sofiastotto

Alla inlägg under maj 2016

Av Sofia Lindström - 9 maj 2016 09:30


En familjemedlem är på väg, snart blir vi två, 3.   


Tar det ifrån början då jag tycker att våran story är lite gullig. ;)


Erik och jag va och åt på våran favoritrestaurang Kingfisher. När vi satt där och åt god mat tittar Erik på mig. Man ser med en gång att det är något speciellt han vill säga. Han berättar att han vill ha barn med mig och frågar mig hur jag känner för det. Jag blir paff och lite chockad, svarade att jag tyckte vi borde bli mer klara i huset, med renoveringar och dyl innan. Sen sa vi inte så mycket mer om det just då.


Efter några dagar stod jag i stallet och drömde. Helt plötsligt flöt en härlig känsla över kroppen. Jag stod där och kände mig så otroligt tillfreds med min tillvaro och vardag. Allt bara var(är) så himla härligt och allt bara flyter på. DÅ kände jag, att nu är jag redo. Min och Eriks vardag är så fin, perfekt att låta ett till litet liv kliva in i.


Några dagar senare berättar jag för Erik att jag är redo. Nu fick jag dock samma svar som jag själv svarat när Erik frågade mig veckan innan. Erik blev lika chockad han med, och började även han på att prata om renoveringar osv. Men, eftersom man aldrig kan planera på dagen när en graviditet går vägen. Så beslöt vi oss gemensamt för att börja försöka. Hade det tagit oss ett halvår eller längre tid, så hade vi ju hunnit fixa en hel del ändå.
 Så blev det inte..


Det tog sig på första försöket!


Nu sitter jag här och är gravid i vecka 30. Känns så otroligt konstigt men ändå så rätt. Och desto längre in i graviditeten jag kommer desto mer redo känner jag mig.   


  22Juli är vårat beräknade datum.   

   



Av Sofia Lindström - 8 maj 2016 20:13


Ojoj, idag har jag grejat, puh!

Har rensat i trädgården och snyggat till litegrann i inglasningen. Efter det så började jag på och lägga upp saker på loftet i stallet. Min stora kista och annat smått ska upp dit, tex. tråd till hagar och plaststolp osv. Känns så otroligt skönt att vi har börjat komma lite i ordning nu. Hade inte kunnat bli en bättre helg, med denna värme och energi man får av den! Har orkat mer än vad jag trodde jag skulle göra. :)


Erik målar i stallet och har idag satt upp en klocka där, som blir en snygg detalj! Han har även rullat iväg den stora betongsylindern som stod utanför sadelkammaren. Den har jag irriterat mig på länge då den bara varit i vägen och sett stor, ful och grå ut. Planterade blommor i den ett tag, sen har det bara varit en liten gräslökstuva i mitten på den, så den har känts väldigt överflödig! Nu är tanken att vi ska lägga några plattor där och ha ett litet bord och två stolar, bra mycket trevligare med andra ord. ;)


Jag har så mycket idéer om hur man kan göra och hur saker kan/ska växa fram så att jag tror jag spricker. Jag har riktigt bra fantasi med, och den är ju väldigt användbar när man bygger nytt och bygger om. Stackars Erik bara som plussar på sin "to do list" med alla mina idéer, älskade älskade du.   


Nu på kvällen har jag varit ute och löslongerat Totto. Han va väldigt slö och det är inte så konstigt i värmen. Han är ganska känslig mot värmen och blir lätt slö i såna här temepaturer, speciellt nu när det kom så plötsligt! Men han skötte sig och gjorde sitt jobbb och det jag bad om. Efter passet fick han beta lite gräs, vilket han verkade ha mer energi till. ;) hahahaha.


Bilder från dagen:

           

Av Sofia Lindström - 8 maj 2016 15:48

Fixade några vattenglas att ha i sadelkammaren. :)

100

Av Sofia Lindström - 8 maj 2016 09:51


100 besökare igår! KUL!    Det måste betyda att ni varit sugna på att läsa bloggen ändå?


Nu närmar sig betessäsongen. Hästarna har börjat vänjas inför betet ett tag nu. Till en början så växer det upp lite gräs i vinterhagen, sen har vi efter varje motionspass låtit hästarna beta en sväng i trädgården, och igår så öppnade jag upp en ruta med gräs på vägen till hästarna. Nu i år kommer det vara extra viktigt att vara försiktig i övergången från vinter till sommarhage, eftersom att Totto (och Sivan) inte går så mycket som han brukar!

Jag är alltid rädd för fång, och har alltid varit det! Jag har som tur är aldrig haft en fånghäst, och kämpar dagligen för att inte få det heller! Fång är en mycket tråkig sjukdom som bör ta på fullaste allvar. Har en häst väl fått fång, så är hästen en "fånghäst" och kommer alltid ha lättare att få fång igen.



Här är ett kort på hästarna från igår, inte mycket gräs, men det räcker:

 


Av Sofia Lindström - 7 maj 2016 22:37


Inte visste jag att jag kunde göra såna här snygga flätor. :P Hittade ett inlägg som publicerades för 4år sedan där jag hade flätat Tottos svans. Borde nog testa om jag fortfarande har dessa skills. Hahahah.


 

Av Sofia Lindström - 7 maj 2016 16:37


Ska sätta mig ner någon dag och skriva om hur stallet och vår hästgård växt fram. Innan vi flyttade hit så har det inte stått djur här på över 100år, så det har/är lite att pyssla med. ;)


Idag har Erik grejat med boxen. Jag kan verkligen inte vara mer nöjd! Tänk att jag får denna fantastiska chans att verkligen få stallet precis som jag vill, blir helt mållös!   


 

Av Sofia Lindström - 7 maj 2016 11:46


Rensat på skräp runt om stallet. Långt ifrån klart, men mycket bättre blir det! När man renoverar så blir det lätt att det "ploppar" upp nya skräpsaker hela tiden som ska till tippen, eldas upp eller kanske saker som ska användas men inte just för stunden osv. Hatar verkligen att ha massa skit liggandes! Längtar tills allt är klart så att det man plockar faktiskt förblir bortplockat sen.. Åh, underbar känsla!


Nu blir det snart lunch i form av rester sedan igår. Grillad kyckling, champinjoner, hemmagjord potatissallad osv. Mums!


 

Våran lilla Astrid som fyllde 1år den 1:a Maj.   

Av Sofia Lindström - 7 maj 2016 10:02


Haha.. Blev visst redan sugen på att blogga lite. ;)


Vädret är underbart, och dagen är tänkt till att vara ute i trädgården och fixa lite efter vinten. Gamla gula växter är kvar, och under tränger det fram gröna nya. Ska även försöka orka snygga till lite i vår inglasning som även den stått och "förfallit" under vintern. Är roligt att snygga till runtomkring när vädret är på vår sida. :)


Till att återgå där jag slutade lite sammanfattat. Senaste inlägget (utöver det lilla jag skrev igår) skrev jag i november. Och ja, sen dess har det hänt grejer. En sak är att Mimmi är såld och är nu tillbaka hos sin tidigare ägare. Jag är även gravid och i Juli kommer vår lilla familj bli 3. :)


Mer om detta framåt, hoppas ni följer med!


 


Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards