sofiastotto

Alla inlägg under november 2013

Av Sofia Lindström - 7 november 2013 19:21


Jag och Erik va på Biltema för ett par dagar sedan. Jag passade på att köpa en witeboard, en saltstenshållare och även en frostvakt.


Salt har såklart hästarna haft fri tillgång på från dagen ett hemma, inne i lösdriften har de legat på en sten, men jag hade börjat tröttna på att leta saltstenar som hästarna drog runt på och gömde i halmen, så nu fick det bli en hållare till saltet.   


En witeboard har jag velat ha sedan vi byggde sadelkammaren, men glömt av det hela tiden. Nu va det äntligen dags. Och jag har redan fått användning av den, kul!   



Viktigast va nog dock frostvakten. Det är alltså ett litet element som håller plusgrader i sadelkammaren. Men varmt blir det inte, bara så att inget fryser där inne, som vatten och andra vätskor. Förhoppningsvis håller de även läder i lite bättre kondition med.


   


 

Av Sofia Lindström - 6 november 2013 20:16


Idag köpte jag en ny pannlampa på Karlssons i Mariestad. Jag blev tipsad av Pirjo om denna pannlampa och kunde verkligen inte motstå den!


Efter att vi ätit så drog jag ut till hästarna, och efter ett tag blev jag grymt sugen på att ta med mig den nya lampan på en provtur! Jag klädde på Mimmi lite reflexer och vi bar oss ut och iväg. Vilken lampa! Vi tog oss fram helt obehindrat och man såg helt fantastiskt bra!

Hälsade på grannen som stod säkert 100m ifrån och han blev bländad! Tro mig, detta är den bästa pannlampan jag ägt!   

Mimmi knallade på fint och vi fick till en väldigt fin trav. Stundtals va hon lite snabb, men hon är så reglerbar så det gick fint ändå!


Jag vet en som blev väldigt avundsjuk, så han ska få sig en egen lampa imorgon.   


       

Söta Mimmi som fått såna fina flätor!   


 




Av Sofia Lindström - 5 november 2013 12:34

Idag efter jobbet ska jag iväg på möte. Tråkigt att komma hem sent när det är så mörkt ute! :-( jaja, bara och bita ihop. Är ju i alla fall lite kul att träffa alla arbetskamrater. :-)

Igår provred jag i min nya (begagnade) dressyrsadel. Den låg helt perfekt på Totto! Kul!
Själva ridningen gick väl helt ok. Totto va pigg och inte dundersugen på att arbets. MEN, vilket steg han fick med sadeln! Lite påminnande om hur han rör sig när jag rider barbacka. Positivt! :-) jag hade svårt att sitta ner på honom. Hahaha..

Av Sofia Lindström - 4 november 2013 20:49


I största allmänhet tror jag inte att man kan komma vidare på riktigt i sin relation förrän man själv kan släppa lite på spärrar och verkligen litar på sin häst. Innan dess ska inte fokusen vara på att DU ska lära din häst, utan du ska lära av din häst. Jag menar inte att man ska göra dumdristiga grejer för att bevisa att man litar på sin häst, det behövs inte ens. Det är inget man ska bevisa för andra – utan i så fall för sig själv. Jag tycker alla ska fundera lite på det, om man inte redan gjort det.


Hela inlägget hittar ni HÄR!


 


 

Av Sofia Lindström - 3 november 2013 20:44


Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:


- Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny  utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”


Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar.
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.


Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar.

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme!



Hahhahaa...   



 


 




Av Sofia Lindström - 3 november 2013 20:04


Kopplingen till Facebook verkar ur funktion, har grejat lite nu och hoppas att det funkar nu! (Världens oteknikaste)..


 

Snygga snygga snygga häst! 



Av Sofia Lindström - 2 november 2013 22:50

Nja, kanske inte riktigt i sista minuten, men om man tänker på att jag ligger i sängen och ska sova så är det i sista sekunden som jag skriver detta... :-P

Är precis hemma från en trevlig kväll med vänner och mat. Och i förmiddags så red jag dressyr på båda hästarna. Det gick så otroligt bra med båda två!! Super kul va det!
Gjorde inget avancerat, men red ordentliga pass vilket jag inte gjort på länge (dressyr alltså).

Mimmi red jag i skritt och trav, tänkte att jag skulle vänta med galoppen tills imorgon då det gick så bra i de andra gångarterna så jag ville att vi båda skulle avsluta när det gick som bäst!
Totto va pigg och gjorde egna galoppfattningar lite då och då, och tyckte att det va väldigt kul mest hela tiden! Han va extremt samarbetsvillig! SÅ kul va det!! <3

Fina hästarna från idag!

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards