sofiastotto

Direktlänk till inlägg 8 juni 2015

Gårdagens ridning

Av Sofia Lindström - 8 juni 2015 11:49


Igår va det äntligen dags för ridning igen. Ryggen känns helt ok, dock får jag vara försiktigt ett tag till.


Började med Totto. Han va en jäkel att hämta i hagen! Han sprang runt mig i flera minuter. Mimmi blev till och med sur på honom och laddade med (i luften) spakrar när han sprang förbi bakom henne. Hahahahah... Jag sa -Bra Mimmi, du tycker också han är dum. Hahahahah.


Efter ett tag så fick jag honom att själv hoppa i grimman, och efter de så hängde han trevligt med mig in i stallet. När jag gjort i orgdning honom så gick vi ut till paddocken. Jag har longerat honom ett par gånger i rad innan jag hoppat upp nu, efter att han drog iväg så när jag hoppade upp för ett tag sedan, bara för att vara på den säkra sidan. Men igår så hade han redan sprungit av sig lite i hagen, så jag hoppade upp på en gång. Han skötte sin fint. Blir som vanligt rätt så trög i paddocken, och jag borde haft med mig ett spö. Men vi fick rulla på bäst vi kunde.


Vi hoppade några små skutt och efter de så fick han lite bättre framåtbjudning. När vi sen kom till galoppen, alltså hans galopp, MUMMA! Den är SÅ trevlig nu. Han fattar otroligt lätt och alltid på första försöket, han behöver fortfarande vara ganska fri i igångsättningen, men efter nåt galoppsprång eller två så går det att samla honom fint. Och han är verkligen så otroligt fin och rullar självbärigt och utan att jag behöver sitta och driva. Det enda jag gör är att njuta! Så ska det vara. :)

Han såg en del spöken och drog iväg ett par steg ett par gånger, så lite energi över till spöken finns det allt. :P

Eftersom att Totto inte är helt igång än, så rider jag inte så länge, utan rundar av ganska fort. Bägge nöjda efter passet. :)


Sen va det dags för Mimmi. Henne behöver man minsann inte jaga. SÅ fort hon ser mig så spetsar hon öronen och hoppar ner i grimman.

Hon njöt av att bli borstad och när vi va klara så bar vi oss iväg mot en uteritt.


Nu har hästarna varit hemma i 2veckor och det är första gången som jag vågade mig iväg på en lite längre uteritt. Erik har jobbat eftermiddag så jag har inte velat rida iväg så långt när han inte varit hemma. Men igår så!


Det märktes att Mimmi kände igen rundan, även fast den ändå kändes ovan. En hel del hade förändrats i skogen, dom har tagit ner en del träd och gjort tråkiga hjulspår nästan hela rundan runt. :( Så en del av mina underbara galoppsträckor är tyvärr inte brukbara mer än till skritt nuförtiden. Tråkigt! Men det blir väl bättre medans tiden, och det hindrar inte mig och Mimmi för att ta galopper på andra ställen. ;)

Det va verkligen behövligt för henne att få sträcka ut sig lite, hon behöver få gasa ur sig lite energi då och då för att den inte ska lägga sig på hög! Vi susade fram på jämn och ojämn mark utan att Mimmi ens blinkade. Hon tyckte det va tråkigt när vi va tvugna att sakta in, men löd mina hjälper. I slutet av turen tog vi en lång galopp och galopperade jämsides med ett rådjur. Hahahahaha. Mimmi upptäckte den innan mig och ryckte till lite, jag trodde det va något annat hon tittat på men sen såg jag att ett rådjur galopperade typ jämsides med oss. Lite kul! ;)

Väl hemma borstade och svampade jag av en mycket nöjd Mimmi. Så himla skönt att se hennes ögon lugna och nöjda.


Riktigt trevliga ritter! Idag ska jag rida Totto och senare kommer Emma och rider Mimmi. :)


Under uteritten:

 

Och efter:

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:21

  Jag tror inte att någon som läser min blogg har missat hur nogrann jag är med invänjning på sommarbete? I alla fall så ska jag ändå skriva lite mer om det. ;)   Jag har sedan gräset börjat växa, succesivt vant hästarna vid det gröna "sockret"...

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:14

  Här om dagen grävde Erik ner vattenslangen tilll flottören i ena sommarhagen. Innan låg den över marken och vi hade råkat köra över den med någon tung maskin så den hade gått av. Nu har Erik fixat slangen och även gräft ner den. Blev väldigt bra....

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 21:10

  Fick inga bra bilder på blommorna. Men dom får duga sålänge. Blommorna blir lite snyggare när dom har fått gro till sig lite, just nu så ser dom lite taniga ut. Hade tänkt att ha polkapetunier vid stallet, men hittade inga. Så det fick bli gula m...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 13:17

  I söndags släpptes hästarna på sommarbete. Det blev inte så mycket spring på hästarna, tyvärr, hade gärna velat ha en del "spring"bilder när jag stod i högsta hugg med kameran. ;) Men några bilder blev det allt. Här kommer ett gäng:      ...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 09:14


  Nu har jag gått på ledighet. Till en början är det semsterledighet och sen går det över i föräldraledighet. Så jag kommer vara hemma länge, länge nu. Känns jätte konstigt! Men såklart jätteskönt och välbehövligt! :)   Har börjat på att plate...

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards