sofiastotto

Alla inlägg under oktober 2012

Av Sofia Lindström - 9 oktober 2012 10:25


Frågestund på bloggen!



Fråga vad ni vill! Även förslag på intressanta blogginlägg mottages med glädje!



 


 

Av Sofia Lindström - 8 oktober 2012 21:29


Såg en helt underbart, härlig löshoppningsfilm på en unghäst vars kriaktivitet sprudlar. Älskade hästar!


Länk till klippet hittar ni här ---> Länk!




 


 








Av Sofia Lindström - 8 oktober 2012 18:49


Nu när det har torkat upp ganska bra i marken, så är det väl så otroligt typiskt att älgjakten börjar nu!   

Idag slutade jag relativt tidigt, så jag har haft många härliga timmar med hästarna i solskenet. Jag longerade bägge i en av sommarhagarna. Mimmi kom först fram i hagen, så hon fick bli motionerad först. Mimmi va pigg och glad (som vanligt). Hon körde sitt egna rejs ett par gånger i galopp. Tanken va att bara låta dom trava lite på linan, men Mimmi va sugen på lite rejs. I all sin glädje lyckas hon dra av en framsko. Typiskt! I helhet skötte hon sig fint.

Totto va lika pigg han. Dock är han mer van vid mig och mina komandon och skötte alla övergångar fint. En gång kom vi lite nära en hög med grenar som är som en liten påskbrasa och Totto tog sig an det och tog ett jätte skutt över "riset".. Hahaha. Tok häst! Efter skuttet blev han väldigt glad och drog iväg så pass att jag inte kunde hålla honom kvar. Han drog iväg i full galopp och jag ropade efter honom. Tur nog så va vi ju i en sommmarhage, så jag skyndade mig iväg för att stänga öppningen, och jag kan säga att jag lyckades precis få det stängt. Puh! Han kom i galopp emot mig när han fortfarande såg öppningen, men stannade kvickt. Nu fångade jag upp honom och han fick gå lite mer på linan för att lugna ner sig. Efter den otrevliga händelsen skötte han sig kanon! Livlig motionering av hästarna idag!   


Lugnet före stormen:

 


 






Av Sofia Lindström - 7 oktober 2012 19:01


Red min underbara Mimmi idag. Hon va pigg vill jag lova!    Men det va verkligen super roligt! Red runt lite vid hagarna, och sen på våran väg, fram och tillbaka. När vi kom till galoppen blev hon världens busfrö och gjorde krumpsprång och bockasprång. Glädje i hela kroppen på min lilla stumpa och det smittade av sig!    Red lite skolor,  sluta och skänkelvikningar vilket fungerar bra och även lugnar ner henne. Jag försöker även vid varje ridpass att få henne så lång och låg som möjligt. Tycker det är så nyttigt då ryggen höjs och dom slappnar av i nacken på ett trevligt sätt. Nöjd! Lurvig har hon blivit med, världens nallepäls!

Erik va gullig och ställde upp och fotade lite, vilket verkligen uppskattas till tusen!   



Bildbomb:

       


Bus häst!:


 


Min fina prinsessa:

 


 




Av Sofia Lindström - 7 oktober 2012 18:44


Så där ja. Nu är sängen på plats.   


   

 


 

Av Sofia Lindström - 6 oktober 2012 11:07


Har grejat med gästrummet nu ett tag. Hade verkligen velat måla och tapetsera innan nästa helg, men vi hinner tyvärr inte det..    Men jag har gjort så gott det går där inne för tillfället. Vi ska även hämta en säng idag om allt går som det ska. Det är väl det som fattas där inne (just nu), plus folk som vill sova där såklart.   Tanken är att så småningom få det 'lantligt romantiskt' och framförallt varmt och mysigt!  Här har ni några bilder på hur det ser ut just nu:


     


 

Av Sofia Lindström - 5 oktober 2012 19:02


Vad gör ni en fredagskväll som denna?   


Jag och Erik har precis varit på Ica och handlat oss godis och dricka. Mys! Har varit ute hos hästarna en sväng med. Hade lyckats glömma mitt fina spö ute i hagen hos hästarna, och nu är det förstört.   Inte mycket att göra, men tråkigt. Det va en lång körpisk som passade perfekt till longering, tömgörning och pekpinne vid lastning. Kommer garanterat köpa ett nytt sådant innan kort.

Hästarna fick mat och jag la även på deras täcken som jag hade tagit av för att låta dom lufta pälsen i höst solen. Härlig dag!


 


 

Av Sofia Lindström - 4 oktober 2012 21:24


Jag hoppade upp barbacka på Totto idag och red ut en sväng. Nu har han inte gått på ett flertal dagar och jag va faktiskt lite nervös hur han skulle vara. Det första jag tänkte på var att, vad stor han känns. Haha. Anledningen är ju såklart för att han va väldigt ivrig, glad och även lite spänd till en början (lika så jag   ).

Totto knallade på som aldrig förr! Super glad och super taggad. Kände ganska snart hur jag själv började bli mer avslappnad och kunde njuta av turen. Vi red iväg mot skogen och grannen började på att såga med en såg av något slag och jag tänkte för mig själv; Hoppas han inte bryr sig om det. Jag satt ju ändå barbacka. Men icke, min trygga lilla prins skötte sig helt galant och brydde sig inget om sågen eller något annat för den delen. Jag styrde honom dit jag ville och Totto bara gick med spetsade öron.   Jag vet inte mycket som kan göra en gladare än en helt perfekt ridtur. Dock va ju håren i rumpan efteråt ingen höjdare, men absolut värt det!   


Hårboll:

 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards