sofiastotto

Alla inlägg under oktober 2012

Av Sofia Lindström - 26 oktober 2012 07:11


Blev så glad idag när jag gick ut i stallet och kikar in till lösdriften. Vem står där inne helt själv och mumsar hö? Jo, Mimmi hade vågat sig in. Jag blir så glad att hon äntligen vistas där inne! Har trott att hon inte får gå in dit för Totto, men han kanske har lugnat ner sig. Han har inte varit dum emot henne, men han har stått precis innanför ingången till lösdriften och inte flyttat på sig när Mimmi ser ut att ha velat gå in. Bara motat. Fast det kan ju även ha varit så att  han inte vill stå längst in i lösdriften. Han är väldigt mesig för ljud och sånt där inne nämligen. Så han har väl velat stå nära exit.  

Har varit mycke i stallet och fixat iordning och donat. Dels för att jag vill ha det så organiserat som möjligt där och för att hästarna ska vänja sif vid att man håller på och går omkring och prasslar/brakar/dånar osv. Nu får det vara som det är fram tills nästa år då vi ska dra igång med att bygga den riktiga lösdriften, samt börja på med stallet. Känns väldigt långt borta nu. Men känns skönt att ha det inplanerat!

Hoppas verkligen att dom ska kunna samsas i fortsättningen!  


 


   

Av Sofia Lindström - 25 oktober 2012 20:46


Ridit två dagar i rad.


Red Mimmi igår. Hon va mjuk och fin, pigg med ändå kontrollerbar. Mjuk och härlig va även hennes vinterklädda rygg.    Red fram och tillbaka på vår väg och gjorde lite skolor. Red mest i skritt, men även lite trav. I traven blev hon lite extra pigg och smyg längde på traven när jag längde på tygeln för att försöka få henne och slappna av. Vilket fungerade sådär.   Men det är kul att hon är glad min lilla prinsessa! Försökte även att ta kort medans jag red, vilket jag tyvärr inte lyckades så bra med..


 


Idag red jag Totto barbacka. Red även honom på våran väg. Han va pigg vill jag lova! Han tyckte allt va super kul och knallade fram i både skänkelvikning och sluta. Hahaha.. Energi kallas det!    Travade en hel del på honom. Han är bara för mjuk och härlig att sitta på, han har sån jämn och fin takt i traven. Efter att jag travat bortåt och vänder för att rida tillbaka kör han en spansk skritt liknande skritt.   Han gör det ibland och han tror att han är super redig då! Hahaha.. Han har gjort det ända sedan jag red in honom. Han lyfter dock inte benen lika högt som dom gör när det är ordentligt. Men ändå. Undrar hur han har kommit på att göra så? Tokhäst!


 


 







Av Sofia Lindström - 25 oktober 2012 07:28


Nu har jag precis beställt hem en ny westernsadel till Totto. Kände att jag gärna testar att köpa från företag denna gång så att jag kan skicka tillbaka den om den inte passar. Smidigt! Dock är jag gillar jag egentligen inte nya sadlar, då dom inte är inridna. Men vi får se om den passar. Hoppas på det!   

När den har kommit så har mina hästar varsin westersadel. Tycker dom är över förväntan trevliga att rida i! Man känner sig så enormt trygg och sen känner man hästen på ett helt annat sätt från en westernsadel. Trodde verkligen inte att jag skulle gilla att rida i westernsadlar, men det är bra att öppna sina vyer för annat än bara det som man tidigare känner igen. Vem vet om det kommer något bra av det nya?


 


 




Av Sofia Lindström - 24 oktober 2012 17:07



Såld!

 

 

 

 

 

Av Sofia Lindström - 23 oktober 2012 19:06


Mys med mina finaste hästar i lösdriften.

Nu har vi hämtat halm. Fått en fin kontakt med bonden, som kunde tänka sig att hålla några balar till oss så att det räcker hela vinter halvåret. Skönt att det finns att bara hämta, och jätte nära dessutom!   

Hästarna håller till allt mer i och runt lösdriften. Totto lever "herran på täppan" och Mimmi smyger sig in lite då och då, dock mest med bara huvudet. När hon väl är inne, står hon gärna och kikar utåt ifall något skulle komma, man vet ju aldrig.   

Känns så underbart skönt att dom kan komma in och stå på lite torrt nu.


Har även köpt en våg så att jag kan börja väga höt jag ger dom. Hade ju tänkt att dom skulle bli fina i hullet nu när dom går på giva och inte har fri tillgång på gräs. Men tydligen så har jag varit för snäll med givan och dom har kvar sitt sommarhull så här sent som i slutet av oktober. Hahaha. Har ju fodrat i slowfeedingnät och dom har så gott som haft "fri" tillgång genom nätet. Men som sagt så har dom nog fått för många kilon även i nätet. Men nu blir det ändring på det. Vill ju såklart att dom ska vara normalviktiga.


Här har ni mina ullbollar när jag satt inne och mös med dom i lösdriften:


       


 



Av Sofia Lindström - 22 oktober 2012 20:25


Nu har jag varit nere vid hästarna och fodrat. Lyckades få in båda samtidigt in i lösdriften. Mysigt det såg ut när båda va där inne!



Så här såg mesarna ut innan dom vågade sig in:


 


 

Av Sofia Lindström - 22 oktober 2012 19:36


Nu är den provisoriska lösdriften klar! Mimmi undersökte den redan igår, och Totto tog första klivet in i den idag. Imorgon ska vi iväg och hämta halm och fylla den med. Mys! Känns skönt att dom äntligen har något att gå in i!

Nu ska jag snart gå ner igen och kika till dom, samt ge dom lite kraft.



Gäspo:

 


 





Av Sofia Lindström - 21 oktober 2012 20:30


Igår red jag i ridhus för sörsta gången sen i början av sommaren.  


Johanna och jag hade bestämt att jag skulle komma till stallet i Lugnås för att rida Xerxes. Väl i stallet hade Johanna redan tagit in honom och hon stod och fixade inför ridning. Mysigt att vara i ett riktigt stall, med många hästar och hästfolk! Vi sadlade på och gick in i ridhuset. Johanna hoppade upp och red fram honom. Hon visade honom i alla gångarter och han va lugn och tillfreds. Johanna har äver förbättrat sin sits någon enormt, speciellt i galoppen. Kul!


Sen va det min tur. Det va längesedan jag red honom. Spännande att testa honom nu när galoppfattningarna sitter bättre. Tränade lite lösgörande och försökte mjuka upp honom i vänster bogen då han är lite stel i högervarvet. För att böja och tänja bogarna använder jag mig av volter och serpentiner. Jag ger hästen så lång tygel den behöver för att sedan använda innerkänkeln och pressa hästens bog utåt, samt ge ett ledande tygeltag åt de håll jag vill att hästen ska gå. Xerxes verkade trivas. Red i alla gångarter och kände min lycka över att kunna rida ordentligt på bra underlag.


När vi sedan hade skrittat av gick vi in till stallet igen. Vi pysslade om honom och släppte sedan ut honom i hagen. Jag och Johanna stod och pratade vid öppningen av grinden, när Marja kom ledandes med Benito. Hon frågade: -Är du sugen på att rida en häst till Sofia? JA! svarade jag av lycka! Jag gick in och hämtade min hjälm och begav mig än en gång mot ridhuset. Jag hoppade upp på Benito och Marja och Johanna gjorde mig sällskap från marken. Fick rida med samma tänk som jag gjort innan på Xerxes, då Benito också har lite svårare för sig i sitt hövervarv. På Benito känner jag mig lite mer hemma än på Xerxes då jag varit medryttare på honom och ridit honom mer.


Ställde och böjde honom mycket i sidorna och även han fick så pass lång tygel att han kunde säka sig till en lång och låg avslappnad form. När vi kom till galoppen gick jag in på lite större volter för att sedan vända ut på fyrkantspåret när han kändes fin och avslappnad. Ja, det där med avslappningen är ju det man tränar som mest på honom då han riskerar att bli väldigt hög och spänd i formen. Tyckte att jag lyckades ganska bra med detta. Och jag fick även en super fin avslutning i höger galoppen där han blev väldigt rund och fin. Travade av och sedan skrittade jag av länge.


Super nöjd över dagen och glad att jag fortfarande har lite ridkondis kvar ändå, nu när jag inte rider så ofta. Dock får jag erkänna att jag haft lite träningsvärk i låren.   



Xerxes:

    


Benito:


 



    




Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards