sofiastotto

Direktlänk till inlägg 30 september 2014

Transportering

Av Sofia Lindström - 30 september 2014 10:00


Sen va det ju den där tråkiga transporteringen...


Vi hade tänkt börja med Totto, och att han skulle vara på plats hos Linda innan 12 igår. Tyvärr ville inte Totto det...


Totto gick in fint i transporten till en början, sen när vi försökte stänga luckan så kastade han sig ut. Sen efter att ha gått in och ut ur transporten typ 100ggr så började han på att vägra helt. Jag tog till ALLA knep som jag läst om. Inget fungerade. Jag blev så arg och besviken så tillslut så brast jag. Tårarna föll och jag kippade efter andan. Jag va helt slut! Efter att ha kämpat i 2timmar så hade jag ingen, absolut ingen energi kvar! Jag gav upp, och släppte ut honom i hagen igen.


Vi gick in och åt lite. Energin va som sagt på botten. Jag bestämde mig för att även om nu detta skedde så skulle han flyttas samma dag, punkt! Jag ringde till en man som jag fick nummret av från Linda. Han hade hjälpt en kompis med hennes häst när den varit svårlastad. Han kunde komma hem samma kväll! Jag pustade ut och kännde mig otroligt lättad över att få hjälp!


Vi bestämde oss för att åka med Mimmi först istället. Hon va inte heller på det bästa humöret, MEN hon är SÅ mycket lättare att handskas med då hon är SÅ otroligt mycket känsligare än Totto. Det gäller bara att ha henne lugn och inte stressa upp henne. Så efter 10-15min fick vi henne på plats i transporten och vi kunde lungt åka vidare till Linda.


 


Väl på plats visade Mimmi upp den Arab hon är. Jag promenerade henne runt på grusvägen, visade henne de andra hästarna och släppte henne sedan i hagen.

Världsvant gick hon och lunkade omkring i hagen, precis som om hon hade varit där förr. Spanade in lösdriften och åt lite halm där, sedan ställde hon sig och åt gräs. Lättnad åkte vi hem för att förbereda oss inför nästa åktur.


 


Mats kom Vid 17.30tiden. En lung man som jag kände tillit med med en gång. Han såg Totto i hagen och berömmde hans utseende.


Totto lät sig inte fångas, så jag fick gå in och hämta honom. :P Jäkla häst. Mats tog på honom repgrimma och började sitt arbete fram till transporten.

Han använde sig av en liknande "tobbe Larsson metod" som jag själv har använt mig av, vilket jag också känner mig tillfreds med!

Mats va smidig och även stark när Totto vände på huvudet och gick, kunde Mats vänta tillbaka honom (vilket jag knappt kunde).

Efter ca 20min stod Totto lungt och fint på transporten och jag kunde stänga dörren bakom honom utan att han rörde på sig.


Jag pustade ut och vi tackade och Mats skulle precis åka när även vi rullade iväg. I skärmen i bilen såg vi att Totto tappade balansen och förr bakåt. Jag sprang ut öppnade dörren och set Totto sittandes i transporten. Jag vinkar åt Mats som precis tänkt köra hem. Han kommer och undrar vad som hänt.

Då lägger sig Totto och jag fick ta bort bommarna i fram för att han skulle kunna resa sig.


Mats säger att vi ska låta dörren stå öppen och att jag ska gå med honom medans bilen rullar och att jag sedan ska stänga dörren och hoppa in i bilen i farten. Jag testar, och han lyckas hålla balansen denna gång. När jag stängt dörren och hoppat in i bilden fick han återigen panik. Vi stannar och jag går ut och öppnar dörren, då stegrar sig Totto och även så gott som attakerar frambommarna (som om han ville ut genom dörren ifram).


Mats sa lugnande -Han får lära sig. Jag kommer på mig själv att jag måste andas, så jag tog ett djupt andetag, sedan gör vi samma pressedur igen. Jag gick utanför transporten, med dörren öppen, stängde dörren när det verkade lämpligt och hoppade in i bilen i farten. Nu, nu äntligen gick det. Han stod hela vägen till Linda (ca.15min resa).


 


Kameran immade nästan igen, och man kunde se hur det bara rök av Totto. När vi va framme och jag öppnade dörren så fick jag ett helt ångmoln på mig. Vi lastade ur, lungt och försiktigt. Totto väntade med att backa tills jag sa att han kunde backa. Lungt och fint.


Det va som om vi badat honom. Stackarn.


Jag promenerade även honom. Han visade upp sig för dom andra hästarna och ville gärna gå in till både shettisarna och de andra stona. Mimmi såg honom och blev glad, hon gnäggade snällt till honom.

När jag släppt in honom hos sin tjej, bar det iväg för att trava och galloppera runt lite i hagen, och sen stod de och betade av samma grässtrå.


Nu hoppas vi på att bägge kommer att trivas och att vå får en rolig tid hos Linda nu i vinter. :)


Mina fina hästar, vad skulle jag göra utan er! <3

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:21

  Jag tror inte att någon som läser min blogg har missat hur nogrann jag är med invänjning på sommarbete? I alla fall så ska jag ändå skriva lite mer om det. ;)   Jag har sedan gräset börjat växa, succesivt vant hästarna vid det gröna "sockret"...

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:14

  Här om dagen grävde Erik ner vattenslangen tilll flottören i ena sommarhagen. Innan låg den över marken och vi hade råkat köra över den med någon tung maskin så den hade gått av. Nu har Erik fixat slangen och även gräft ner den. Blev väldigt bra....

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 21:10

  Fick inga bra bilder på blommorna. Men dom får duga sålänge. Blommorna blir lite snyggare när dom har fått gro till sig lite, just nu så ser dom lite taniga ut. Hade tänkt att ha polkapetunier vid stallet, men hittade inga. Så det fick bli gula m...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 13:17

  I söndags släpptes hästarna på sommarbete. Det blev inte så mycket spring på hästarna, tyvärr, hade gärna velat ha en del "spring"bilder när jag stod i högsta hugg med kameran. ;) Men några bilder blev det allt. Här kommer ett gäng:      ...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 09:14


  Nu har jag gått på ledighet. Till en början är det semsterledighet och sen går det över i föräldraledighet. Så jag kommer vara hemma länge, länge nu. Känns jätte konstigt! Men såklart jätteskönt och välbehövligt! :)   Har börjat på att plate...

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards