sofiastotto

Alla inlägg under juni 2013

Av Sofia Lindström - 21 juni 2013 15:35


Hoppas alla underbara läsare får en fantastik midsommar!!

 

 

Kram från Mig, Totto och Mimmi:

 

 

 

 

Av Sofia Lindström - 20 juni 2013 07:07



Igår skulle jag rida, oavsett regt eller om jag va trött. Kom hem vid 18 tiden, då jag jobbat och sedan varit på Karlssons.

Med lite mat i magen gick jag ut och plockade med mig Totto in. Han verkade sugen på att hänga med in då han nästan travade brevid mig. Kul tänkte jag, en pigg och glad häst!   

Totto stod som ett ljus i stallgången. Det brukar han göra nu för övrigt. Det är verkligen super skönt! Märks att dom båda har landat här hos oss. Vi har bott här ett år, så det är klart att dom har hört de flesta konstiga ljud nu, så att dom kan tagga ner.


Efter att ha fixat Totto så gick vi ut till inhägnaden. Totto kändes även pigg här i skritten, men sen va han inte märkbart pigg, utan mer som vanligt.

Testade ett annat bett på Totto. Ett som jag hade på honom när jag red in honom. Ett tredelat äpplebett med stänger på (sånt där som gör det lättare att styra hästen med). Han gick inte bra på det! Ena stunden ville han ta bettet, sen va han inte sugen på att böja och ställa sig. Nej, det kändes inget bra med det bettet alls. Vi får byta till det gamla vanliga tredelade i metall.


Red i alla gångarter och travade över upphöjda travbommar. Sen hoppade vi även en låg studs.

Det gick bra över lag, men absolut ingen höjdar pass.


Då jag kände att det fanns lite mer energi i honom gick vi ut på vår väg och tog en galopp. När vi saktade av blir Totto spännd och kikar in i skogen. Jag säger åt honom att gå fram när jag plötsligt ser en stor grävling i skogen.

-Det va bara en katt sa jag till Totto och fortsatte. Hahahaha... Jag är ju knäpp!   

Grävlingen försvann så fort han såg oss. Och sen va det inget mer med det.

Jag hoppade av efter ett tag och skrittade av honom för hand.


Hihihi, surpuppa:

 


 

Av Sofia Lindström - 19 juni 2013 09:08


Jag ska börja träna!   Pratade med Linnea igår och hennes häst är tyvärr halt och ska vila ett par veckor frammåt. Jag passade då på att fråga om hon kanske va sugen på att komma hit och träna mig och Totto lite. Jag behöver ju verkligen en pusch åt det lite mer krävande hållet. Hon tackade i alla fall jag till mitt förslag, så vi ska ses på söndag här hemma.   


Linnea har för övrigt gått Hästgymnasium och vidareutbildat sig till Hippolog. Hon tävlar i både hoppning och dressyr. Så jag vet att jag är i goda händer. Samt att hon vet hur jag tränar Totto.  


Det är ju såklart viktigt att jag inte ska behöva ta för mycket kontakt med Tottos mun. För det vill jag verkligen inte!

Jag är helt 100% säker på att Totto skulle hänga sig i tyglarna så att man fick bära hela han om man skulle sitta där med konstant kontakt med honom. Han ÄR lat, så han skulle absolut uttnyttja den chansen och han fick den!

Jag har aldrig låtit honom göra det och kommer inte låta honom göra det heller! Han har fyra ben att gå med, jag tänker inte erbjuda honom ett femte!


Linnea och Tyson:

 


 

Av Sofia Lindström - 18 juni 2013 20:29


Igår så red jag Totto som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Senare så tog jag in Mimmi och borstade henne och sedan satte jag på henne repgrimma samt leadropet som jag knöt/snurrade, så att det blev tll en ring runt halsen.

Hade inte tänkt att rida henne först, utan bara longera, samt greja lite från marken. Men när jag hade inne henne så blev jag sugen på en liten barbacka tur, så så fick det bli.   


Skrittade och gjorde halter, samt travade och skrittade över ett litet kryss. Det är verkligen inga problem att rida Mimmi i halsring. Kul!

Hon va lite pigg men höll sig i skinnet. När jag gör halt så får hon en liten mumsbit. Anledningen är för att jag jag tycker bromsen är så OTROLIGT viktig! Speciellt när man rider i halsring, vem vill ha en skenande häst då? (Det vill man väl aldrig såklart).


Efter jag ridit ett tag fick hon gå ut på linan och hoppa ett par skutt över alla hinder som stod framme sedan jag hoppat med Totto. Det gick fint även om hon ibland tvekade lite. Nöjd med henne!



Senare på kvällen så gick jag ut med kraftfoder till hästarna ute i hagen. Jag ropade på dom och båda kom i galopp. Det allra roligaste va att Mimmi kom helt klockrent och tog terränghindret som "kom ivägen". Hahahaha... Så hon kom och hoppade över hindret på väg till mig. Tokan!  Totto tog en bom som låg på marken och skuttade över den. Vad gör man inte för mat? Hahahaha..



 

 


 

 

Av Sofia Lindström - 18 juni 2013 09:13


Igår när jag tog in Totto så såg han inte rolig ut vill jag lova! Han fick sig en rejäl omgång med massor av borstar, sen red vi iväg till en av sommarhagarna. Totto va pigg och pattade galopp istället för att ta trav. Kul när han är pigg!  

Sen tog vi även ett par galopper på våran väg. Även en massa skritt.


Nu är det tänkt att bygga kondition. Och då gäller det att träna!   


Bubbe-lubbe:

   






Av Sofia Lindström - 17 juni 2013 07:49


Undrar om jag kommer orka ha samma goda uppdatering denna vecka. Jag tvivlar nästan. Hahahah.. 2-3 inlägg per dag har det blivit hela förra veckan (om ni har misst något är det bara att bläddra tillbaka, för som jag tidigare sagt så har inte alla inlägg blivit länkade till Facebook). Ganska bra uppdatering för en amatör bloggare.  


Eller vad tycker ni? Gillar ni uppdateringen? Ska jag satsa på att uppdatera oftare? Eller räcker det med ett inlägg per dag?

 

Nu är det bara denna vecka och en till tills jag går på semester, bara två veckor kvar. Jag känner på mig att det kommer gå fort. Det är ju midsommar denna vecka med. Så det blir en kortvecka denna vecka med! LÄNGTAR massor till semestern!

 

Hoppas så otroligt mycket på att Erik ska få lite tid över så att han kan fixa min transport. Det är bara lite skitsaker på den som behöver fixas. Ett par lampor som har gått sönder (även glasen) för att vi skulle upp med en kärra brevid transporten och råkade få med lamporna på den. Sen är det även övre lyckan som gav upp. Men Erik har gjort en ny. Den ska bara målas och det ska sättas på gångjärn och lås. Även bromsen sitter åt lite hårt, så det går knappt att backa med den. Men sen...

 

Sen ska vi ut och åka, vare sig det är till skogen, på träning, eller clearround. Då jäklar ska jag ta mig i kragen! Att släpet inte är fixat är en sak som verkligen bromsar mig. Känner att när jag vet att det är klar så kommer jag komma igång lite mer med Totto. Visst, man kan hyra en transport, men det känns onödigt när man har en egen. Men i alla fall så är det svårt att komma igång och ha mål när man vet att man "inte kommer någon vart" ändå.

 

Men jag är supen och taggad i alla fall, och hoppas innerligt att den ska bli fixad. Åtminstone till semestern!   

 

Fina dressyrponnyn:

 

 

Ps. Även om uppdateringen varit på topp denna vecka så har inte en endaste kommentar ramlat in. Tråkigt tycker jag!

 

 

Av Sofia Lindström - 16 juni 2013 20:44


Idag har jag varit hemma hos Johanna och ridit hennes fina hästar. Det va riktigt kul idag då dom båda verkligen gick super bra!

Jag red bägge hästarna först och sedan tog Johanna över. Vi hade det lika kul alla fyra.   


Hade tänkt att jag skulle ridit Totto idag med, men det ösregnade. Så jag gick ut och byggde ut sommar hagen lite istället. Hästarna va rätt nöjda med det med.   



Några bilder från idag.

Jag rider Sivan:

   

Och Karitza:


     


Tack för idag underbara Johanna!


 

Av Sofia Lindström - 16 juni 2013 16:51


Horze rear ut flugtäcken och huvor för -30%   


Jag har passat på att köpa både ett flugtäcke och ett träns. "Behöver" ju ett brunt nu när vi har en brun sadel.   

Vill bara hitta ett annat pannband då jag gärna har ett som hänger ner lite. Tycker Totto passar så bra i det!


Något jag såg nu i efterhand va att det ingick läder tyglar, precis såna som jag ville ha. Jippie!   


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards