sofiastotto

Alla inlägg under december 2012

Av Sofia Lindström - 17 december 2012 20:50


Har bakat lite julkakor och en egen designad sockerkaka.   Sockerkakan inehåller saffran och russin. Saffran är den godaste kryddan som finns tycker jag, mums! Hoppas den blir bra i alla fall.


Har ni julbakat något? I så fall vad?   


   


 

Ute

Av Sofia Lindström - 17 december 2012 08:18


Hästarna har börjat stå mer ute nu igen. Ett tag stod dom och hängde i lösdriften hela tiden. Det blev en hel del att mocka, sen va jag lite orolig över att dom stod så stilla hela tiden. Kan ju inte vara bra att stå för mycket stilla, tänk på hur korna har det. Jag fattar inte hur korna håller för att studsa ut på våren i glädjeskutt. Dom borde gå av!   Dom står ju inne i spiltor hela vintern. Helt sjukt tycker jag!

En bonde inte långt här ifrån har dock sina kor på lösdrift, dom får altså gå ute i snön med. Tycker det verkar onekligen trevligare att gå ute i snön än att stå inne hela vintern.

Tillbaka till hästarna..

Nu har dom i alla fall börjat på att gå runt lite i hagen igen.   Och mindre att mocka än på länge, skönt!



 


 

Ben

Av Sofia Lindström - 16 december 2012 21:10


Ridit Ben idag! Hoppade även denna gång. Super kul va det! Det gick så bra och flöt på så fint under hela passet, klart det bästa passet vi gjort (undra hur många gånger jag kommer säga så   ). Men det är bäst att passa på att njuta, bakslag det får man alltid, någon gång. Men nu ska jag njuta så länge det varar! Så underbart kul att hoppa lite nu när jag verkligen inte kan hoppa mina hästar i blötsnön. Men till våren, då nalkas det hoppning även för dom!   Jag har verkligen fått mersmak fär hoppningen. Har alltid gillat att hoppa, men när man göra det lite oftare och är inne i det så är det ännu roligare!


Förlåt för dålig uppdatering idag, och för mitt flummiga inlägg..   


Bild från idag:

 


 

Av Sofia Lindström - 15 december 2012 09:47


Det snöar helt sjukt mycket! Hade tänkt mig en ridtur idag, men det står jag nog över faktiskt.  

Någon som dock verkar gilla stormen är Totto. När jag gick ut i morses så sprang han rakt ut i hagen och gjorde ett jätte skutt. När jag sedan ropade på dom kom han i full säserfart. Hahah.. Mimmi ruskade på huvudet och hänge med lite snällt.

Båda va mega blöta. Slängde till dom lite mat och tog sedan in en och en och bytte täcken på dom. Fick tänka till lite extra idag då vi ska bort på dop och födelsedagsfest i eftermiddag/kväll. Mys!



     



    



Av Sofia Lindström - 14 december 2012 18:25


1927 är denna bild tagen. Det är från militären. Något att testa kanske?   Aldrig i livet!!!


 


 

Av Sofia Lindström - 14 december 2012 07:31


Idag har jag inte jätte god tid på min på morgonen. Gick upp lite väl sent då jag va så trött.   Fodrat hästarna som blev glada när jag kom. Dom hade lyckats dra ner hönätet så det låg halvt nere på backen. Vet nog vem boven är, Mimmi drar verkligen i nätet när hon äter ur de. Det bara flyger när hon ska ha mat. Så antagligen va det hon som lyckats haka ur nätet. Inte på bus, utan det hade nog bara blitt så då hon som sagt är lite väl våldsam med nätet när hon äter.   


Igår så stod jag med dom i stallgången och mös lite. Inga problem att få dom att stå där, dom står lixom på kö för att få bli ompysslade. Hahaha.. Mimmis svans ser fruktansvärd ut. Skulle verkligen behöva bada den, men vem har lust med det i -15grader, inte jag i alla fall, och säkert inte Mimmi heller. Känns som att den nog bara skulle frysa medans man höll på med den. Får se om jag kan borsta ur den lite försiktigt, och sen när det blir lite varmare bada ur den helt.



Ha en fin dag!


Min söta lilla drake   :

 

 

Av Sofia Lindström - 13 december 2012 19:57


..27 djur dog under inspelningen av den nya filmen Hobbit?     Hästar, får, kossor m.m

En häst hade ont i ryggen, och det visade sig att den hade brutit ryggen på grund av att den ramlat ner för ett stup som fanns i en av hagarna.



Helt sjukt!   


 


 




Av Sofia Lindström - 13 december 2012 06:46


Bilder från i söndags:


       


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards