sofiastotto

Alla inlägg under september 2013

Av Sofia Lindström - 23 september 2013 19:51


För er som vill börja rida bettlöst, titta och njut:



Om ni inte ser klippet så kan ni kika på den ---> H Ä R!



 

Av Sofia Lindström - 23 september 2013 07:15


Tänkte lägga upp en liten film sedan i förrgår. Totto hade inte sin bästa dag som jag skrev i förra inlägget, och nu i efterhand så skulle jag tro att det har med pälsbyte att göra. Han är lite extra grinig och viftar på svansen när jag ber honom gå fram lite mer, vilket han inte är intresserad utav.   


Klippet är från ibörjan av passet. Jag låter honom jogga och sitter ner i traven. Ibland så verkar det som att han gillar bättre när jag sitter ner, och denna dagen va en sådan dag. Tror att han tycker jag stör honom i lättridningen ibland. Och jag tycker själv att jag rider bättre när jag sitter ner, man kommer åt på ett helt annat sätt och man har bättre kontroll över vart hästens kropp befinner sig.


Om ni är sugna på fler klipp så får ni hojta till!   


I detta klipp väljer Totto att ha en väldigt låg form, vilket jag tycker är okej! Han är under igångsättning efter hans "hovböldsvila" och sen är han inte tillräckligt stark för att bära sig högre, speciellt inte så tidigt i passet!


Kommentera gärna om ni har några frågor eller funderingar!


 



 

Av Sofia Lindström - 22 september 2013 09:16


Igår så lyckades jag övertala Erik att filma mig och Totto en stund. Typiskt är att Totto inte va på sitt bästa humör, men det är väl så det är, det hör till. Hahahaha..


Han va lite grinig och hade noll frammåtbjudning. Som ni nog vet vid det här laget så väljer jag inte att bråka med honom, utan jag antog att jag hade en dålig dag och lät honom vara ganska mycket, även om jag tyckte att vi kunde göra det bästa av situationen, han fick lyssna på mig och jag lyssnade på honom.


För att göra Totto lite gladare styrde jag mot ett hinder. I trav och han får för sig att hindret är 1m högt, fast det i själva verket bara är 65cm..   



Man hinner nästan inte se vad som händer, men han sköt upp sig och jag tappade nästan vänster stigbygel. Hade han fått för sig att dra iväg efter hindret så hade jag kanske druttat av. Hahaha..


Här är två bilder som visar vilken skillnad det blev på språnget i filmen, och från ett annat klipp där språnget känns normalt:


   



   

Av Sofia Lindström - 21 september 2013 15:38


Någon som är sugen på en fail film från idag?   



Printscreen från klippet idag:

 


 

Av Sofia Lindström - 21 september 2013 10:19


I förrgår red jag Mimmi. Hon fick gå med sidepullet igen. Har börjat rida henne mer med det och det fungerar bättre än med bett på henne. Det känns likadant som att sida på bett, men Mimmi blir stadigare i formen och slappnar av bättre.

Tycker det är häftigt att hon och Totto är så fina bettlöst!

Många gånger ger bett en falsk trygghet, på ett sätt är det bra då ryttaren slappnar av, men jag tycker att man borde kunna vara lika avslappnad när man rider bettlöst.

Jag själv håller på och lär mig att känna mig lika trygg utan bett. Det gr bättre och bättre för varje gång då jag inser att det går lika bra och även bättre stundtals utan bett.


Känns snällt och trevligt mot hästarna med sidepull.   


Hoppas att fler kan tänka sig att byta ut bettet lite då och då till något bettlöst alternativ, tror man får en annan helthetskänsla när man rider utan bett. Jag känner så i alla fall. Man koncentrerar sig mer på säte och sits, och stör inte hästen på samma sätt.

För ni vet ju att hästen kan utföra alla skolor, dom gör passage, galoppombyten och piruetter i hagen, det vi behöver göra när vi rider, är att inte störa dom!


Bild från i förrgår:

 


   


Av Sofia Lindström - 20 september 2013 20:30


Skar mig på brödkniven mitt under fredagsmyset.. Har plåstrat om mig men känner att jag inte kan dela med mig av något långt ilägg.   


Mysigt har vi i alla fall:

 


 

Av Sofia Lindström - 19 september 2013 20:20


Vill du lyssna på något intressant, lyssna på det här:



 

Av Sofia Lindström - 19 september 2013 06:52


Igår red jag Totto. Han fick fnatt precis innan jag skulle hoppa upp, och jag har verkligen ingen aning om varför. Erik trodde att han blev rädd för honom men jag vet inte. (Erik stod och grejade i skogen bakom oss)

I alla fall va han lugn och fin att rida. Lite spänd kanske, men han hade inte gått sedan i söndags så det va inte så konstigt.

Hade tänkt rida lite i skogen, men när vi kom in i skogen så bombaderades vi av älgflugor! Både på Tottos hals och rumpa. Jag fick vända mig om och kika hela tiden om det hade kommit fler. Usch!


Så vi vände hem. Tog ett par galopper på våran väg och sedan ett par volter inne i inhägnaden. Sen fick han ett regntäcke på sig och sedan gå ut i hegen.


Fy för dessa flugor.   



Fina killen efter ritten igår:

 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards