sofiastotto

Alla inlägg under augusti 2014

Av Sofia Lindström - 14 augusti 2014 16:55

  

Snart kommer en ny(begagnad) sadel till min lilla prins! :)


 

Av Sofia Lindström - 12 augusti 2014 19:55


Nu är Mimmi helt bra från sin svullnad i benet. Hon va helt bra även igår, så det va verkligen skönt! :) Man blir ju såklart orolig. Sticksår tex. kan vara svåra och se, och upptäcka och som kan leda till allvarliga påföljder.


    

Såhär fick hon stå ett par timmar så att hon skulle belasta betet igen. Blodcirkulation är den bästa medicinen för svullna ben! :)



Av Sofia Lindström - 11 augusti 2014 20:57


..En missuppfattning kring bettlösa alternativ är att man helt enkelt inte kan utbilda sin häst lika effektivt utan ett bett? Detta har motbevisats i forskning. Under en australiensisk studie utbildades unghästar, både från marken med longering/tömkörning och under ryttare, en grupp med bett och en grupp med bettlöst huvudlag. Resultaten visade att de hästar som ingick i den bettlösa gruppen presterade minst lika bra, om inte bättre, än den grupp med hästar som ridits in med bett. Den bettlösa gruppen visade mindre frustration, sänkte huvudet till en mer avspänd form under arbete och hade lägre puls än gruppen som utbildats med bett.

 

 

Totto med sitt sidepull.

Av Sofia Lindström - 10 augusti 2014 17:57


Idag hade vi tänkt åka ut på en tur med Mimmi. Tyvärr hade hon ett svullet framben. Förmodligen hade hon belastat det benet istället för det andra, då hon hade en kotte som satt riktigt dumt och tillpressad under hoven.

Vi longerade henne lite, och hon verkade lite bessvärad, annanr såg hon ganska okej ut.

Vi lindade hennes framben och lastade endast för lastningen skull, och sedan fick hon gå ut i hagen igen. Ska ta en promend med henne sen. Tror inte svullnaden sitter i speciellt länge, utan hon behöver nog bara få igång blodcirkulatinen lite.


Vi tog istället in Totto. Snyggade till honom rejält med knoppar och vita benlindor m.m sen fick det bli ett ordentligt dressyrpass i gräspaddocken. :)

Efter passet så lasttränade vi även Totto. Det gick fint!

Emma va gullig och fotade oss. Så här är lite dagsfärka bilder! :)


     


Jag har en häst med kanonfin galopp och en häst med kanonfin trav! Totto står för galoppen och Mimmi för traven ;) <3

Av Sofia Lindström - 9 augusti 2014 12:44


Här kommer ett litet klipp på när jag och Totto hoppade 110cm för några veckor sedan! :)



Om ni inte ser klippet så finns det även HÄR!

Av Sofia Lindström - 9 augusti 2014 11:03


Igår red jag bäge hästarna. Dom fick gå riktigt rejäla pass, och det verkade dom verkligen behöva!


Totto va prio 1, så honom red jag först. (Red med Emma i onsdags, och då va han SÅ jobbig! Rädd för allt och ville inte alls lyssna på mig). Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, mer än att jag ville få ur honom onödig "spök energi". Red runt lite här hemma. Skrittade först fram på slingan ute i skogen, sen gick jag tillbaka till gräspaddocken och va även lite inne i "hopphagen". Vi gallopperde på ganska så friskt, och när det passade så la vi in ett skutt här och var. Vi hoppade även upp på lilla kullen i full galopp ett par gånger. Han va OTROLIGT fin! Åh, det va verkligen ett höjdar pass med honom igår! Grädden på moset va väl när jag bestämde mig för att styra mot 110cm hindret eftersom att det stod kvar sedan vi hoppade det för ett tag sedan. Seglade över med bästa hästen och nöjda till tusen bägge två efter! <3 Skrittade av honom länge ute i skogen, där han själv fick välja vart vi skulle gå.



Mimmi fick även hon gå ett ganska hårt pass. Och efter lång uppvärmining tog vi en hel del galopp inne på gräspaddocken. Studtals va hon fin(!!) men hon har lite svårt att orka hålla ihop sig på mindre yta, allt är lättare ute i skogen rakt frammåt! Men hon kämpade på ochgjorde ändå sitt bästa. <3

Mimmi har även i dagarna fått en ny sadel. En Wintec allround sadel. Den är SÅ skön!!! Ligger kanon bra på Mimmi och hon verkar trivas med den. Hon är rätt bra på att säga ifrån om något inte passar ;)

I alla fall så är den superskön och ger allt stöd som man behöver i en sadel, jättenöjd!



Totto och Mimmi efter passen igår:

   

 

Av Sofia Lindström - 9 augusti 2014 10:54


I morses ringde grannen och berättade att tråden såg konstig ut i hästarnas hage. Hon undrade om hästarna stod i den hagen (vilket dom gör) och jag blev såklart orolig med en gång! Jag gick ut raskt och ser att hästarna stod på våran väg (som är instängslad), puh.. Men tråden i den större hagen hängde ner och gick i vågor nästan hela vägen runt.

Jag gick fram och såg att flertalet isolatorer hade gått sönder, och även att tråden va helt av på ett ställe!?

Det måste väl varit en älg som varti och hälsat på i hagen inatt?

Hästarna är i helt oskatt skick! Läskigt i alla fall! Så efter lite frukost så ska jaag ut och laga allt som gått sönder.


 


Av Sofia Lindström - 5 augusti 2014 17:56


När jag åkte hem från jobbet idag så såg jag att ett gäng kalvar hade rymt och stod och betade på gärdet precis vid hästarnas hage. Såg med en gång att Totto hade jagat upp sig. Mimmi där emot, stod och betade. :P


Jag gick ur bilen och ut i hagen. När hästarna såg mig kom dom farandes i full galopp. Jag tog då upp kameran och börjde filma lite...


 Om ni inte ser filmen, så finns den även HÄR!


Gulligast i filmen är att Mimmi hör mig och kommer med ett glatt skutt iväg travades till mig även efter "olyckan". Och hur tjusig är hon på bakbenen då? Mumma! :) Totto visar även upp lite snygg trav. Han är verkligen tackmässig han! <3


Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards