sofiastotto

Alla inlägg under december 2013

Av Sofia Lindström - 11 december 2013 21:03


Smart tips om hur man kan märka täcken för att veta vem täcket tillhör i stora stall. Sen lite tips om hur långa stiglädren ska vara:


VIDION FINNER NI HÄR!!

 

 

Av Sofia Lindström - 10 december 2013 20:52


Idag blev det barbacka ridning igen! Bäst att passa på att vara lite extra vågad när snön fortfarande låg som en madrass i sommarhagen.

Jag fixade bägge hästarna samtidigt då Margarita skulle komma och rida Mimmi. Margarita har ridit Mimmi ett tag nu och jag kände att det va dags att nämna henne i bloggen.   Bättre presentation får ni en annan dag!


Totto va pigg och stissig. Tror han tyckte det va kul att vara i snön samtidigt som Mimmi! Höll faktiskt på att trilla av då han kikade på en sten(!?) helt extremt överdrivet och drog iväg i världens galopp, följd av en hel del bockasprång! Hallå!? så han han ALDIRG gjort förr! Men nu va det tydligen dags. Bäst att passa på när jag red barbacka, typ.   Tok häst! Jag hade i alla fall tur och kunde styra emot ett staket efter ett tag och få stopp på honom.

Tänk om jag hade kommit på mitt i farten att jag kunde säga "Woow" till honom, undrar om han hade lyssnat. Tror faktiskt det, men att jag skulle komma på det just då är en annan femma!   


Mina fina hjärtan:

   


 



Av Sofia Lindström - 9 december 2013 15:55


Idag har jag ridit barbacka på bägge hästarna, eller inte helt barbacka, med min barbacka padd, men det är barbacka det med.  Man slipper bli hårig och smutsig på rumpan.  


Totto kom först i hagen så han fick sig en tur först. Han va pigg och otålig i stallgången. Det va även lite svårt att sitta upp på honom då han inte va så sugen på att stå still. Men väl uppe red vi iväg i snön. Det va väldigt ljupt på vissa ställen men för det mesta va det en trevlig nivå snö. Vi red i alla gångarter och galoppen, ja galoppen, den va sååå underbar! Tänk er, galopp i snön i en sommarhage på en häst som är rund och go över ryggen och känns som en gunghäst, men långa tyglar flöt vi fram, lyckliga!


Mimmi va riktigt sugen på att bli riden idag tror jag. Hon va nöjd mest hela tiden och va förvånadsvärt väldigt lugn även under ridningen. Tror hon tyckte det va lite jobbigt i snön, hon är ju mindre än Totto med, så det blev väldigt ljupt för henne på vissa ställen. Red inte så länge men helt lagom. Även hon och jag tog en hel del galopper. Trodde nästan inte jag skulle våga, men skam den som ger sig! Mimmi va pigg men som tur va så va hon bara pigg rakt fram, och orkade inte sparka bakut eller något liknade i snön. Det gick helt kanon!


Åh, vad underbart det är med snön och galopper i den!!   


Bilder från idag:

         


 

Av Sofia Lindström - 8 december 2013 12:56


Lyssnade och tittade på Elviras inspelning nyss. Kolla gärna du med! Det väcker många tankar!

Elviras blogg hittar ni HÄR!



Om ni inte ser inspelningen, så finns den även HÄR!


 

Av Sofia Lindström - 7 december 2013 09:43


Många tror att man använder nosgrimmor för att få better mer på plats och att bettet ligger mer stilla i hästens mun. HALLÅ!? OM inte ryttaren drar i tyglarna så ligger bettet still! Att man nu trycker ihop hästens käke med nosgrimmor gör bara så att hästen inte kan öppna munnen om den får ont av bettet eller tex. gäspa.


Nosgimman uppfanns INTE för att hålla bettet stilla, den uppfanns just för att vara en GRIMMA. Förr gick soldater mycket med sina hästar från marken, och när de slog läger använde de "nosgrimman" för att kunna ha något annat att fästa hästen vid ett träd istället för i bettet.


Anledningen till att hästar får sår i munnen/kinderna är för att människor drar åt nosgimmorna för hårt! Hästar i den vilda har inga sår i munnen!



Denna nosgrimma är för mig SKANDAL!!!! Enda skillnaden på den och en munkorg till hund, är att hästen tvingas ha ett bett i munnen som ryttaren sedan drar i:


 


 

Av Sofia Lindström - 6 december 2013 22:04


Ja det va väl ändå på tiden att det blev vinter, men storm, det hade väl kvittat!


Har ni drabbats av stormen?


 


 

Av Sofia Lindström - 5 december 2013 20:20


Vad ska man skriva idag då?

Hästarna har blivit ompysslade idag, Mimmi red jag i tisdags och Totto i måndags. Fredag imorgon och sedan är det lite "långhelg" för mig, lör-mån. Då ska hästarna få röra på sig ordentligt! Ser fram emot detta, och det gör garanterat hästarna med!   


Måndags:

 


Tisdags:

 


 

Av Sofia Lindström - 4 december 2013 21:03


Hittade denna roliga lastningsvideo!   



Om ni inte ser klippet finner ni den HÄR !


 



Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards