sofiastotto

Alla inlägg under mars 2012

Av Sofia Lindström - 5 mars 2012 09:37


Underbart vår väder igår. Moskogen är ju halt fantastiskt! Vi hade en trevlig tur allihop dock hände även en liten läskig sak. Jag låg först och vi tog en kort galopp där det va mjukt, när jag skulle sakta in tappar min häst balansen, jag försökte luta mig bakåt för att hålla upp balansen men det räkte inte, så vi gick omkull.. Jag och hästen klarade oss jätte bra. Kändes verkligen att han inte ville landa på mig. Elin va så nära bakom så hennes häst sprang in i min och Elin fick kasta sig av. Alla klarade sig jätte bra! Jag har ett litet blåmärke på höften och hästen knallade på lika lycklig som han va innnan hela vägen hem.


Nöjd med våran tur! Härligt att vi va ett sånt pass stort gäng också som va ute samtidigt!   



       


 

Av Sofia Lindström - 4 mars 2012 09:52


Snart bär det av till Moängen och lite isisridning med syster, Ellen och Elin.   Senare ska vi på "kalas" då Eriks mamma fyllt år.



 


 



Av Sofia Lindström - 3 mars 2012 14:59


Underbart väder och underbar ridtur! Totto och jag började med att rida ut en liten sväng. Totto va härligt frammåt utan att vara för pigg. Han va inte tittig eller nervös. Red upp till vägen och tillbaka och i vanliga fall så brukar han ha lite mer driv på hemmåtvägen, men idag va han helt avslappnat och super mysig, så jag lät honom gå på lång tygel hela vägen hem i skritt och trav.

Sen tog vi oss en runda i padocken. Skritt, trav, galopp och ett litet skutt över ett litet kryss.


Efter ridningen borstade jag länge på Totto. Fixade även manen och luggen och snyggade till bakom öronen där träns och grimma sitter.


Är det några mer som är ridsugna nu i vårvädret?   


     

Trött häst.  



Här är lugna sötisen på hemvägen idag:



   

Av Sofia Lindström - 3 mars 2012 08:42


Gick en promenad med Totto igår. Han va som en hingst! Tur att jag hade med mig lite godis i fickan så att jag kunde göra lite ledarskapsövningar. Vi gick äver ner och över ett dike och på tillbaka vägen så hoppade jag över och Totto hoppade över efter mig.   Det tyckte han va super kul och efter så gjorde han ett litet glädjeskutt. När jag va tillbaka från promenaden så hade Maria och Anna precis ridit klart i padocken och då passade jag på att släppa honom där inne. Ville se hur han rörde sig och höll alla tummar för att han skulle vara bättre. Han tyckte att det va mysigt och skönt att få sprina av sig all överskottsenergi och han sprang utan hinder. Ömmheten verkade ha släppt. Jätte skönt!


Så här såg räserponnyn ut igår (se vad han gör när jag säger "buse" till honom  ):



 
 


 



Av Sofia Lindström - 2 mars 2012 07:11


Igår tog jag in Totto innan det hade blivit mörkt. Jag ville passa på att skritta fram honom rundan innan det blev för mörkt. Han och jag verkade tycka att det va lika mysigt. Vårsolen låg i en härlig solnedgång det va vindstilla och vårvärmen helt underbar. Jag gick med min allra bästa vän brevid mig och tänkte för mig själv hur glad jag är som har Totto.  


Väl inne i ridhuset skulle Totto få gå lite löst. Tyckte att han inte riktigt tog för sig med framhovarna. Precis som när man slår i tån i tröskeln ungefär. Inte halt, men en liten markering i båda fram. Kanske blev han lite trångskodd? Eller att han blev öm nu när han inte har en gummisula emellan skon och hoven? Jag ska ge det några dagar till då han inte är halt och att han ändå rör sig nästan obehindrat. Om det inte blir bättre får jag kalla ut hovis igen så att han får sko om i fram.


 


 



Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards