sofiastotto

Senaste inläggen

Av Sofia Lindström - 18 oktober 2015 10:39


Jag HATAR att leta sadlar... Det kanske ni inte tror efter som jag byter sadlar hej vilt hela tiden. Men det är som så att jag är extremt otroligt petig med vad jag har för sadlar på hästarna, samt att Totto har ändrat sig en hel del i kroppen och över ryggen under åren. OCH för att inte glömma så vill såklart jag ha en sadel som sätter mig i bästa position och med en komfort som passar mig!


Mimmi har nu en Stübben hoppsadel och en Maxflex Leonard dressyrsadel. TYVÄRR har jag kommit fram till att jag ska sälja dressyrsadeln då jag behöver skrapa ihop pengar till att köpa en vettig hoppsadel till Totto, OCH att faktiskt Tottos dressyrsadel ligger hyfsat på Mimmi. Så när det är dags för rena dressyrpass på henne så får hon låna Tottos sadel helt enkelt.


Totto har i dagsläget en Bates dressyrsadel och en Wintec hopp (allround mot hopp) sadel. Wintec sadeln ska dock säljas då jag inte trivs i den helt enkelt. Tottos gamla dressyrsadel är inlämnad hos "Josses sadlar", en Globus. Hoppas även den blir såld så ska jag nog kunna hitta något vettigt till Totto! :)


Nu återstår att först "skrapa ihop" pengar, sedan att hitta en BRA hoppsadel till Totto. Det lutar åt eventuellt en Bates eller en nyare Stübben. Men det får framtiden avgöra! :)


 

Här är Totto med hans allra första sadel. Skule det vara kul om jag skrev ett inlägg om alla hans sadlar som han haft? Om jag kommer ihåg alla vill säga.. ;)ANNONS
Av Sofia Lindström - 26 september 2015 14:38


Pappa har byggt en dörr som ska vara mellan stall och lösdriften. Den är SÅÅ fin! Wow säger jag bara!   


 ANNONS
Av Sofia Lindström - 23 september 2015 09:50


För ett par veckor sedan bestämde jag mig hastigt att Totto ville ha en ny dressyrsadel. Även om hans förra låg väldigt bra på honom så va det ändå lite små saker som jag störde mig på med den. Jag fick för mig att den va "för" kort, och för bästa komfort så vill jag att hästen ska ha en "så lång" sadel som den kan ha (utan att den blir för lång såklart) så att trycket kan fördelas på så stot utrymme som möjligt.


La ut en annons på Facebook om att jag sökte sadel, och ett par dagar senare så åkte jag till Skövde för att hämta hem min och Tottos nya sadel.


En Bates caprilli blev det denna gång. :) En mjuk och skön sadel med luftstoppning. I mycket fint skick!


Testade den samma dag som jag fick hem den, och både jag och Totto trivs super med den! Märktes faktiskt tydligt stor skillnad på Totto nu med den nya sadeln. Han va verkligen tillfreds. :)


Roterade denna bild på bloggplatsen och då blev den sämre i kvalitén tyvärr, den är inte så dassig som den ser ut på bilden:

   

Av Sofia Lindström - 23 september 2015 09:02


Gjorde ett tappert försök att rida ut igår med Totto. Tyvärr blev det bara en kortis på grund av älgflugorna... Dom är verkligen hemska! Kommer i mängder och överfaller oss. Jag plockade nog bort 10stycken från Totto medans vi va ute.


Efter den korta turen ute så red vi in i paddocken. Energin fanns i överflöd och det flöt på riktigt bra på banan. Totto verkade nöjd och tillfreds. Gjorde lite skänkelvikningar och ett gäng galoppfattningar. Galoppen ligger vi verkligen efter med nu, det gör vi i perioder då han inte går så mycket. Jag vill inte pressa honom när han inte är i kondis. Men trots att han inte är stark nog att bära sig ordentligt i galoppen så gör han fantasiskt fina galoppfattningar!


Totto har fått en ny sadel. Mer om den i ett annat inlägg. ;)


Vet inte varför denna bild blev felvänd..

 

Snyggingen!!!!

 


Det är roligt att matcha utrustningen, även när man rider hemma :)

 


Av Sofia Lindström - 22 september 2015 11:53


Har insett att mina hästar är täckeshästar. Har alltid som grund att "less is more" i allt tänk kring hästarnas utrustning. Jag har alltid försökt täcka så lite som möjligt, MEN i förrgår så lät jag dom vara utan täcken. Kvällen va fin och varm, den kom några droppar regn men enligt mätaren så va det inte ens 1mm regn som kom. På natten blev det som kallast 9plusgrader. Igår va det varmt och solen tittade fram allt emellanåt. Bägge hästarna va ömma i ryggen på kvällen. :( Och då hade jag inte ridit på några dagar, så det kan inte berott på belastning eller annat ridrelaterat. Så nu är jag på obestämd tid en mespropp och överbeskyddande gällande kalla ryggar och kommer täcka mina hästars ryggar med omsorg!


Trodde inte jag skulle kunna få till någon bra ridning igår med dessa kalla ömma ryggar. Samtidigt så ville jag värma upp dom och låta dom röra på sig om dom nu hade stått och spänt sig. Började med Totto. Nu va jag så överbeskyddande att jag till och med tog ett ländtäcke för att skynda på med värme och uppmjukningsprossesen.


Totto va FIN att rida! Åh, vilken underbar häst jag har. Började långsamt med att böja och tänja i sidorna, han fick gå lång och låg.

Efter ett tag började vi trava och gjorde samma där, mjukt, mjukt, lösgörande, lösgörande. Sedan gick vi över i galopp och jag bestämde mig för att skutta över den lilla kombinationen jag byggt upp. Den började med ett litet hinder, ett galoppsprång, sedan tre studshinder, ett galoppsprång och sedan ett hinder ut. 5hinder på rad ca 50cm höga.


I högervarv gick det toppen. I vänster varv blev han lite osäker då vi kom in lite konstigt så han drog sig lite åt vänster. Hade jag inte stöttat honom med min vänster skänkel så hade han nog stuckit ut åt vänster och lämnat kombinationen. Men efter ett tag så löste vi det även där. Totto kändes pigg och glad över att få jobba lite. Avslutade med lösgörade i trav och skritt och hoppade sedan av och skrittade av honom för hand. Lycka i kroppen efter detta pass!!!


Sedan va det Mimmis tur. Det hade börjat bli mörkt så jag satte pannlampan på hjälmen och gick in i paddocken. Hoppade upp på Mimmi som jag inte har ridit på några veckor (herregud vad längesedan det va jag red henne!). Mimmi va pigg, hon hade stått sedan i onsdags tror jag, så det va ju inte så konstigt.

Började likadant med henne, ställde, böjde, mjukt i bägge varv i skritt. Sedan likadant i trav. Mimmi va FIN, pigg och arbetsvillig. Tog några galopper där hon fick rulla i ett ganska friskt tempo. Fick kämpa lite med galoppen i vänster varv då hon gärna bytte galopp i ett hörn, men efter några volter och lite ändrad sits och hjälper så gick även det bra. :)


Hade bara pannlampan igång i det allra sista och medans jag galopperade, det funkar ju att rida runt ett dressyrpass i mörker, men efter ett tag så blev det lite väl mörkt!


Nöjd och glad Mimmi och matte. Det va kul att rida henne lite mer seriöst. Senaste tiden så har jag låtit över ridningen på Mimmi till mina medryttare och kanske bara hoppat upp och visat något och sedan hoppat av igen osv. Mimmi är riktigt rolig att rida när hon är på sånt humör som hon va igår! :)


Bild på Totto från igår:

 


Och en bild på Mimmi från igår i mörkret med min pannlampa, hahahahahahaha:

 

Av Sofia Lindström - 6 september 2015 14:32


Verkar som om jag kommer ha det väldigt svårt att börja blogga ordentligt igen. Nu är det flera veckor sedan sist och jag finner verkligen inte motivationen att blogga här var och varannan dag, TYVÄRR! Tycker det är riktigt tråkigt att jag har tappat suget så. Det är verkligen kul att titta tillbaka i bloggen, se hur man har utvecklats och samtidigt ha en dagbok på det jag/vi gör om dagarna.

Men det är som det är och när jag blir sugen på att blogga så är det ju bara att öppna laptopen och låta fingrarna flöda på tangentbordet. :)


Är det någon mer än mig som saknar min bloggning?


 

Av Sofia Lindström - 9 augusti 2015 09:30


Nu har det gått en vecka sedan Lina Zacha va här igen och lasttränade hästarna för andra gången.


Med Mimmi hade jag fått i läxa att lastträna henne ett par gånger, och det gjorde jag 2-3gånger. Totto skulle däremot få vila huvudet från transporten. Dock har transporten stått i paddocken, och har varit där både när jag ridit, löslongetat och löshoppat hästarna. Så dom har fått kika på den även i vardagsarbetet. :)


Vi började med Totto. Lina sa med en gång att han hade en annan energi mot sist. Nu va han i ett sådant läge att han antingen va kolugn eller kunde exblodera, den energin som jag tycker är som svårast att hantera då jag kan tycka att han blir lite otäck när han byter lös. Men han skötte sig även om han kanske inte hela tiden va så närvarande.


Denna gång fick öven jag ta över och lasta honom. Lina hade då fått in honom i transporten och lyckats få honom att ta ett steg in, ett steg ut osv. Atlså lastat under kontroll och ett steg i taget. Totto blev lite skeptisk när jag tog över. Här handlar det mycket om energier, och dom har jag väldigt svårt att kontrollera i samband med transporten. JA, jag behöver MINST lika mycket träning i och runt transporten.


Totto har ju lite humor med! När jag tog över så började han erbjuda mig lite trick. Hahahaha söthäst! 

Vi hade några missförstånd och Totto backade ut och ut med fart. När jag fick in Totto halvvägs så bubblade även mina lyckokänslor över, och Lina såg det med en gång och undrade hur jag kände? Jag tyckte själv det kändes jätte löljigt att jag fick ett sånt lyckorus, men jag kunde inte hantera det. :P Det är något att träna på!


Efter ett tag avslutade vi när det gick bra, Totto va lugn och jag kunde hyfsat kontrollera mig och mina känslor.


Sen va det Mimmis tur. Lina tog över leadropet och började lasta Mimmi. Hon tyckte att det hade hänt mycket sedan sist, vilket såklart va kul. :)

Mimmi är inte rädd för transporten, även om hon kan kasta sig ut och bröta omkring. Det Mimmi är osäker med, är stressade människor. Speciellt i samband med att man ska lägga på bommen/stänga i bak. Och ja, det vet jag med mig, det är väldigt lätt att skynda på med att stänga i bak på hästarna, så fort man fått in hästen. MEN nu blir det ändringar på det!


Lina lastade henne smalt, för det verkade vara det som hon trivdes bäst med. Så det blir nog som så att hon får åka smalt i framtiden. Även om jag vill lasta brett, så är det ju inte jag som åker inne i transporten, och jag vill såklart att Mimmi ska får åka så som hon känner sig tryggast med! :)


Jag fick ta över Mimmi och lastade henne. Det gick väldigt bra tycker jag, och jag känner mig tryggare och mer jämn känslomässigt när jag lastar henne. Sen måste vi öva på att kunna ta, ett steg in och ett steg ut osv. Men i helhet gick ddet bra tycker jag. :)


Nu har jag mer kött på benen och många bra "verktyg" att använda mig av. Framför allt -Ta det lugnt, stressa inte och kontrollera energin!


   

Av Sofia Lindström - 8 augusti 2015 16:55


Häromdagen testade jag att rida Mimmi med bett igen. Har inte ridit henne med bett sedan i vintras, utan hon har gått på hackamore mest. Nu har jag även börjat rida mer och mer i repgrimma. :)


Först om bettet.

Tränsade Mimmi med remontnosgrimma och ett rakt äppelgumi bett. Gick till paddocken och hopppade upp. Märkte med en gång att Mimmi inte va helt överförtjust i bettet, men jag tänkte att det nog skulle lossa lite när vi värmt upp.

Mimmi tuggade och grejade med bettet hela tiden, och fick ingen ro. När jag började på att kräva lite av henne så försökte hon lägga tungan över bettet. Nej, det va ingen idé att bråka med henne. Så jag tränsade om (hade med mig repgrimman ut i paddocken) till repgrimma och hoppade sedan upp. Nu fick vi trevligare känsla bägge två, Mimmi var med tillfreds och då gick hon inte emot mig så som hon gjort innan.


Efter ett tag kunde jag inte motstå och gick iväg till våran gräsväg och körde lite räsergalopp. Vi galoppade så att tåranra sprutade. Hahaha.. Jätte härligt! Efter ett par vändor gick vi in i paddocken igen. Nu testade jag att samla upp henne lite med halvhalter med hjälp av sätet. Nu kunde vi galloppera lugnt även på volt. Kul! Sökningen frammåt neråt funkar, men inte hela tiden och jag måste verkligen rida BRA för att få henne med mig hela vägen.


Känns som en riktigt nytändning med att rida "tränslöst", Såååå roligt och lärorikt!Idag har vi hoppat bana på 70-80cm och galopperat i sommarhagen. Hoppsadel och repgrimma på. Mimmi skötte sig KANON och kom superbra på alla hinder, Riktigt riktigt kul att hoppa henne idag! :)


   


Nya stigbyglar har hon fått med. ;)

 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ sofiastotto med Blogkeen
Följ sofiastotto med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se