sofiastotto

Alla inlägg under januari 2015

Av Sofia Lindström - 4 januari 2015 21:14


Idag har jag ridit bägge hästarna i paddocken. Det va ganska hårt där, men det funkade hyffsat ändå.

Mimmi va inte direkt superglad över att bli riden idag med (antagligen världens) träningsvärk sedan igår. Hon va lite grinig och passade på att slänga upp huvudet i mitt knä typ 50ggr. Men även idag så släppte det tillslut och hon gallopperade på fint i slutet! :) Sen blev hon avskrittad för hand av mig och Emma.


Sen va det Tottos tur. Han tyckte det nog va lite hårt i paddocken och va lite motvillig att gå frammåt. Men han är ändå bussig och lunkar på, även om det inte går i någon jätte fart direkt. ;) Ville inte traggla för länge med honom, så Emma fick hoppa upp och rida lite, sen fick även han skrittas av för hand.


I morgon får hästarna vila och sedan blir det ridning på tisdag igen. Då ska bägge hästarna få komma ut, var och en. Bägges behov ska få bli tillfredställda. Mimmi ska få galloppera i den fart som hon själv vill (kommer jag ångra mig nu tro? ;) ) räserfart under kontroll ;). Och Totto kanske får hoppa lite om underlaget tillåter, annars får han och jag nog ta en upptäcksfärd ihop, det gillar han. :)


 



Av Sofia Lindström - 3 januari 2015 16:27


Idag red jag i min nya dressyrsadel för 3:dje gången. Åh, vad jag gillar den! Lagom djup och lagom med stöd. Vad är det för sadel då? Det blev en Globus the Turner. :) Efter att ha forskat runt och letat efter en sadel med kort anläggingsyta ,så kom jag fram till att denna va bäst i den prisklass som jag kunde lägga ut på en sadel. Denna sadel är jag riktigt nöjd med! :)


Red Mimmi idag. Vi började i paddocken. Tanken är att vi ska stärka upp henne dressyrmässigt. Hon har en tendens att "falla isär", speciellt när hon går som bäst i galoppen. Hon kan gå ifrån att gå superfint till att bryta av till trav eller till korsgalopp. Detta ska vi stärka upp och fixa till har jag tänkt. :)


Efter att vi ridit i alla gångarter så tänkte jag att vi skulle rida ut en kortis och galoppera lite. Har nämligen kännt att hon har lite turboenergi i kroppen som behöver urladdas.

När vi ridit lite så taggar Mimmi till bara mer och mer. Efter ett tag så börjar jag känna att hon snart exbloderar. Och jajjemen, hon exbloderade..

Jag kortar tyglarna och försöker lugna ner en redan turbo galloperande Mimmi. Hon svarar med att kasta upp huvudet och gallopera ännu snabbare. Nu va det inte lätt att få kontroll på henne. Saken är att man inte vill ta tag för hårt i henne, eftersom att hon då svarar med att tvärnita då. Jag har råkat göra det förr, och då har hon nästan satt sig ner, och det har kännts som om vi ska välta (se bild). Så jag försökte prata henne lugn, vilket inte gick något vidare värst. Nu satt jag och valde mellan att skena över järnvägen eller hoppa av i farten. Lyckligtvis lyckades jag styra henne mot en jordhög, där det tog stopp.


Hon va på tårna efter och det kändes som om hon skulle exblodera än en gång. Så nu vågade jag inte chansa utan vi red tillbaka till paddocken, och här skulle det ridas. Hon kastade ett par gånger med huvudet, men nu hade jag bättre kontroll. Och hon fick galloppera och galloppera, i form. Jäklar vad fin hon va!! Nu lyckades jag omvanlda överskottrenergin till något possitivt, och Mimmi va bra nöjd med sig själv. ;)


Från och med idag så ska jag inte rida ut mer utan martingall. Mimmi är en baddare på att slänga upp huvudet och dra iväg med bogarna, vilket gör det väldigt svårt att få stopp på henne. Men men, detta löser vi. ;)



Så här har Mimmi nästan gjort med mig ett par gånger (fast då med huvutet mer uppåt-bakåt):

 


Här är våran nya sadel:

   


Och här är mina stigläder:

 

Av Sofia Lindström - 3 januari 2015 09:56

Är i stallet och har fodrat och gett hästarna vatten. Snart ska jag rida. :)

Snygg bild på Totto som jag tog för ett tag sedan. Min lilla kassler häst ;)

Av Sofia Lindström - 2 januari 2015 22:15


Sitter i vardagsrummer och putsar ett par stigläder. Dom har legat i sadelkammaren och blivit lite väl hårda och tråkiga i lädret. Det är ett par Stübben stigläder som jag tänkt använda till min nya dressyrsadel. :) Det är Mimmis sadel till en början med, men Totto kommer nog få låna den med ibland. ;) Bilder på den kommer imorgon!


Har en massa saker som jag skulle vilja köpa, tex. nya stigbyglar, ett dressyrträns till Mimmi, en sadelgjord (en är dock redan beställd men kommer inte förrän v.3) osv. Men det går inte att köpa allt man vill ha på en gång tyvärr.. Så det får vänta!


Gillar ni ny utrustning? Handlar ni ofta hästgrejer?

 

 

Totto i dressyroutfit:

 

Av Sofia Lindström - 2 januari 2015 20:59


Vart ska man börja nu efter ett sånt här långt uppehåll? ;)


Vi har nu stått i tre månader hos Linda. Helt sjukt vad tiden gått/går fort! Vi trivs väldigt bra även om vi ändå längtar hem lite smått. ;) Saknar att ha hästarna 30m bort och kunna gå ut och pussa och kela med dom när jag vill. Men inte än, nej nu ska vi passa på att njuta av den fantastiska Moskogen ett par månader till. :)


Passa gärna på att fråga mig om något, eller önska inlägg! :)


God fortsättning alla fina läsare!



 






Av Sofia Lindström - 2 januari 2015 20:11


Hej!

Nu är år 2015 här, och jag börjar faktiskt bli lite sugen på att ta upp bloggandet igen. :) Någon som tycker det låter som en bra idé? :)


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards