sofiastotto

Alla inlägg under maj 2013

Av Sofia Lindström - 8 maj 2013 07:01


Igår va vetrinären här och vaccinerade Totto och Mimmi. Erik va hemma och fick sköta allt själv. Dock hade jag förberett allt som skulle göra det så smidigt som möjligt! Hästarna hade grimmor på sig, jag hade hängt ett grimskaft precis vid öppningen, och det fanns morötter för att locka med.

Jag sms:ade Erik en timma senare, efter att vetrinären hade varit där. (Ja jag gick och väntade på att han skulle höra av sig, för det hade han lovat att göra) Jag är så nyfiken och vill verkligen veta exakt hur det gick till. Jag fick ett ganska långt svar, som gjorde mig ännu mera nyfiken.


Jag ringde, men då va Erik lite sen till jobbet och kände att han inte kunde prata precis då. Jag fick snällt vänta. Men det tog inte lång tid innan han ringde tillbaka som tur va.


Båda hästarna hade stått i lösdriften när dom kom. Dom hade vaccinerat Totto först och det va utan problem. Sen när dom skulle hämta Mimmi, så vägrade hon. Hon stod lite på bakbenen och va inte alls sugen på att komma in. Erik hade gått in till sadelkammaren för att hämta mer morötter för att locka med. Och vetrinären (Karoline) ledde med Mimmi in. När vetrinären väl skulle sticka Mimmi så kastade hon sig bakåt. (Just i detta vet jag inte riktigt exakt vad Erik sa, men jag tror att nålen eller något gick sönder, så att vertinären fick börja om) I alla fall så gick det bra tillslut.


Och vetrinären berömde min sadelkammare och sa att den va jätte fin!   Tråkigt att jag inte hade städat där inne.. Hahaha..


När jag kom hem gick jag direkt till hästarna. Jag öppnade upp så att dom kunde gå in och beta lite i hagen brevid. Totto såg ut som vanligt, men Mimmi såg lite deppig ut. Jag gick fram och pratade med henne. Hon hade fått en ganska rejäl svullnad på halsen efter sticket. Hon har rätt tunn och känslig hud, så jag antar att det blev/blir så på henne efter en spruta, eller om det nu belv så efter att hon hade kastat sig bakåt.

Sen såg jag även att hon hade fått ett sår vid höger lår, eller hur man ska säga. I ljumsken ungefär. Hon va svullen, men det va lite svårt att se exakt hur såret såg ut.


Jag tog med henne in. Jag tvättade såret och insåg att det inte va något djupt. Blåsprayade och kletade även lite flugspray runt om.

Såret så lite bättre ut idag, och svullnaden hade gått ner lite med. Hoppas det fortsätter åt det hållet!



 


   

Av Sofia Lindström - 6 maj 2013 21:15


Har ingen lust att blogga, men blogga lite ändå!   

Imorgon ska vetrinären ringa upp. Dags för vaccination! Lika tråkigt varje gång, men ack så nödvändigt!


 

 

Av Sofia Lindström - 5 maj 2013 20:07


Ridit häst nr 2 (= Totto). Red även honom i hagen och "slängde" ut Mimmi i den andra.   I stallgången va han super lugn! Jag trodde faktiskt inte att han skulle gå frammåt på banan, men ack så fel jag hade!

I början va han lite frågande, men det lossnade fort. Red i skritt och trav. Även över ett par bommar som jag lagt ut. Han va helt med på noterna! Jag övervägde om jag skulle ta en galopp eller hoppa äver det, för att han skötte sig så otroligt bra med det vi gjorde och ville inte förstöra känslan.


Men det räkte med att jag frågade Totto så svarade han med galopp. Och vilken galopp! Åh, jag är så glad för den va så fin!   Han tog bägge galopperna helt klockrent, han tog rätt galopp heöa tiden i båda varven (vet faktiskt inte om vi har lyckats med det någon gång tidigare. Har fått korrigera honom förr). Och han kändes så otroligt stabil och hade så lätt för sig. Han höll galoppen som aldrig förr. Tror att alla våra skogsturer har gett belöning!

När jag skulle ta den sista galoppen behövde jag bara tänka galopp och Totto fattade från skritt (!!) det har han aldrig gjort förut (inte i padock/ridhus).

Helt underbart!


Åh, vilka fina hästar jag har!   


Totto efter passet idag:

 


 

Av Sofia Lindström - 5 maj 2013 17:48


Har nyss ridit Mimmi. Jag "slängde" ut Totto ur hagen och passade på att rida Mimmi där inne. Passet va verkligen super kul! Har inte ridit i inhägnad på evigheter! (jo Fille för inte så längesedan) Men inte på mina hästar i alla fall, och det va verkligen kanon! Kom åt Mimmi jätte bra, och man blir mer konsentrerad när man rider inom en ram, eller hur jag ska säga. Duktig tjej!

Red henne med pelhamet igen (även detta för första gången på jätte länge), vi fick en fin känsla med det. Tror jag kommer använda det då jag rider markarbete, och rider med stången när vi rider ut! Testade även dressyrsadeln på henne för jag ville komma åt henne mer. Det kändes bra även med den sadeln. Men även här kommer jag vilja ha westernsadeln när vi rider ut, jag och Mimmi. För då är det skönt att kunna hålla sig i något!   


Snart ska jag ut och även rida Totto. Jippi!


Mimmi före och efter passet:

   


 



Av Sofia Lindström - 5 maj 2013 15:37


Läste ett mycket läsvärt inlägg som jag håller med om till 100%! Öppna ögonen! Att hästar lägger öronen bakåt, viftar med svansen och öppnar munnen är tecken på missnöje! LÄS INLÄGGET!


Länk till inlägg -->Här!


 


 

Av Sofia Lindström - 4 maj 2013 13:45


Till Salu!


Kyra K tröja storlek L med tillhörande halsduk, 60:- tillsammans. Begagnat fint skick. (tingad)
Kyra K tröja storlek Xl, 40:- Begagnat fint skick. (tingad)
Grå ridtröja med en hoppande häst på storlek L, nopprig med i bruksskick, 10:- (tingad)
Pfiff Piké storlek Xl (men är som en S/M) 50:- Helt ny!
Luva Hansbo, ljus limegrön (finns en fläck på ena örat som inte går bort) 10:-


 


Schockemöhle paddar, med magnet som gör det lättare när man lindar. 50:- oanvända. (tingad)

RAMBO Horseware stalltäcke 140 ofodrat (ordinariepris 639) 500:- endast prövad.

Stalltäcke okänt märke 145, 20:- Begagnat skick. SÅLT!

Jacson stalltäcke 125, 30:- Begagnat skick. (tingad)


 


Benlindor:

Vita elastiska och fleece(missfärgade, både av smuts och pga att jag tvättade de limegröna lindorna i samma tvätt, även noppriga) bruksskick. 10:-

Ljusgröna/lime bra begagnat skick, 20:-

Röda akryl lindor, använda en gång, 20:-

Säkerhetsväst Vuxen Small, 30:-

Trav bett 12,5cm, 20:-

Bett 14cm, 20:-

Ponnyträns svart med grönt foder, 15:-

Ryktskrapa, 10:-

Eskadron transportskydd fram, storlek COB, oanvända, 80:- (tingad)

Pullarnosgimma med tillhörande pannband CH brunt, oanvänt, 40:-

Pannband med metalliknande fläta, brunt, Jacson FULL, oanvänt, 20:-

Martingall ponny/cob (det står F på, men är mycket liten!) svart 20:-


 


Allt kan skickas om köparen står för frakt!

 

Smsa, ring eller kommentera!

 

Tele. 0730 300 126

 


 

Av Sofia Lindström - 4 maj 2013 10:34


Jag glömde helt av att blogga igår. Har kännt att jag inte riktigt har något vettigt att blogga om det senaste..   


Om det är någon som undrar något, vill ställa en fråga, eller vill ha hjälp med ridövningar, tips, veta mer om mig och mina hästar eller annat inom häst så får ni gärna kommentera!

 

Jag älskar att leta runt och hitta vettig kunskap och forskningsbevisad fakta! Jag läser om hästar flera timmar om dagen skulle jag tro. Man hittar alltid något nytt och kunskapen inom hästar är oändligt! Jag vill lära mig mer och letar gärna runt för att besvara era frågor!   



Totto har sovit gott i hagen nu när det är torr mark. Har sett honom liggandes flera gånger nu det senaste! Har även sett Mimmi sovandes, men inte lyckats ta någon bild på henne. Skönt för dom när det är torrt och fint i hagen:

 


 



 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards