sofiastotto

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sofia Lindström - 5 augusti 2012 21:53


När jag red Totto igår skuttade vi lite över ett par små hinder i inhägnaden. Han va väldigt trög, och det brukar han vara i början av passen. Men han va så trög och verkade tycka att det va så tråkigt där inne, så jag valde att rida ut en sväng istället. Tänkte testa den nya rundan i vår skog som jag gick i fredags. Vi red bort mot vår väg som jag ställt upp ett nytt hinder på. Jag lät Totto kika lite på det och tog sats. Inga problem och Totto verkade tycka att det va mycket roligare att skutta över det istället för dom inne i inhägnaden. Vi red rundan i skogen, mest i skritt och lite trav. Totto kämpade på. Det är väldigt kuperad terräng och jag har fixat rundan så att man rider i både uppförsbackar och nerförsbackar. Nyttigt! När vi ridit rundan red vi hem igen. Nu mötte vi däckhindret från andra hållet. Jag fattade galopp men desto närmre vi kom hindret, desto saktare gick det. Jag förväntade mig en tvärnit, men icke! Totto tog i och hoppade högt, högt, högt över. Jag blev vrål chockad och kände hur min skängel åkte så långt bak att jag nästan klackade mig själv i nacken.. Nej nu överdriver jag, men hade han gjort den minsta bockningen, eller backutspark efter hindret så hade jag definitivt åkt av! Haha. Massor av berömm. Tror att det säkert går bättre nästa gång! Gick in i inhägnaden och skuttade lite till. Nu va Totto superpigg och hoppade med glädje i en härlig frammåt galopp. Nu valde jag att trava av. Travade med lång tygel, lång och låg form. Totto verkade nöjd och jag va mycket nöjd med honom!


Trött Totto (kolla hur ett strå på flygpannbandet lyckades ligga på kortet..Haha!):


 


Farliga hinder! Fast från andra sidan då    :


 


 

Av Sofia Lindström - 5 augusti 2012 21:39


Äntligen fick vi tummen ur och hämtade hem mina hinder, samt de sista saker som jag hade kvar i stallet där jag hade Totto förut. Nu såg inhägnaden faktiskt ut som en ridbana helt huxflux.   


Mimmi och Totto stod i inhägnaden och betade lite. Dom kollade lite på hindren. Mimmi tyckte att dom va lite läskiga. Totto kikade på dom men brydde sig inget märkvärdigt, han har ju sett dom förr även om det va vääääldigt längesedan nu.



Finaste grinden blev tyvärr suddig när jag tog kort, för att Mimmi puttade på mig. Märkte det först när jag satte mig här. Men här är hindren iallafall:


       


Visst blir man sugen på att skutta lite?   


 

Av Sofia Lindström - 4 augusti 2012 18:16


Önska gärna ett inlägg!

 

 

 

 


Av Sofia Lindström - 4 augusti 2012 11:19


Serie:


Tryck på bilden för att förstora!   


 


"Tand och mul kliare" (överskattad   ).. :



Hahahahahahaha Knas Totto!!



   



Av Sofia Lindström - 4 augusti 2012 10:47


Igår byggde jag även lite nya hinder. Hästarnna hjälpte till då dom fick stå i inhängnaden och äta lite gräs. Bra när man har självgående kräsklippare tycker jag.   Slängde in två blåa tunnor vilket var mycket uppskattat av en tvåfärgad liten polle. Hoppas dom vågar sig över mina skapelser.


Här är ett nytt hindet på vår väg:

 


Här är ett halvfult dubbelhinder i en av sommarhagarna:


 


Här ska det bli ett terränghinder i framtiden när det har sjunkt klart:


 


Inne i inhägnaden byggde jag om lite och gjorde ett par till hinder:


   



   



Av Sofia Lindström - 4 augusti 2012 10:27


Igår tog jag mig en långpromenad. Längsta promenaden på länge. Denna gång utan häst. Promenerade runt i skogen intill oss för att hitta nya ridvägar. Jag gick länge, både fram och tillbaka. Lyckades tyvärr inte hitta någon väg som jag kunde rida runt, bara fram och tillbaka, men det får duga sålänge! Hittade en lång fin väg som man kan rulla på i alla gångarter. Hoppas även att den känns skapligt lång när man sitter på hästryggen.    Har gått en ny vända i vår skog och kikat hur man skulle kunna göra en längre runda där. Tror jag ska få ihop nått. Känns bara lite svårt när det inte är upptrampat någon stig än, då det blir lite svårt att hitta. Men rider jag oftare där så kommer det såklart att bli en stig. Så småningom.   


 


 

Av Sofia Lindström - 3 augusti 2012 13:32


Glömde att skriva förut gällande hästarnas aktivering.

I inhägnaden står fortfarande hinder samt upphöjda bommar sen jag och Ellen red där i söndags. När jag löslongerade Mimmi där inne igår så drog hon över travbommarna två gånger.   Hon lyfte fötterna så fint så fint. Roligt att hon valde just travbommarna när även ett litet hinder stod brevid. Kul också att hon verkligen verkar gilla bommar och dyligt! Matrialet stod/står även mitt på ridbanan så egentligen så står dom inte "ivägen", men hon valde att komma på dom ändå. Hihi..



























 

Av Sofia Lindström - 3 augusti 2012 07:17


Gårdagens aktiveringar blev:


Totto och jag tog oss en uteritt. Vi red iväg till ett gärde som jag spanat in som det inte är sått någonting på i år för att dom har drenerat där. Vet det då Töreboda/Mariestadvägen går precis intill, vilket är miljöträning med! Red iväg och red en stund på gärdet. Följde en väg som det sedan tog stopp på då Totto blev "rädd" för något. Jag ville inte pressa på honom för hårt då som jag sagt innan att vägen ligger precis intill. Men vi tog alla gångarter på gärdet och jag känner mig nöjd då det va första gången vi va där.



Mimmi fick springa av sig i inhägnaden. Det behövdes! Gudars vilken fart hon fick. Först ville hon inte lämna mig, och sen när hon väl fick fart, ja då fick hon verkligen fart. Riktig ponny gas galopp. Hahah..   Hon visade upp en super tjusig arabtrav och jag tänkte erfter ett tag att jag skulle filma. När jag väl börjat så va ju energin slut i lilla donnan. Haha.. så jag fick smacka på henne hela tiden så det blev ingen bra film tyvärr. Gick en promenad med henne som avskrittning. Nu framöver kommer jag släppa henne lös i inhängnaden regelbundet, kanske en dag i veckan så att hon får fräsa av sig. Tror att hon gillade det! Och det känns nog skönt i kroppen efter då det garanterat har legat lite sparad energi där inne i henne.



Nöjd med pållarna!



 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards