sofiastotto

Alla inlägg under mars 2013

Av Sofia Lindström - 7 mars 2013 20:15


- Något som många också slarvar med är att rida fram och värma upp hästen ordentligt. Petrus Kastenman sade alltid att det krävs 40 minuter innan hästen är tillräckligt varm för att börja jobba på allvar. Hur många värmer upp sin häst så länge nu för tiden?! Hästarna hos elitryttarna är ofta i gång en timme innan ryttaren sitter upp, då har de gått i skrittmaskin, promenerats för hand eller longerats vilket gör att påfrestningen på kroppen blir mindre än om man direkt börjar ställa krav.


Hur länge skrittar ni fram?


Suddig bild..

 


 

Av Sofia Lindström - 7 mars 2013 19:35


...Människan hör ljud mellan 20Hz och 20kHz medan hästen hör mellan 55Hz och 33,5kHz. Det betyder att hästen inte hör dova ljud lika bra som människan, exempelvis mullret av en motor eller ljudet från cykeldäck. Däremot kan de uppfatta ljud av hög frekvens bättre än oss och kan alltså reagera på ett ljud fastän vi tycker att det är alldeles tyst.



 


 

Av Sofia Lindström - 6 mars 2013 19:21


Vi är alla genier.


Men, om man dömer en fisk

om dess förmåga att klättra i träd,

kommer den att leva

hela sitt liv i tron om att den är dum.


-Albert Einstein-



 


 

Av Sofia Lindström - 6 mars 2013 07:15


För ett år sedan så skrev jag detta inlägg:

 

Ja så lydde rubriken för ett par månader sen. Bäst av allt är att nu är den drömmen verklighet!  

Om jag ska försöka uttrycka mig:    



I fredags skrev vi på papper på en alldeles egen liten gård ute på landet. Huset är på 130kvm, på gåren finns; Garage, Snickarbod, Jordkällare och Lada på ca 60kvm. Till detta har vi även ca 4hkt mark till som är blandad skog och betes mark.


Senast den 18juni har vi tillträde och får då nycklarna till vår lilla gård.  



Ladan kommer att byggas om till stall. Och det får vi börja på lite smått med innan vi har flyttat in. Även fått lov att slå ner lite stolp till hagar o.s.v. 


Världens bästa Eva och Tommy Hallberg!




 


 
  

Av Sofia Lindström - 5 mars 2013 16:46


Här är en super bra film om hur en sadel ska sitta, utifrån hästens rygg och rörelser. Filmen är på engelska, men är väldigt lätt förstålig då hon gestikulerar och ritar på hästen. Värd att titta på!


Om ni inte ser filmen, så finns den även --> Här!


 

Av Sofia Lindström - 5 mars 2013 07:40


Någon som är sugen på att se lite fler filmer?   


Usch vad det ser illa ut i hagen nu.. Massa bajs överallt. Längtar till fina sommarhagar!

 

(Ignorera skuggan  )



 

Av Sofia Lindström - 5 mars 2013 07:22


Igår ägnade jag många timmar med hästarna.   


Började med att jag tänkte hämta Totto ute i hagen. Han gick iväg.. Efter en del lockande så ändrar jag mig och ropar på Mimmi. Söt tjejen kommer med en gång och vill gärna hänga med in. Borstade länge på henne, flätade halva övre delen av hennes man som bongsyrigt åker över till andra sidan. Hon fick även en fläta i svansen och efter ett tag åkte repgrimman på och vi gick ut på en promenad. Det verkade uppskattas! Mimmi va lugn och sökte sig till mig. Hon nosade mycket på marken och när vi började på och närma oss stallet igen började jag att springa lite, glad blev Mimmi och hände på. Hon är så söt när hon springer, för hon blir så ståtlig med huvudet välvt och svansen i en härlig dansande plym. Söttjejen!


 


När jag sedan släppt ut Mimmi, så hängde Totto med in utan problem. Jag visade honom grimman och han tryckte själv ner nosen i den. Jag borstade honom noggrant och sadlade honom för en liten ridtur. Red fram och tillbaka på grusvägen och sedan så red vi lite på baksidan av stallet. Totto skötte sig kanon. Dock tyckte han att det va lite roligare på grusvägen än att gå på volt vid hagarna. Efter ett tag red vi även iväg till vår trädgård och kikade in de som fanns att kika på. Totto höll sig i skinnet och lunkade på dit jag styrde honom.

Efter ridturen så fixade jag honom i stallet. Flätade hans svans och putsade lite extra även på honom. Bättre att göra det efter man har aktiverat honom. Annars finns det risk för att han inte står still på grund av överskottsenergi och då blir det bara tråkigt för både honom och mig. Men igår gick allt kalas!



Efter jag släppt ut Totto så ville han vara med hela tiden istället   :


 


 


Av Sofia Lindström - 4 mars 2013 13:07


Nu är maten påfylld!   
  


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards