sofiastotto

Direktlänk till inlägg 17 januari 2015

Bägge hästarna ridna!

Av Sofia Lindström - 17 januari 2015 20:09


Först stod fodring på schemat. Sen fyllde jag nya hönät och fixade med all utrustning och grejer så att allt skulle vara klart när jag sedan tog in Totto. Ville att han skulle få äta ett tag innan jag hoppade och och red med!


Fick "hjälp" av Börje med höfyllning ;) Han va SVÅR att få på bild då han bara gick runt och gosade hela tiden:

 

Tänkte ta en selfie med honom, men det blev inte så bra. :P

 

Hönäten blev fyllda iaf:

 


Totto va först ut. Det va fortfarande is på vägen, men den va lite grusad. Och efter vi kommit runt hörnet på Lindas hus så va det bra bar grusväg. :)

Det blåste rejält och jag bestämde mig för att kika in den lilla skogen som bara är några 100m från stallet. Efter att ha gått på lite upptäcktsfärd med en Totto som hade spetsade öron till max, så hoppade jag av och byggde upp ett litet hinder. ;) Ville ju testa hoppsadeln! Om Totto va nöjd och glad innan så va det inget mot när han fick skutta lite! Herregud vad han tog i!

Vi gallopperade och njöt i full glädje. Herrejösses vad kul det va! Mot hindret tog jag trav och Totto föll över i galopp med ett galoppsprång innan hindret varje gång. Och när han hade fått upp farten lite så fick jag mig en underbar bocktur efter hindret. Hans bockningar är supermysiga! Tänk er en superglad häst som tar ner huvudet och bara gungar fram. Allt är mjukt och man bara känner glädjen som sipprar runt i kropp och under hovarna. Ååååh, säger jag bara! <3


Jag ville inte att ridturen skulle vara slut, men vi kunde ju inte rida hur länge som helst. Så när han började på att bli lite svettig så skrittade vi hem igen.

Hoppsadeln fick bara plus med! :) Ligger kanon på Totto och passar min rumpa och sits! Hade lite långa läder i början, så jag hoppade av och rättede till dom. Inte lätt att veta vilken längd man vill ha i en ny sadel till en början.

Ett TOPPEN pass!


Hoppsadeln, Prestige:

 

Totto ute i skogen med sina spetsade öron:

 

Hindret ca. 60-65cm:

 


Och Mimmi då?

Jag kan säga såhär helt ärligt. Jag övervägde om jag skulle longera henne idag och sedan rida henne imorgon så att hon kanske inte hade hur mycket energi som helst. Men nej, jag tog mig i kragen och satte på gramanen och bar mig iväg med henne.

Hon va pigg och lite fundersam. Hon är en häst som tänker väldigt mycket, och det är klart när man har en ny grej att hon tänker lite extra.

Vi red i samma skog jag och hon. Hon va lite tittig, men det va helt lungt ändå!

Hon testade gränserna ett par gånger. Men jag lyckades hålla henne där jag ville. Nu kände jag mig trygg igen! Vi gallopperade en hel del, kontrollerat! Hon va riktigt fin stundtals och jag kunde släppa på gramanen mer och mer.

När hon fått kämpat på ett tag och kändes trött så skrittade vi hem. NU kändes hon som vanligt igen! Hoppas det håller i sig tills imorgon också!


Jag förstår att hon är pigg. Hagen består nu av stora delar is, och knöl. Så det är inte lätt för dom att röra av sig energi där. Dom har en hagdel som är gräs nu och skulle vara bra ställe för dom att trava runt lite på, men dom är typ aldrig där. :P Tyvärr!


Svettig men nöjd Mimmi:

   


Ser fram emot att rida imorgon med! :) 
  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:21

  Jag tror inte att någon som läser min blogg har missat hur nogrann jag är med invänjning på sommarbete? I alla fall så ska jag ändå skriva lite mer om det. ;)   Jag har sedan gräset börjat växa, succesivt vant hästarna vid det gröna "sockret"...

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:14

  Här om dagen grävde Erik ner vattenslangen tilll flottören i ena sommarhagen. Innan låg den över marken och vi hade råkat köra över den med någon tung maskin så den hade gått av. Nu har Erik fixat slangen och även gräft ner den. Blev väldigt bra....

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 21:10

  Fick inga bra bilder på blommorna. Men dom får duga sålänge. Blommorna blir lite snyggare när dom har fått gro till sig lite, just nu så ser dom lite taniga ut. Hade tänkt att ha polkapetunier vid stallet, men hittade inga. Så det fick bli gula m...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 13:17

  I söndags släpptes hästarna på sommarbete. Det blev inte så mycket spring på hästarna, tyvärr, hade gärna velat ha en del "spring"bilder när jag stod i högsta hugg med kameran. ;) Men några bilder blev det allt. Här kommer ett gäng:      ...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 09:14


  Nu har jag gått på ledighet. Till en början är det semsterledighet och sen går det över i föräldraledighet. Så jag kommer vara hemma länge, länge nu. Känns jätte konstigt! Men såklart jätteskönt och välbehövligt! :)   Har börjat på att plate...

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards