sofiastotto

Alla inlägg under juli 2013

Av Sofia Lindström - 11 juli 2013 10:04


Vann precis budet på en sadelgjord med magplatta.   Behövde faktiskt en ny då Tottos som han har nu är för lång (plus att den är svart och hans sadel är brun). Jag får ha den på hålen högst upp på bägge sidor, och ändå så är den inte jätte spänd. Så nu fick det bli en ny. Det blev en begagnad 'Knights gjord', nypris 1400kr. Jag fick den för 260:- + 65:- frakt. Helt OK tycker jag!   



 


 

Av Sofia Lindström - 11 juli 2013 09:53


När vi flyttade hit så lämnade förra ägaren kvar ett betongrör som legat vid ladan i över ett år nu. Här om dagen bestämde vi oss för att flytta på det. Det va större än vi trott och vi fick ta traktorgrävaren till hjälp med att flytta på den. Erik tyckte att vi skulle åka till tippen med den, men jag tyckte att den kunde vara kvar.


Vi ställde den vid kortsidan av ladan. Sedan började vi fylla upp den med gamla betongplattor, när det sedan va i bra höjd så fyllde vi den med jord. dagen efter åkte vi till Garden i Töreboda och köpte lite blommor.

Planterade och flyttade även lite blommor från vår inglasning som inte riktigt trivdes med att det va så varmt där inne, till betongröret.


Så här blev resultatet, vad tycker ni?

(Vi tycker den är lite väl hög, men den är i alla fall trevligare nu än när den låg på backen och skräpade ner  ) 


     


 

Av Sofia Lindström - 10 juli 2013 21:18


Idag har jag lasttränat hästarna. Mimmi gick på efter 5sek, och Totto gick på efter 3sek   Härligt!

Mimmi backar dock ut själv efter ett tag, men går in utan tryck i grimskaftet, det enda jag behöver göra är att locka på henne. Backade ut henne själv en gång och lät henne gå in en gång till. Hon va lugn hela tiden, men man ser på henne att hon inte tycker att det är speciellt kul åndå.   


Totto hänger med in och står och äter kraften som jag ställt in innan jag började lasta i relativt lungn och ro, men jag avbröt honom två gånger och backade ut honom för att sedan låta honom gå in igen. Det han skulle behöva träna på är ju just åkandet, men har som ni säkert förstår ångest över det...


Jag har även ställt in mellan väggen, fast åt sidan. Anledningen är för att Totto annars drar sig åt dörren (den dörr som vi människor går in i) och på så vis står på fel sida om man tänker trafiksäkerhetsmässigt.


Så här ser transporten ut nu. Här ser ni även dörren som vi byggt ibak istället för att ha bommar:

(Tog bort bommen i fram för att få plats med foderhink och att hela hästen kunde komma in i transporten).

   




Av Sofia Lindström - 10 juli 2013 12:49





   

Av Sofia Lindström - 10 juli 2013 09:42

Ligger fortfarande kvar i sängen. Vem vill gå upp i detta väder? :-PSkriver från mobilen, men inte från Appen utan från hemsidan. Det va faktiskt inte så tokigt, men tycker nog ändå att Appen är smidigare!Idag fyller världens bästa Ellen år! Grattis och hoppas du får en riktig underbar dag!Om vädret lugnar ner sig så ska jag försöka lastträna hästarna. Men det återstår att se. Tyvärr så verkar det inte gå att lägga in bild :-(/Kram

Av Sofia Lindström - 9 juli 2013 20:58


Dressyrregler som skiljer sig från de Svenska:


* I Norge får man inte tävla utan vita handskar.


* I Danmark från man tävla med benlindor.


* I Norge från man tävla med spö.


* I de flesta länder är åldersgränsen för ponny 16år.



 


 

Av Sofia Lindström - 9 juli 2013 10:40


Tog in hästarna en och en halvtimme innan ridningen igår. Tar alltid med mig båda hästarna samtidigt, när båda ska ridas. Jag låter Totto gå in först och Mimmi går in precis bakom honom. Så smidigt och dom sköter sig så bra! Är så skönt när det är så smidigt och att hästarna går så bra ihop.


Dom tycker det är riktigt skönt att få komma in en stund. Det är svalare inne i ladan och knappt några flugor, så hästarna står och sover med hängande läppar. Filmade en lite stund i går när dom stått inne ett tag, vilket härligt lugn det är i närheten av hästar. Underbart!





   


Av Sofia Lindström - 8 juli 2013 11:36


Jag älskar grankåda.. NOT!


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards