sofiastotto

Alla inlägg under juli 2013

Av Sofia Lindström - 7 juli 2013 22:24


Idag har jag och min medryttare ridit till vattnet och badat med hästarna. För Mimmis del blev det dock inte så mycket badande, men Totto älskade vattnet!   


Totto va dock inte lika smidig att få dit. Det va en hage med ett par får som han absolut inte ville gå förbi. Jag fick hoppa av och efter ett tag så gick fåren iväg och då gick Totto fint med. Annars flöt det på fint och jag tyckte att det va super bra för att vara första gången som vi red där, och andra gången min medryttare red Mimmi, barbacka dessutom.   


Mycket fina bilder från uteritten, Hahahah...   

             


 

Av Sofia Lindström - 6 juli 2013 21:14


Idag har jag och Erik gjort en ny hage till hästarna. Det är den blivande vinterhagen som dom får beta av nu en omgång. Den blev faktiskt relativt stor, och vi båda insåg att vi har mer mark och mer att göra hage av än vad vi trott. Skönt!


Hästarna fick gå ut i den nya hagen nu på kvällen. Tror dom blev riktigt nöjda!   


         


 

Av Sofia Lindström - 5 juli 2013 13:37


Nu är vårt internett tillbaka. Vi vet inte orsaken, men det spelar mindre roll nu. Skönt att det funkar igen i alla fall!   


För ett par dagar sedan sålde jag iväg min älskade Albion hoppsadel. Totto har gått från rak rygg till något svängd, så han kunde tyvärr inte ha den längre då den va spikrak! Den passade Mimmi, det gjorde den, men jag kände att jag inte ville ha en sån "dyr" hoppsadel till henne då jag mest/jämt rider i westernsadeln på henne. Kändes som sagt onödigt att ha en sån dyr hängandes till de få gångerna man studsar över små skutt med henne.  


Men idag så fick även hon en "ny" sadel. Eftersom att det knappt funkar att hoppa i westernsadel (det gör det ju, men det är inte direkt smidigt, sen tror jag inte det är så nyttigt för hästens rygg heller). Och det är klart att Mimmi ska få hoppa lite stockar hon med ibland. Hon tycker det är väldigt kul att skutta!

Så hon fick sig en begagnad Claridge House i syntet. Känns som det va dugligt de gånger som det blir ett par skutt som sagt.   


Kommer nog behöva sätta upp fler sadelhängare. Hahahaha..


Ungefär en sån här är det:

 


 

Av Sofia Lindström - 4 juli 2013 18:29

Idag har vårt Internet varit ur funktion, och är det fortfarande. :-( dom håller på och gräver en bit här ifrån så vi tror att dom kanske har grävt av en ledning eller nåt sånt!

Blev getingstucken/stungen? igår. Skulle lyfta på en pressening och då kom det en hel flock på mig. Som tur va så va det bara en som stack mig. Men lite läskigt ändå!

Idag är vi även hundvakt åt min systers hund. Även om han inte ens är ett år så sköter han sig galant! Han går lös på gården och kommer när man ropar på honom, märks knappt att han finns! Jätte skönt för oss som inte är super hund människor eller hur man ska säga ;-)

Bloggningen går lite trögt igen. Men jag hoppas att jag kommer igång igen snart! :-)

Av Sofia Lindström - 3 juli 2013 21:44


Idag kom mitt paket från Börjes. Sidepullet är grymt snyggt!! Jag va lite orolig över hur färgen skulle se ut då dom inte visade färgen på det bruna tränset, men jag hade jätte tur, för färgen är sådär mörkbrun och fin som jag vill ha det. GLAD!

Imorgon ska jag testa det på Totto. Får se vad han säger om det.   


Idag har jag även haft ridsällskap! En tjej va här för att testa Mimmi, och det gick fin fint! Ryttaren va lugn och fin, precis så som Mimmi trivs bäst med! Kul!   


Hur söt får man vara eller?:

 


 

Av Sofia Lindström - 2 juli 2013 09:33


Imorgon kommer antagligen en tjej för att rida Mimmi. Har skrivet en liten annons om att jag vill ha hjälp med henne 1-3dagar i veckan. Känner att jag inte hinner/orkar rida bägge hästarna så ofta som det skulle behövas.


Mimmi ser ut som en tunna stackarna, så hon behöver verkligen röra på sig mer. Har faktiskt även köpt en betesresuderare till henne. Satte på den igår för att testa, den uppskattades inte kan jag lova. Hon stod och kikade på mig hur länge som helst och hoppades på att jag skulle ta av den. Hon struntade i att ens försöka äta på rätt lång tid. När hon sedan började på att äta så stod hon och grävde en massa. Hahaha.. Hon trodde väl att hon letade gräs i snön eller något.


Eventuellt får hon ha på sig den ett par timmar om dagen. Och lite mer motion skulle göra henne gott, det vet jag!



 


 

Av Sofia Lindström - 1 juli 2013 19:22


Här kommer två små filmklipp från gårdagen.


Första filmen va andra gången som vi hoppade stocken den dagen. Totto fick verkligen mersmak då han viste vad som väntade honom. Det syns inte så väl på filmen, och ser heller inte ut att gå så fort som det kändes (och jag har även ögonvitne på att det va snabba ryck på Totto denna gång). Han kikar lite på elden/röken från brasan, sen när han ser stocken så fattar han kanonkulegaloppen helt själv. Jag fick lite små panik så jag tar tag i tyglarna och sedan manen för att hänga med. Hahahah... Men glad va jag ändå! Totto älskar att hoppa och lika mycket jag!   



Gången efter gick det helt klockrent och jag kände att jag hade bra mycket mer kontroll:



 
  Tycker ni det är kul med filmklipp? Något ni önskar att vi filmar?



 

Av Sofia Lindström - 1 juli 2013 09:52


Igår red jag barbacka på Totto. Red i inhägnaden och efter ett ganska rejält pass gick vi ut för att studsa över stocken ett par gånger. Gissa om Totto blev glad, herre jisses vad han laddade!    Erik va ute och höll koll på våran "lilla" brasa så jag passade på att fråga honom om han ville filma lite på när vi hoppade. Någon som vill se?

 

Här är den "lilla" brasan:

 

 

 

 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards