sofiastotto

Alla inlägg under september 2012

Av Sofia Lindström - 23 september 2012 09:30


Nu va tanken att jag och Erik skulle gå ut och fixa i ladan. Men precis innan vi skulle gå ut ringer ErikO och säger att det är match idag. Så Erik fick dra iväg med en gång. Inte så roligt. Men jag får väl plocka lite själv. Tråkigt bara för det är en hel del som jag inte klarar av att bära själv. Typiskt! Men det är sånt som händer.  


 


 

 

Av Sofia Lindström - 22 september 2012 17:43


Nyligen idag släppte jag in hästarna i lilla hagen. Tog ut dom båda två samtidigt från "väg hagen" och tänkte glatt för mig själv att, vad smidigt det är med mina hästar att det går så himla bra att leda de båda två ihop. Och det är just en sån sak som man inte ska tänka.. Totto blev väldigt glad att få lämna den "ogröna" vägen och när vi kom ut på mer gräs fick han lite glädje fnatt. Det va precis som att han trodde jag hade släppt honom. Han började trava och då röt jag till och drog tag i honom. Totto är så känslig gällande kroppsspråket och i denna situation blev jag extra tydlig, så han blev så förskräckt och att han reste sig på bakbenen. Inte hotandes utan för att jag tog i lite för mycket. Knäpphäst! Efter det höll han sig i skinnet ända tills jag släppte dom i hagen. Han tjöt iväg och gjorde några ifrånsjutanden på bakbenen. Haha.. Mimmi skötte sig galant och betade på lungt.   


   


 

Av Sofia Lindström - 22 september 2012 17:36


Tips till er med egensadelkammare!


Köpte en förvaringshylla på biltema för att använda till småplock som blir bland hästgrejerna. Inte alls tokig! Och vilken bra ordning man får.    Jag har även tejpat på och skrivit vad lådorna innehåller. På så vis kommer även grejerna tillbaka till sin rätta plats lite oftare. Hehe..


   


 

Av Sofia Lindström - 22 september 2012 13:35


Håller på och gör mer hagar. Nu blir det en liten fyrkant som är till som en "övergångshage". Tanken med den är att ha den som tex. vänjning inför sommarbete, avbelastning av andra hagar eller som sjukhage. Lite 'allt i allo hage' vill säga. Sen har vi även fixat vinterhagen för i år. Den innehåller ju den framtida padocken, som vi kände vi kunde dra nytta utav. Gör ju verkligen inget att dom går och trampar ner där i! Vinderhagen har även en skogs bit som dom har både skydd och något att klia sig på. Sen ska även lösdriften byggas. Vi ska börja på¨att plocka med den redan idag och pappa har fixat grus och markduk att lägga i bottnen.


Ganska kul att bygga hagar nu när man börjar få in snisten!   



Gamal bild:

 


 

Av Sofia Lindström - 21 september 2012 20:39


Dålig uppdatering! Har brist på ideér!   


Nu blir det film!   



 


 

Av Sofia Lindström - 20 september 2012 20:46


Gick ut vid 20tiden och fyllde på vatten och gav hästarna hö. Gav dom även lite krafft och lite kel såklart.   Tog på mig min vinterjacka då jag redan frös innomhus. Burr.. Det är kallt ute för en som har varit på Mallorca! Hehe.


   


 

Av Sofia Lindström - 20 september 2012 20:02


I förrgår Googlade jag runt för att hitta en bra återförsäljare av Slowfeeding näten. Enda preblemet med näten är att jag helst vill att hästarna ska få äta maten från backen, eller åtminstone så nära marken som möjligt. Sen vill jag ju inte lägga en nätpåse på marken, för risken är vädigt stor att dom trampar och fastnar i nätet då. Samma sak om man hänger nätet långt ner. Jag funderade då på att bygga någon slags låda och lägga ett nät i, så att dom inte kan fasta i nätet.


Efter ett tag Googlade jag fram lite bilder och fick se en annan typ av låda med ett nät gjort av järn. Jag visade Erik lite bilder och vet ni vad? I morses när jag gick ut för att åka till jobbet, då stod där en låda med ett järn galler till!     Bästa Erik!!!!


Vet inte om den funkar bra, men det blir upp till bevis inom kort!   



Så här ser den ut:

 


Och så här ser den ut med hö i:


 


Inte så tokigt va?   


 

Av Sofia Lindström - 19 september 2012 18:45


För exakt ett år sedan skrev jag detta inlägg som jag valt att publicera även idag! Jag och Totto har kommit en bit på vägen ändå, även om det ibland känns som att vi står stilla.   


19/9-11

 

Idag har det varit en riktig häst dag.

På morgonen åkte jag direkt till "Skog och landskap" och köpte nytt foder åt Totto. Denna gång blev det "Hippo grow alfa" som det är extra mycket protein i som han behöver. Köpte också ett mått upp till 2liter i.  Åkte sen till stallet och fixade med fodret, hällde över foder till andra tunnor och fixade så att allt skulle få plats. När jag va klar åkte jag iväg till töreboda, och jag och syster for iväg till moängens häst gård. Vi fick välja helt själva vilka hästar vi ville rida. Jag tog söta Teitur som jag inte ridit på länge och syster tog en premiär ritt på Nonne.

Vädret va verkligen på vår sida. Helt lagem varmt. Glada hästar och glada ryttare. Syster sa att hon gillade Nonne mycket, och gillade att han hade stora steg. Det är lite skillnad på Nonne och Teitur, Nonne tar stora steg, och Teitur tar korta men mycket snabba steg så dom passade bra att rida på ihop.

När vi va klara och hade gjort iordning hästarna efter turen så for jag iväg till stallet igen. Jag hade ju bestämt mig för att det va premiär för lite hoppning uppsuttet på Totto idag.


Totto va verkligen på trots humör från att jag tog in honom i stallet till att jag tog ut honom i ridhuset. Han va sur och vresig, och skulle då inte göra som jag sa åt honom att göra, och still ville han inte heller stå. Men väl inne i ridhuset blev han sig själv igen. Tror att han bara vill testa läget med mig ibland, han tycker nog att han blir äldre och starkare och frågar mig vem som bestämmer. Dock frågar han i onödan, för jag ger mig inte!

Jag byggde fram ett litet kryss på ena långsidag innanför spåret. Skrittade fram honom för hand, hoppade upp och skrittade ett tag på korta tyglar, och kom sedan fram i trav. Efter några halter, volter och snett igenom började jag på att rulla över hindret. Totto tykte inte att det va något konstigt med det. Kändes som att han hade koll på läget, och det har han ju också, för jag har löshoppat honom en del, så det är ju inget nytt för honom. Jag hoppade av för att höja upp lite, fortfarande ett kryss, ovh fattade galopp. Nu tyckte han att det blev lite konstigt när hindret helt huxflux va högre, och att vi skulle komma i galopp. Han saktade av till trav och blev lite "ålig", men jag drev på och han hoppade snällt. Några gånger till saktade han av till trav framför, men hoppade snällt. Men efter ett tag fick han upp farten och vi kunde gallopera fram, över och efter hindret. Kändes på honom att han verkligen tyckte att det va kul. När det kändes som bäst rundade jag av honom i trav, och även idag krävde jag lite lätt samling av honom och formen kom även idag stundtals. Sen blev det avskrittning för hand lilla rundan ute. Riktigt stolt matte idag, trots hans envisa trotsålder beteende i stallet innan ridningen. Dom smällarna kan jag ta när jag får en sån underbar ridning på honom!

Red i ca 25min. Jätte skönt att klockan äntligen är uppe i ridhuset nu.


Teitur före och efter skogsturen, och mitt och Tottos första lilla kryss:


     

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards