sofiastotto

Alla inlägg under juni 2014

Av Sofia Lindström - 13 juni 2014 21:08


När jag och Alice va ute och red så hade jag westernsadel på Totto. Jag gillar den skarp då jag känner mig trygg och den är trevligt urskålad i sätet! Men det finns en nackdel!


Vi kom till ett dike i skogen..

Totto går fram överallt och det är absolut inget hinder med diken för hans del. Dock är det svårt att veta exakt hur han väljer att ta sig över diket.

Jag förberedde mig "på det värsta", alltså på att han skulle skutta lite över. Jag satte mig så som jag antog skulle vara en bra ställning, och väntade ut hans initiativ.


Han tog ett lite halvkonstigt skutt och i samma veva jag ångrade skarpt att jag tagit westernsadeln just den dagen.. Jag fick hornet rakt i magen, och det gjorde ONT!


Idag fick jag bevis på att jag måste byta ställning inför nästa dikespassering i westernsadeln:


 

Hahahahhahahahaha.... :P



Av Sofia Lindström - 12 juni 2014 21:25


Idag har jag och Alice varit ute med våra "pansarvagnar" (Totto och Totte). Har en skog i närheten av vårat hus som jag velat undersöka ett tag nu, och idag fick vi sällskap av Alice, så då passade det perfekt! :) Om vi nu har tänkt rätt så går det att bygga ihop en liten runda av denna tur. KUL! Trevlig skog och trevligt sällskap! Ett stort plus r att våra hästar går väldigt bra ihop med! :)



     

Av Sofia Lindström - 11 juni 2014 21:49


Har precis varit ute och lekt med hästarna lite. Tycker det är jätte viktigt att inte bara ta grimman och plocka med hästen in för ridning. Jag tycker man ska umgås med hästen på fler sätt, speciellt att bara va i hagen och umgås och mysa med hästarna, det är som silke för själen( för både mig och hästarna)!


Idag gick jag dock in för att leka lite med dom. Jag frågade om alla trix som dom kan och sedan sprang jag och Totto och busade lite. Jag hoppade över ett par hinder och Totto hängde gladerligen med! Totto ÄLSKAR när jag busar med honom från marken, han blir SÅ glad, helt underbart att se!


Jag testade även ett nytt trix med hästarna idag, buga. Alice sa att hon tyckte jag kunde lära dom det, så jag får väl börja träna det då! ;)

Mimmi va faktiskt riktigt bra på det! Tittade lite på en film på hur en tjej gjorde buga med sin häst, så jag testade samma. Nu är det bara att öva och öva. :) (Totto va inte så vig som Mimmi, så han kommer jag behöva öva länge med.. Hahaha.. )


Släpade även ut en till tunna med vatten till hästarna idag. Hoppas på att slippa fylla på varje dag, så det kanske blir varannan iaf. ;)


 

(Tottobus, förra veckan)

Av Sofia Lindström - 11 juni 2014 16:52


Nu är det klart, Ryttar-EM 2017 kommer arrangeras i Göteborg! :)




Om ni inte ser filmen så finns den även HÄR!

Av Sofia Lindström - 10 juni 2014 08:35

Fullt utrustade! ;-)

Av Sofia Lindström - 9 juni 2014 16:07


..Ju mer ryttaren påverkar hästen genom till exempel samling, desto större är risken för ojämn belastning och assymetri?

 

 

Av Sofia Lindström - 9 juni 2014 08:58


Dags att komma igång med bloggningen ordentligt kanske. ;)  Jag har fortfarande ett önskeinlägg att skriva, annars är jag tacksam för idéer till inlägg! :) Lovar att anstränga mig rejält!


Hoppas alla haft en trevlig helg! Jag är ledig idag och ska rida bägge hästarna lite senare idag. Igår blev det ingen ridning då jag och Erik har tapetserat i vardagsummet. Det blir fint vill jag lova! Är supernöjd!


 

Fina skruttan <3



Av Sofia Lindström - 8 juni 2014 21:43


Passade på att byta min presentations bild med. :) Det är kul med nytt!


 




Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards