egen framåtbjudning, speciellt i traven, här hade jag för första gången en trav som jag kunde börja jobba honom i. Jobba honom i ett tänk till formen som kanske kommer snart om han jobbar på lika dant som han gjorde idag. Åh vad glad jag är!


    Visst ser han extra pigg ut? Hahahahahaha min lilla söt Totto!


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards