sofiastotto

Alla inlägg under maj 2013

Av Sofia Lindström - 13 maj 2013 17:35


Igår så invigde jag ALLA nya terräng hinder. Totto va den lycklige invigaren, och då menar jag verkligen lycklig!

Vi värmde upp på det lägsta hindret. Vi rullade över i trav och galopp. För att sedan bege oss vidare till de andra hindren i sommarhagen. Jag visade Totto förta hindret. (Den med en massa bommar/träd staplade på varann). Sen vände vi om och tog sats. Det räckte att jag visade Totto hindret så laddade han och flög över utan att kika. Han fortsatte i galopp efter och man kände hans lycka genom hela kroppen.

Vi rullade över och fick perfekta språng varje gång.

Sen började jag snegla på däckhindret. Jag blev lite pirrig och nervös på ett bra sätt.

Jag bad om trav och visade Totto hindret. Totto tog galopp av sig själv och flög över hundret som han inte gjort något annat. Underbara häst!

Vi rullade även över en björk som blåst ner. Han drog lite åt sidan, men hoppade ändå med glädje. Min hopptokiga lilla prins!


Sen red jag Mimmi. Ställde fram lite bommar och ett littet kryss som jag sedan gjorde om till ett annat hinder. Mimmi kändes även hon som att hon va hoppsugen. Även om jag hade ny målade bommar så tittade hon inget på dom, utan rullade över som hon hade gjort det förr. Glad jag blir när mina hästar är så orädda för hinder!



Idag har Johanna Pettersson varit här. Hon red båda hästarna och började med Totto.

Jag red först för att visa upp honom, sen hoppade hon upp. Det gick verkligen super bra! De skötte sig lika fint båda två. Såg på Johannas ansikte att hon tyckte att det va kul!   

Sen red vi Mimmi. Jag först och sedan hoppade Johanna upp. Även Mimmi skötte sig kanon! De gjorde lite skänkelvikning samt sluta i bägge varv. Hoppade dock över galoppen på banan, då hon blir lite studsig och vrång där.


Jätte mysig och lyckad dag!


Filmer från när Johanna red (och ja, jag smackar i tackt.. hahahahah...)



 


Åh vilka fina hästar jag har!!   



   

Av Sofia Lindström - 12 maj 2013 08:51


Gårdagen va en underbar dag!

 

Byggde lite fler terränghinder, samt fixade om ett gammalt som inte va så snyggt längre. Sen målade jag även lite "bommar". Det blev en vit färg då det va det vi hade hemma. Har haft en del "pinnar/träd/stockar" som har varit naturella och använt i ridningen. Nu har dessa legat i hagen och hästarna hade ätit upp all bark på dom. Så dom va helt bruna och syndes inte så bra när dom låg på backen. Jag tog dom tre rakaste och målade dom.   


Erik kom även på bästa idén! Han frågade om han skulle köra lite med traktorn i vinterhagen (där som det ska bli padock). SUPER glad blev jag!

Vi fixade en lastpall och vände den upp och ner, samt la ett par stenar ovanpå. Det gick fint ett tag. Men däcken på traktorn är inte de bästa, så Erik kände efter ett tag att han fick avbryta.

   -Ja, vi har en liten traktor nu på vår gård. Pappa hittade den på en auktion och har rustat upp den från att den va som "hittad ute i skogen" till riktigt fint bruksskick! Erik har även han hjälp till en del, men i det stora hela så är det pappa som stått för renoveringen!


Efter "tillplattningen" va jag såklart super sugen på att testa på underlaget. Jag tog in Totto och fixade, samt friserade honom. Sen skrittade vi fram på våran väg och fortsatte sedan passet inne i inhägnaden. Han gick superbra! Åh vad härligt det va. Känns faktiskt som att han tycker att det är riktigt kul att få jobba nu. Har bara blivit utretritter det senaste som ni vet och nu är det precis som att det är något nytt och spännade att gå på banan.   Vi koncentrerade oss på att följa fyrkanspåret, samt gjorde en hel del "votl tillbaka", för att byta varv mycket och böja igenom.

Totto va lite stelare i höger varv, så vi kämpade lite extra i det varvet. När vi sedan kom till galoppen va han däremot jätte fin i högervarvet. Han va pigg och fattade galopp helt själv, bara jag tänkte galopp så fattade han. Så underbart när komunikationen sitter så fint mellan oss!

Sen skrittade vi av på vägen och en liten runda i skogen.


Efter jag fixat med Totto tog jag in Mimmi och longerade henne i inhägnaden. Hon verkade tycka att det va trevligt och i traven så sänkte hon huvudet och höjde ryggen. Tog lite galopp i båda varven, och sen gick vi som avskrittning på våran väg. Bästa longeringen hittils skulle jag tro!


Super nöjd med dagen! Åh vad härligt det va!   


Dagen i bilder.

Terränghinder:

   


Goda rester till lunch:


 


Ridbanan:


 


En svettig Totto:


 


Och vitmålade bommar:


 


 



 

Av Sofia Lindström - 11 maj 2013 22:25


I torsdags red jag Totto i bara halsring. Det är första gången jag testar att rida med halsring. Fick en impuls från Totto... det kändes som att han inte va sugen på "det vanliga". Jag lyssnade på honom och knöt grimskaftet runt halsen på honom och hoppade upp.


Först undrade jag hur det skulle gå att styra, men bara efter ett litet tag så fick vi till det riktigt bra!   Jag tog fram grimskaftet lite längre fram på halsen och styrde. "Ditåt hästens huvud pekar, ditåt går även hästen".

Jag använde även såklart sätet och benen för att få honom förstå åt vilket håll jag ville. Totto verkade nöjd!


Vi gjorde lite volter, halter och tränade även på "vinka". Tog även lite trav utan problem. SÅ kul va det! Ska absolut fortsätta att rida i bara halsring lite då och då. Helt underbart, lärorikt och kul att ha något mer att variera med!


 


 

Av Sofia Lindström - 11 maj 2013 22:11


Idag tog jag tag i en grej som jag väntat alldeles för länge med.. Tottos man.

Jag har faktiskt inte brytt mig om den, och låtit den växa helt vilt. Mimmi har ju lång man, hon passar verkligen i det. Men Totto, nja. Han ser trött ut i sin långa man på någotvis.

Sen nu när jag vill sätta igång hom ordentligt så ska han inte behöva svettas massor på grund av sin långa man.

Nej, nu va det verkligen dags. Efter ett par klipp med saxen så såg han betydligt frächare och piggare ut.   


Vad tycker ni?

 

Före:

 

 

 

 

Efter:

      

 

 

Av Sofia Lindström - 11 maj 2013 09:33


Ni vet väl sedan tidigare att jag följer över 30 olkia bloggar. Alla hästbloggar förutom 1, som är en matblogg.   Eftersom inte alla uppdaterar varje dag så har man inte lust att "i onödan" gå in  på deras blogg och bli besviken på att det inte finns något nytt att läsa. Bloglovin är lösningen på detta!

Där kan man samla ALLA bloggar som man vill följa.

Här kan man bläddra sig vidare till nästa olästa blogginlägg, och alla inläggen från de olika bloggarna kan man läsa i följd från när de uppdaterades.


Lite svårt att förklara, men ni som gillar flera olika bloggar tycker jag absolut kan börja använda bloglovin!


Följ även mig, Totto och Mimmi där!  



---> LÄNK TILL BLOGLOVIN! <---


 
  


 



Av Sofia Lindström - 9 maj 2013 16:56


Idag har jag gjort klart ett nytt terräng hinder. Jag byggde det snabbt och enkelt.    Det är höj och sänkbart, då det är bara att plocka bort eller lägga dit fler "bommar". Inte tokigt alls om ni frågar mig.

När det har torkat upp efter regnet så ska jag absolut inviga det! Får se vem av hästarna som får flyga över det först. Hihi..


Vad tycker ni?


     


 

Av Sofia Lindström - 9 maj 2013 16:51


Idag passade jag på att tvätte transporten lite. Det är första gången jag gör det, så det va verkligen på tiden ska jag säga!   


Blev det någon skillnad tycker ni?


Före:

 


Efter:


 


 

Av Sofia Lindström - 9 maj 2013 13:38

 
Detta är historien om Be Kash.
Den visar att hästens ras inte avgör hur långt man kan nå tillsammans. Tro hopp och kärlek visar vägen!

 

 Varmblodstravaren Be Kash föddes till ett enda syfte -- att springa in pengar på travet. Men Be Kash trivdes aldrig på banan och förmodligen skulle snart en slakttransport vänta på honom. Men ryktet om att föredettatravhästar inte kunde lyckas inom ridsporten skulle snart Kash motbevisa. Det här är historien om ridtravaren Be Kash och hans ägare Karoline Lindström.


Se filmen:

Länk --> Här!


 


 



Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards