sofiastotto

Senaste inläggen

Av Sofia Lindström - 8 augusti 2015 16:45


Dagarna swichar förbi i turbofart! Tror hela tiden att jag ska hinna blogga, men icke! Däremot är jag ganska flitig på att uppdatera på Instagram nu. Jag tar många kort, varje dag i princip. Och eftersom att det inte är så smidigt att uppdatera på bloggen från mobilen så blir det lite bilder på Insta istället. Följ oss gärna där! :)


#TottoMimmi

 

 

ANNONS
Av Sofia Lindström - 3 augusti 2015 16:05

Ska jag rida Mimmi med bett idag (har inte ridit med bett på henne sedan i vintras) eller ska jag rida i repgrimma? Red henne med repgrimma i förrgår och det gick toppen, men är av någon konstig anledning sugen på att testa bett igen.. Hmm.. Vi får se. ;)

ANNONS
Av Sofia Lindström - 3 augusti 2015 09:14


Nu är det redan augusti, 3:dje till och med. Tiden bara rullar förbi och jag har redan jobbat en vecka, och går nu in på min andre. Idag är jag dock ledig och veckan framåt kommer vara relativt lugn, vilket är jätte skönt! :) Har haft väldigt svårt att ställa om mig från semestern. Är uppe senare än vad jag någonson varit under en jobbvecka, för att sedan gå upp tidigt. Jag har varit som en zombi på jobbet. Men som tur så är jag ju van, och då kan jag sätta på autopiloten så går det faktiskt att hanka sig fram. ;)


Helgen har gått i ett, men jag har även hunnit sova lite på dagarna, det har verkligen behövts! Igår va Lina Zacha här igen, ett separat inlägg om det kommer!


Har ni börjat jobba igen?    
  


Av Sofia Lindström - 26 juli 2015 13:08


Idag kom pappa hit med en liten ritning på lösdriften. Nu är Erik och han ute och gräver. Dom lånade grannens lilla grävmarkin då pappas gått sönder (igen..) Plintar ska upp till lösdriften och efter de är det "bara" att börja bygga. Snart kommer det väl in jobb för mig med hoppas jag, målning osv. :)


 


4*14m blir själva snetaket. Sen får vi se hur stort vi vill ha som förvaring och hur stor själva lösdriften blir. Men lösdriften blir nog ca 10*4 meter, 40kvadratmeter vilket räcker till 4stora hästar och 1ponny enligt jordbruksverket. Bättre att göra "för" stort än för litet. :)Av Sofia Lindström - 24 juli 2015 12:58


Kikade runt på lite bilder på datorn och blev chockad! Hittade en bild på Totto som är lite mer än ett år gamalt, där han har ett flugländtäcke på sig. Samma täcke hade jag på honom för ett par dagar sedan, och, ja, det är helt sjukt vad litet det har blivit! Han har både blivit längre och bredare. Han är heller inte tjock nu, utan helt lagom i hull. Dock behövs mer muskler nu när han stått så mycket. Men det jobbbar vi på nu! ;)


Bild från förra året:

 


Bilder från någon vecka sedan:


   Av Sofia Lindström - 23 juli 2015 10:01


Igår va Lina Zacha och hennes mamma Ing-Britt hos oss. Ing-Britt har varit med Lina ut på flera turer nu för att filma och dokumentera inför lastträningskursen som Lina har den 27juli.


Transporten hade vi parkerat inne i paddocken, plant och smidigt.

Jag stod förberedd med Totto inne i paddocken när Lina och hennes mamma kom. Jag hade bortat honom så gott jag kunde, han hade nämligen rullat sig under natten, och va som en lortig gris när jag tog in honom. Typiskt! :P Men jag lyckades få honom hyffsat snygg i alla fall. :)


Lina tog över honom och började gå runt transporten och klappade och kliade honom. Här sa Ing-Britt att Lina och Totto delar tankar och bilder till varann för att förstå sig på varann. Det syndes väldigt tidigt på Totto att han blev lugn av Lina.

Totto är en tänkande häst. Många hade nog tagit hans "tänkpauser" för oangagerad och trott att han "va någon annanstans", men dessa pauser är vad han behöver, han tänker och analyserar allt! När han fått tänka så fick han väldigt trevlig energi till att undesöka transporten. När Lina såg att han behövde ett break, så gick hon med honom ett varv runt transporten och började sedan om.


   


Totto gjorde inget stort för sig igår, utan han va lugn hela tiden, gick på och gick ut. Och Lina lyckades få honom att gå ett steg i taget. Efter det så avslutade vi så att han skulle få avsluta på ett bra lugnt sätt, utan några högre krav.Släppte honom i hagen, han sprang gnäggandes till Mimmi, ungeför som om hav ville "avprogramera sig" och rensa tankarna. Det är jobbigt för honom med allt tänkade, och det syns att det tar rätt hårt på honom. Han behöver sånt här, och i framtiden kommer han att behöva tänka lika mycket i transportsammanhang. Nu behöver han nya trevliga tankar runt transporten, och det är därför det är så bra att Lina är så lugn och trygg.


Sen va det Mimmis tur. Det första jag sa till Lina va att -Här är det en helt annan energi att jobba med. Dom är väääldigt olika! Lina log och jag tror att hon gillar Mimmi och hennes energi!


Hon jobbade med Mimmi på ungefär samma sätt. Skillnaden är att Mimmi "tänker i rörelse". Tex. när Lina och Mimmi tog paussvängen runt transporten, så valde Mimmi att trava runt, hon är en häst som tänker med fart.


Runt transporten så undersökte hon allt, dörrar, trä, väggar, tak, ramp osv. Lina sa dock att i början så va detta ett "tänktstadie" som inte va äkta, hon tog helt enkelt inte in det som hon luktade och tittade på, för hon hade inte landat i situationen.


 


Mimmi lastades brett och smalt på bägge sidor, för att det skulle bli lite förändringar och att hon inte skulle tycka att det blev tråkigt. Ju mer Lina höll på desto mer rofyllda ögon fick Mimmi, och efter ett tag så började hon att undersöka och lukta på inredningen i nuet, altså mer äkta.

När dom tog dom sista pausrundorna runt transporten så skrittade Mimmi, så hon kom verkligen till ro och va härligt avslappnad.


Med Mimmi fick jag i läxa fram till söndag att träna henne ett par gånger med lastningen. Totto tyckte hon istället att han skulle få tänka fram tills söndag och att jag skulle ägna mig åt ridningen eller något annat istället för lastning.


Kloka ord och kloka beslut!


Lina sa att mina hästar beter sig ganska lika i själva transporten. Dom går in, ångrar sig och kastar sig ut. Dom är inte redo för att gå in, men dom går in "för min skull", även om dom inte är redo för det. Och det känner jag verkligen att det stämmer! Mina fina hästar, dom ställer verkligen upp för mig. <3 Dags att backa tillbaka, göra dom trygga, och att dom sedan går in för deras och min skull, i ett gemensamt beslut!


   


Av Sofia Lindström - 23 juli 2015 09:52


Onlinekurs med Lina Zacha

 

Din lättlastade häst


Det här är kursen för dig som någon gång lastar din häst, oavsett om du har grava lastningsproblem eller bara vill att lastningen går ännu smidigare.

Kursens innehåll:


  • Hur du undviker att skapa trauman och problem
  • Hur du löser problem och trauman hos olika hästtyper
  • Olika lastningstekniker som passar olika hästar
  • Lasta hästen lös
  • Belöningsbaserade metoder
  • Träna lastning utan transport
  • Filmade fallstudier av 10 olika hästar.
  • Diskussionsforum där du får personliga råd för dig och din häst samt tar del av andras.

Kursen startar 27 juli

 

 

 


Om ni inte ser klippet så finns det även HÄR!

Av Sofia Lindström - 19 juli 2015 20:43


Idag har jag ridit Totto. Sadlade med hoppsadeln och hans sidepull.

Började väldigt kravlöst och ökade sen på med lite mer invecklade saker. Och ja, som jag tidigare skrev om; det behövs! I början så va han lat och lite ovillig. Det märks verkligen att han tycker att det är tråkigt när "ingenting händer". Så jag la in lite öppnor, och sedan tog jag även ett par skutt.


Hoppningen tyckte han va roligast och laddade rätt ordentligt inför skutten! :) Efter att vi hoppat ett par gånger så fattade han galopp själv och rullade över hindret. Då märker man att det ändå finns lite energi i honom fast han inte riktigt vill visa mig det. Men när man börjar göra lite roliga saker, då har han allt energi i massor. ;) Tokhäst! <3


När jag ridit klart så hoppade min syster upp på honom en liten stund. Dom skrittade och travade, men inget mer den här gången. Det blir garanterat fler gånger. :)     

Jag hade inte förberett oss för att vara med på kort. ;)


Totto och jag har inte någon kondis heller för tillfället, men det ska ändras på! :)

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ sofiastotto med Blogkeen
Följ sofiastotto med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se