sofiastotto

Alla inlägg under juli 2012

Av Sofia Lindström - 5 juli 2012 09:13


Tottos sår i pannan har läkt fint. Det är lite skorpigt och så, men jag tror att det kommer att se bättre ut om ett tag. Har börjat på att plocka bort stygnen. Inte alldeles för lätt när det sitter mitt i pannan på honom och han inte hemskt gärna vill ha huvudet still. 2stygn är borta och 2återstår. Jag tar ett per dag och ger en hel drös med beröm efteråt. Det bästa jag har i en sån här situation är ett öra på honom. Han blir lite små "drogad" när man håller hårt i ett öra på honom. Helt perfekt! Igår när jag plockade ett stygn så låg han nästan med huvudet i min famn medans jag klippe bort och drog ur stygnet. Ett tips om man kanske inte har en brems, eller om man är ensam och behöver få hästen lugn. Funkar nog inte på alla, men värt att testa!   


 


 

Av Sofia Lindström - 5 juli 2012 08:57


Igår red jag Totto för första gången på jätte länge! Det va såå otroligt mysigt! Skrittade lite i min lilla inhängnad.Där blev Totto trög men gjorde det som jag sa till honom att göra. Sen red jag på vår gräsväg fram och tillbaka, och där kom det energi vill jag lova! Han blev så glad så han viste inte riktigt vart han skulle ta vägen. Det bara sprudlade i honom. När vi hade ridit fram och tillbaka märkte jag bara mer och mer hur Totto kikade in hindret som jag hade satt upp. Jag släppte tyglarna och Totto seglade över av helt egen vilja! Lätt som en plätt. Efter hindret rullade vi några steg i en busig galopp. Underbara känsla! Sen skrittade vi av. Red kanske 10-15min.

Nu är det verkligen dags att ta tag i igångsättningen!


Min fina buspojk:


 


 

Av Sofia Lindström - 4 juli 2012 21:55


Idag har vi åkt runt och handlat massor av saker till huset. Först landade vi på Karlssons i Mariestad. Där köpte jag även en spöhållare till min framtida sadelkammare.    Sen åkte vi till Skara. Vi orienterade oss fram till Beijers och köpte en ny ytterdörr till vårt hus. Åkte sedan till Jula huset. Här blev det en hel del små plock. Dom hade även plaststolpar, ni vet såna med en spets ner till som är väldigt lätta att sätta dit och ta upp? 10st blev det då jag tyckte att det va ett bra pris på dom. Efter det så va jag ju bara tvungen att gå till Skara hästsports butiken. Kollade efter ett par skydd till Mimmi, men jag fick en sådan beslut ångest så jag avvaktade för denna gång. Hästarna fick däremot varsin ny flughuva. Det är lite roligt hur olika mina (känns väldigt konstigt att skriva så, mina  ) fina hästar är! Totto gillar de flughuvor som är heltäckande, både med öron, ögon och nosskydd. Och han plockar aldrig av sig sin huva! Mimmi däremot gillar inte någon slags flughuva. Det enda som hon behåller på ganska länge är de här vanliga flugpannbanden. Men även de, plus grimman slänger hon av sig. Nu idag köpte jag en "öron, ögon" flughuva. Med denna slipper man att ha grimma då man spänner en liten rem, så som man spänner käkremmen på tränset. Blir spännande nu att se imorgon bitti om hon har den kvar på sig eller inte.


Såhär söta är pållarna i sina nya "plagg":



     


Fina hästarna!   


 

Av Sofia Lindström - 3 juli 2012 16:51



Från och med idag är Mimmi min alldeles egna lilla Arabkorsning!


Miss Fine som hon egentligen heter är ett sto som är född 19/4-2000.


 


Tack Marja för att du valde mig som ny ägare till sötnosen Mimmi!

 

 

Av Sofia Lindström - 2 juli 2012 20:25


Ser verkligen fram emot sadelkammar bygget! Och nej tyvärr så står det inte i prio ett än tvärr.   


Längtar till när jag har alla häst grejer samlade på ett ställe. För just nu ligger de utspritt i alla byggnader som vi har (förutom jordkällaren   ) och det tar sån tid att leta rätt på alla grejerna. Jaja, jag får drömma vidare och planera planlösning i mitt huvud. Vissa saker tål att tänkas på!


Har ni något bra förslag som jag borde/bör tänka på när jag planerar mitt sadelkammarbygge? Alla tips är guld värda!

 


Ungefär såhär ser sadelkammaren ut för tillfället (golvet är även uppbilat):


 

 

 


Av Sofia Lindström - 2 juli 2012 10:27


Igår red jag Mimmi på kvällen. Red lite i min preliminära inhägnad först och skrittade igenom henne i bägge sidor. Sen red vi iväg och skuttade lite över ett litet hinder som jag byggt upp precis innan. Här blev det ett stopp och hon kikade nyfiket på hindret som helt huxflux stod i vår väg. Jag fick va ett stadigare stöd för henne andra gången vi kom emot för att visa vad jag ville. Nu gjorde hon ett litet skutt och nöjd som attan va damen efteråt när hon hade klarat av att hoppa över det där läskiga hindret.   

Efter det red vi ut på grusvägen en sväng. Det gick toppen fram till att vi stötte på ett gäng med kor. Här tog det tvärstopp och Mimmi snurrade runt och ville bege sig hem igen. Jag gjorde ett par fler försök, men vågade tyvärr inte pressa henne mer på grund av att jag va själv och ville inte riskera något. Hon ville gärna backa ner i diket och på ena sidan va det en eltråd som det kunde slutat illa i om jag hade pressat henne mer. Nästa gång ska jag ha med ett spö som jag kan dutta till hennes rumpa med när hon backar så dumt. Vi gick tillbaka till inhängnaden och jag gjorde lite volter för att hon skulle tänka på annat och lugnade ner henne och skrittade av. I helhet gick ridpasset bra!


Mimmi i vår (även den) preliminära uppbindningsplats:


   


Och lilla hindret:


 


 


Av Sofia Lindström - 1 juli 2012 18:24


Funderar på om jag ska göra en hel månad med minst en uppdatering varje dag. Jag tcker ju verkligen att det är kul att uppdatera, men är av den typen som behöver lite press (även pepp iform av tex. kommentarer   ) för att blogga aktivt.


Vad tycker ni om det? Vore det roligt?

 

 

 

 

 

Av Sofia Lindström - 1 juli 2012 10:30


Känns lite konstigt nu när lägenheten verkligen är såld. Men det känns så grymt skönt nu nr det äntligen är klart med allt! Vi är super trötta båda två, antagligen för att vi har haft detta hängandes över oss alldeles för länge, och nu går pusten ur oss.

Sov till kl 10 idag, och det är inte likt mig. Jag är i vanliga fall morgonmänniska och brukar vakna vid halv 8. Men som sagt, jag tror det har sina själ!


Har tänkt oss att åka en tripp till jula loppisen idag. Erik sover fortfarande. Måste försöka få liv i honom om vi ska hinna dit!


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards