sofiastotto

Alla inlägg under mars 2012

Av Sofia Lindström - 15 mars 2012 06:51


Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera ett tag nu... Har en hel del uppe i luften, tiden räcker inte till. Vad mycket tid det går åt ibland när man har mycket att tänka på. Bäst är att ta dagen som den kommer. Men när det handlar om något speciellt så är det svårt att sluta tänka på det.


I tisdags va min svärmor med till stallet. Hon hjälpte till med stallsysslorna och sen gick vi till ridhuset så att hon fick rida lite. Det gick väldigt bra tycker jag. Hon har inte ridit på ca2år men modig som tusan är hon. Totto lufsade runt och betedde sig som en ridskolehäst. Så skönt att man kan känna sig så trygg när man slänger upp lite mindre rutinerade folk! Hjälpte henne med sitsen, tummen upp, hälen ner och räta på sig.   Stundtals s¨g det riktigt fint ut, och när hon satt som mest korrekt tyckte Totto att det va så trevligt att han sökte sig i form. Lena, som min svärmor heter, är en jäkel på att vara ute och springa mycket. Hon springer flera dagar i veckan, och minst en dag så springer hon 1mil. Ändå va hon trött fort på hästryggen, både flåsmässigt och speciellt i de muskler som man använder i ridningen. Kul att få höra det ibland.   


Red Benito igår. Han va vrål taggad. Sprätte i hela kroppen. Försökte bara hänga med honom och låta han fixa med det där själv. Red i padocken en stund med Johanna, sen skrittade vi av runt "rundan". Ett kort men lagom pass.


Tog även in Totto och han fick på sig tömkörnings grejerna. Kändes att det va ett tag sen jag gjorde det. Totto skötte sig galant! Fick arbeta honom lite extra i vänster varv för att han inte va lika medgörlig där, men annars knalla han på fint.



 


 




Av Sofia Lindström - 14 mars 2012 07:09


Film från mässan 2012. I början av filmen är Johanna Pettersson med när hon klappadr den snygga friesern som stod i en "hage".    Dom frågade även oss om dom kunde få filma, men vi tackade nej till en intervju. Lite synn nu i efterhand kanske.  



   

Av Sofia Lindström - 12 mars 2012 07:51


Börjar med vad jag gjorde i fredags...


I fredags åkte jag till stallet och bara mockade. Hjälpte även Emma med Zanzibars box och fixade mat och vatten. Efter det åkte jag hem och hade fredagsmys med min underbara sambo.


I lördags började träningshelgen som jag så länge hade längtat efter, och den beslöt jag mig ju för att inte vara med på då Totto va förkyld. Istället åkte vi till Örebro och shoppade kläder. Va inne en snabbis på Ikea med. Efter Örebro hämtade jag upp Emma och vi åkte tillbammans till stallet. Där mockade vi snabbt, och tog sedan in våra hästar i ridhuset och släppte dom lösa. Trodde att dem skulle leka rövare ihop, men dom skötte sig väldigt bra! Nästan som att dom trodde att dom bara hade fått byta hage. Haha   Ställde upp ett hinder som dom fick rulla över lite. Då blev det genast lite roligare tyckte dom båda två. Gick sedan en liten sväng med dom som avskrittning. Direkt efter stallet hämtade jag upp Erik och sen åkte vi till Ellen och Erik för att kika på melodifestivalen. Bästa låten vann!  


Igår åkte jag till stallet i ganska bra tid så att jag skulle hinna kika lite på de som tränade. Först tittade jag lite på Maria och Anna, sen va det Johanna och Lisettes tur och sist för dagen, Linnéa och Jenny.

Snabbade in i stallet efter att ha tagit lite kort på ekipagen. Borstade av Totto, som för övrigt fäller MASSOR nu! Slände på honom sadel och gick ut med honom i padocken. Hoppade upp med hjälp av pallen och red iväg ut på grusvägen. När jag kommit en liten bit kom det ett gäng bilar, då tryckte jag över Totto över ett litet dike och gick ut på en åker istället. Totto va spänd och jag kände att jag nog behövde rasta av honom lite om jag skulle rida iväg ut lite mer. Så vi gick tillbaka till padocken och jag red igenom honom i alla gångarter. I padocken hostade han inte en enda gång. Skönt! Sen bar vi oss ut igen. Nu gick det mycket bättre. Han va lugn och harmonisk med ett bra driv. travade bort till vägen och vände sedan hem. På hemvägen testade vi öven lite galopp. Nu kom det några hostningar, men det känns ändå som att det är på förbättringsvägen! Galoppen gick fint och han höll sig lugn och jag kände mig väldigt trygg. Skrittade sen sista biten och stannade för att prata lite med Maria. Efter ridturen fick Totto sig en rejäl omgång med ryktstenen, efter de så hårade han inte lika mycket. Sen fixade jag stallet, Totto och Benitos box och sopade överallt då jag har sopning av stallet på söndagar.

Kom på mig själv med att inte ha ätit frukost och klockan började närma sig 16. Skulle egentligen ridit Benito, men hade lovat att åka till Töreboda med transporten med, så jag kände att det blev lite ont om tid, plus att jag va super hungrig!

Åkte iväg till Töreboda och ställde transporten vid pappas lokal och åkte sedan hem till mamma och pappa och grillade. Erik köpte med hamburgare och det satt riktigt fint efter nästan 6timmar i stallet.


Här är Totto och Zanzibar från i lördags:




     




 

Av Sofia Lindström - 8 mars 2012 21:11


Idag hoppade jag upp lite barbacka på Totto. Han va nöjd och verkade tycka att det va roligt att få jobba lite lätt. Hade inga höga krav, utan satt mest och njöt över att få sitta på hans helt underbara rygg. Totto har en "rida barbacka rygg" verkligen! Rund, mjuk och skön med ingen manke, precis så som man vill ha det när man rider barbacka. Sen är han ju inte en "jätte" över ryggen heller, för det kan vara lite jobbigt när man nästan får sitta i spagat över hästen, då blir det väldigt svårt att komma åt när man vill jobba!

Tog tempen innan jag red, för säkerhetens skull, ingen feber idag heller. Inget snor och ingen hosta. Men jag skrittade mest och tog lite trav bara (och 2galoppsprång av ren iver   ). Så han hann väl kanske inte få upp flåset något vidare värst för att en hostning skulle komma, vad vet jag? Men det verkar iaf att han är på förbättringsvägen, SKÖNT!


 


 





Av Sofia Lindström - 7 mars 2012 20:58


Har strukit mig från träningarna i helgen. Ringde och frågade Lena W om lite råd och hur hon tyckte angående Tottos förkylning. Hon tyckte absolut att jag skulle hålla igång honom, men rida rakt fram i skogen helst utan större ansträngning. Hon tyckte även att det kanske skulle var onödigt för min del att bara kunna vara med "halv hjärtat" på träningarna då jag inte vill pressa honom för hårt, och det håller jag ju med om!


Tråkigt, men det blir säkert fler gånger. Lena sa att hon tyckte jag kunde komma bort till Habo och träna för henne. Låter lockande!    Hoppas min lille snutt kryar på sig snart, så att vi kan åka iväg på lite äventyr tillsammans!



 


 

Av Sofia Lindström - 7 mars 2012 09:04


Har lite brist på ideér... Hjälp mig gärna!  



Totto har lite hosta och lite rinnig näsa, ingen feber. Har va lika dan i höst/vintras när temperatur skillnaden ändrade så här drastiskt som det gjort nu ett tag med. Svårt att veta hur mycket/lite man ska täcka, då det kan vara +10 grader på dagen och -10 på kvällen/natten. Ja inte lätt..

Satsar ändå på att vara med i helgen. Får väl ta det lite lugnare bara. Kanske är det över tills då? Om det blir värre så får jag såklart stryka mig!



 


 

Av Sofia Lindström - 5 mars 2012 19:50


Ledig måndag.  


Idag åkte jag ut till stallet vid 12tiden. Mockade och fixade med Totto och Benitos box och mat. Sen tog jag inte Benito. Det va ett tag sen då han har varit sjuk, men ska nu börjas sättas igång lite smått. Jag började med att ta tempen för säkerhetens skull och han hade ingen feber. Bestämde mig för att hoppa upp barbacka på honom då jag tycker att det lätt blir lite långtråkigt att bara skritta runt annars, barbacka blir lite mer utmaning iaf.    Jag började med att skritta honom i padocken. Han va taggad men mycket arbetsvillig. Formade och lösgjorde honom rejält i sidorna. Han frustade och va nöjd! Skrittade sedan ut ur padocken och red lilla rundan. Allt gick super bra fram till en ny grushög som låg vid kanten av vägen. Där tog det stopp. Kändes som att han ville vända om och springa hem igen. Hade jag haft sadel på så hade jag kämpat mig igenom detta, men hoppade av för att slippa strida. Gick in i padocken igen och hoppade upp än en gång. Skrittade honom lång och låg sen hoppade jag av. Han verkade nöjd!


Precis när jag skulle hoppa av Benito kom Emma. Vi fixade våra hästar och red ut en sväng. Skuttade lite över ett dike. Totto skötte sig utmärkt! Z ville hellre bråka lite då han va pigg och på litr trotshumör. Vi fortsatte in i "lilla hopp skogen" och skuttade lite där inne. Sen red vi till stocken, och Emma hoppade den med Z. Såg roligt ut, men jag sparade det till en annan dag då jag hade dressyrsadeln. Sen red vi lite i padocken. Solen sken och jag hade lätt kunnat rida 2hästar till...Hahaha   Vilken energi man får när det känns som vår!


     


 

Av Sofia Lindström - 5 mars 2012 10:56


Jag har samlat på mig lite grejer som väntar på att jag och Totto ska ge oss ut på någon tävling. Nästan allt är nytt, förutom eskadron skydden med fårskinn och eskadron transportskydden (endast testade innan).


Blått. På bilden är; Transportskydd Eskadron, Eskadron schabrak, R.G huva, Eskadron skydd bak och fram samt ett ylle skritt täcke med Ta Tongka inbroderat:

 



Grönt. Här har vi; Jacson schabrak i sammet och Jacson tävlingstäcke:


 


Katten ville vara med....


 


Snyggt då det är samma modell, eller hur man ska säga. Samma passpoal:


 


Svart. Att åka i transporten med; Eskadron transportskydd och Catago fleecetäcke med tryck:


 


Har ni olika tävlings outfits eller använder ni ert till vardags med?


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards