sofiastotto

Alla inlägg under juni 2013

Av Sofia Lindström - 5 juni 2013 06:29


Hade verkligen tänkt att jag skulle rida igår. Men jag va(är) så trött så jag fixade till lite i vinterhagen och löslongerade hästarna där istället. Totto skötte sig exemplariskt, han och jag har verkligen koll på varann när det gäller arbete från marken. Skritt trav och galopp. Allt gick fint med små kommandon.   


Mimmi började jätte bra. Hon skrittade och travade med sänkt huvud och förstod mina ord relativt bra. Men galoppen... Den är ingen höjdare. En sprättit liten arab med en trippig galopp. Hon studsar fram som en kanin jämfota. Hahaha.. Sen blåser hon alltid upp sig efter att ha fått visat upp sig i galoppen.

Men jag arbetede på efter i trav och sedan skritt. Och efter ett tag slappnade hon av och sänkte huvudet och halsen igen. Kändes skönt att avsluta fint.   


 

Av Sofia Lindström - 4 juni 2013 07:05


Idag är jag inte pigg det vill jag lova. Har varit vaken aldeles för sent de senaste dagarna. Jag som är morgonmänniska fixar inte riktigt att vara uppe längre än till halv 10.   Men det fina vädret och annat skoj har gjort att jag varit vaken till 00.


Får uppdatera mer senare. Ska till jobbet aldeles starx.


Bild från när jag red ut barbacka med Totto i lördags:

 


 

Av Sofia Lindström - 2 juni 2013 16:42


Läste ett inlägg på Elviras blogg (LÄNK!) angående balans i ridningen. Tycker ALLA borde ta sig en titt där.


Lite från texten:

" När vi använder bett så inkräktar vi på hästens balans om vi inte är 100% säkra på följsamhet, takt och egen balans. Hästen kommer att kompensera detta med att spänna sig någonstans för att inte tappa balansen och falla omkull. Till exempel på böjt spår kommer den att balansera upp sig på inner framben. Det känns som att hästen faller in i volten och är svår att hålla kvar på det tänkta spåret utan att styra ut honom med yttertygeln. Detta har hästen lärt sig av oss och många bryr sig inte om när unghästen gör så här. ”Det går bort när den får bättre balans, säger man” MEN varför ska hästen lära sig fel när det är lika enkelt att lära den rätt? Allt som hästen lär sig från början sitter bäst och måste sedan korrigeras och arbetas med länge. "

 

 

Läs hela inlägget HÄR!

Där finner ni även intressanta bilder!





 


 

Av Sofia Lindström - 1 juni 2013 22:53


Idag har vi grejat massor hemma!

Erik har gjejat med snickarboden och hämtat mer virke till den.

Jag har, bäddat rent i sängen, plockat i en diskmaskin, tvättat tvätt och hängt, klippt gräsmattan, lagat mat, målat i sadelkammaren, städat och plockat lite inne i ladan, flyttat hästarna till en annan hage, fyllt på vatten åt hästarna, ridit Totto och sedan hjälp Erik med att måla snickarboden.

Ja, jag har verkligen haft fullt upp idag. Kul!   


Här får ni bilder på vedbods bygget (inte riktigt klart än, men snart så   ):

           


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards