sofiastotto

Alla inlägg under juli 2012

Av Sofia Lindström - 20 juli 2012 21:27


Idag har Totto fått ta hand om min systers små barn. Både Alva och Ture har ridit, och ingen av dom ville kliva av.    Totto skötte sig kanon och Alva vågade sig på att trava. Bästa med dagen va att när jag ledde Totto och Alva red, så sa hon såhär: -Något som jag tycker är jätte kul, är att jag kan komma hit och rida Totto nu när ridskolan har uppehåll.   Jag blir så glad att hon tycker om hästar så mycket. Det värmer så gott!


Mimmi har fått ett nytt täcke. Ett regntäcke från Amigo (Horseware). Bara det bästa till min prinsessa!   


Sprang ut alldeles nyligen och tog ett par kort på mina änglar:


   


 

Av Sofia Lindström - 19 juli 2012 16:48


Våra katter är numera både inne och utekatter.  Dom har bott i lägenhet i 3år sen kommer dom ut på landet och blir med en gång super skickliga jägare! Dom har redan (efter  att ha varit ute i 3veckorstid) fångat 6näbbmöss och 2fåglar. Helt otroligt vilka instinkter dom har. Och hur har dom kunnat få upp konditon till det kan man ju undra.   Haha.


Nu sitter jag vid Eriks dator och han hade bilder på den sen katterna kom till oss. Vi adopterade dom ifrån katthemmet i Töreboda när dom va 5år. Inte alldeles för snygga, men ack så charmiga:


   


 



Av Sofia Lindström - 19 juli 2012 14:20


"Vann" på Tradera för nästan en månad sen, två flugtäcken. Ett till Mimmi och ett till Totto. Splitter nya från häst butik. Jag har mailat och frågat när täckena kommer och nu mejlade jag även igår igen. Vad får jag som svar, jo att dom har så mycket att göra så dom tar ett sommaruppehåll nu?! Men jag har ju redan betalt och sommaren är snart slut!!!! Arg faktiskt. Riktigt irreterande! Tur att jag har varsitt flugtäcke åt dom ändå. Dock så sitter Tottos för tajt i bogen, men vad gör man när bromsen, myggen och blinningarna är på som värst.   

Jag tror säkert att hästarna överlever detta, men det är ändå tråkigt när man har betalt för något som jag måste vänta på ännu längre än vad ja redan har gjort. Besviken!


 


 

Av Sofia Lindström - 18 juli 2012 18:09


Nu har hästarna fått stå i sin nya hage i 2dagar. De verkar trivas. Speciellt i dungen med massa träd där det är skugga. Riktigt mysig hage blev det!


Så tråkigt att ta kort på hästarna i full "mygg, smådjurs mundering", men så här ser dom ut när dom går i hagen:


   


Mimmi: -Kan jag också få smaka på saltstenen?   


 


 



Av Sofia Lindström - 17 juli 2012 13:00


Nu är det verkligen dags att sätta igång hästarna! Har bara lullat omkring utan några speciella krav, vilket är mysigt, men dom behöver muskler också.

Ska försöka att göra något moment med dom, minst 6dagar i veckan. Allt från ridning/hoppning till skrittturer och promenader. Dom har fått vila alldeles för mycket nu och inte minst jag! Hahaha.


Någon som är sugen på att hjälpa mig en dag i veckan med hästarna? Då menar jag allt från promenader till lättare ridning. Behöver något som håller motivationen uppe samt att jag gärna ser att hästarna får vara ute tillsammans någon gång ibland också! Det är läskigt att ge sig ut helt själv på längre turer när bägge hästarna inte är super förtjusta i kor tex. Mimmi är pigg, vaken och stoig. Totto är lugn men bara 4år gamal. Så ingen okunnig/nybörjare göra sig besvär!


 


 


 

Av Sofia Lindström - 17 juli 2012 10:13


Idag jobbar jag bara 3timmar. Och kunden kan man ta när som helst under dagen efter kl10 på morgonen. Skönt faktiskt. Har vänt på dygnet under semestern (illa!), det gillar jag egentligen inte då jag älskar tidiga mornar. Men är man uppe till sent så behöver man även sova till lite senare på morgonen med.


Nu har jag gjort en beställning från Börjes, igen.. Det går åt mycket tråd när man gör hagar. Jag tror vi har gjort av med 6-7rullar och nu köpte jag 6till. Även distansisalotarer till grannens staket. Dom vill att hästarna går så nära deras staket som möjligt, så att dom betar av det höga gräset dom har där. Dom har tidigare haft får som gått där, men nu har dom tagit bort allt staket som dom hade och vi ska då sätta upp nytt hästvänligt.   Det blir fler hagar än vad jag någonsin trott att det skulle bli. Vi själva kommer att ha 3st sommar hagar i olika storlekar, 2stora och 1lite mindre. Sen lånar vi grannens mark och där kommer det bli två hagar, en stor och en lite mindre. Sen kommer vi även att ha en vinterhage. Hästarna har altså (när allt är klart) 6hagar att vara i. Känns skönt att kunna flytta runt dom lite.


Igår släppte vi dom en stund i den nya sommarhagen. Det blev rodeo kan jag säga!   Härligt att se dom springa.


Totto tog även en tur utanför staketet. INTE BRA! Han belv rädd när jag va i ladan och grejade med honom. Pappa höll på och prasslade med agrigatet på baksidan, Totto fick panik och vände sig om i ladan och klättrade ur grimman när han backade bakåt och ut ur ladan. Detta va ingen kul händelse. Jag gick efter Totto och försökte locka försiktigt. När jag skyndade mig, skyndade han ifrån mig. Jag fick smyga efter. Han gick ut på ett stort gärde och här började han att springa. Det värsta med det gärdet är att inte allt för långt ifrån är den stora vägen. Jag försökte att gå runt om Totto och mot vägen för att valla bort honom där ifrån. Han va och nosade 3meter ifrån den stora asvaltsvägen! Jag skrek på pappa att han fick springa iväg och hämta havre. Såg Totto 200m ifrån mig, han brallade runt och gjorde bakut sparkar. Han va glad och jag va vrålnervös! Efter ett tag va vi båda äntligen framme vid Totto. Jag tog över havren och lockade på Totto. Efter ett tag lyckades jag fånga honom. Usch, detta hade kunnat sluta illa! Man glömmer så lätt av att han bara är 4år. Han är så lugn i alla situationer, men fortfarande så ung att såna här saker faktiskt kan hända (det kan det såklart med alla hästar i alla åldrar, men man tänker aldrig på att Totto kan bli rädd, för han är alltid lugnet själv!). Efter det fick jag mig en tankeställare. Jag måste börja på att spänna åt grimman hårdare så att han inte kan krypa ur den. Åtminstone när man är inne i ladan!


 


 







Av Sofia Lindström - 16 juli 2012 15:45


Nu va det tydligen dags för mig att jobba  igen. Semestern är slut.   


Snart ska jag gå ut och fixa med hästarna. Dom ska få en ny hage idag. Hoppas dom blir glad!   


 


 

Av Sofia Lindström - 15 juli 2012 09:12


Mimmi va inte på världens bästa fotohumör igår. Men en del bilder blev det ändå.   



         


Min fina lilla Mimmi!!   


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards