sofiastotto

Alla inlägg den 24 april 2013

Av Sofia Lindström - 24 april 2013 09:09


Igår efter jobbet åkte jag hem för att fodra och slänga i mig lite mat. Sen bar det av till Stenkälla för lite ridning med Linnéa.

Jag hade önskat sedan tidigare att vi kunde göra lite bomövningar (det är sånt man saknar när man bara rider i skogen och inte har någon ridbana hemma).

Linnéa hade ställt fram tre travbommar på en volt på ena långsidan och två upphöjda bommar på andra långsidan.


Såhär såg det ut:

 


Väl framme hämtade vi hästarna. Fille kom som ett skott och gjorde världens brall, skuttade fram och visade med hela kroppen att han ville hänga med in. Han fick en liten morotsbit som försvann på en sekund. Han är ca 175cm så det är ingen liten krabat vi snackar om. Jag blev faktiskt lite nervös när han kom i den galoppen, jag skulle ju rida den där token. Hahah..


I stallgången är han snäll och okomplicerad, så allt gick fint och smidigt. Vi gick ut i padocken och gick fram hästarna för hand. Det blåste så gott som storm, och en garageport satt löst och slög omkring och lät. Fille ville springa ifrån den några gånger, men efter att a gått ett par varv så kändes det som att han kikade mindre, och mindre.

Dax att hoppa upp. Stor häst!   

Vi skrittade och travade fram. Jag höll mig på lite avstånd från ena kortsidan då garageporten fladdrade i blåsten.

Jag har bara ridit honom en gång innan så jag va ändå lite nervös får jag medge.


Vi kom fram i galopp, och här fick jag Linnea på mig om att jag måste sätta lite mer tryck i honom. Jag förstod att det behövdes, jag är ju van vid hälften så stora/långa galoppsprång, och själklart har en stor häst lite mer galopp än mina små "ponnys". Hahaha..

Bara att bita i det sura äpplet och trycka igång honom lite mer.

Han gick bra mycket bättre när vi fått upp farten lite. Efter ett tag gick vi över till själva övningen.

Jag hade lite svårt att få honom med mig till en början, lite för dåligt tryck och lite låga händer. Men efter Linneas råd så gick även övningen bra! Super fint kändes det stundtals.

Det svåraste va travbommarna på volten. Jag hade nämligen lite svårt att få med mig yttersidorna, men galoppsträckan med de upphöjda bommarna gick helt okej! Ibland lite tajt mellan bommarna ett par gånger, men känner ändå att det gick hyfsat för att vara första gången på honom!


Sen joggade jag av honom lång och låg och efter de så tog vi en avskrittning på grusvägen.

Hästarna lutade sig mot vinden, som var så kraftig att jag och Linnea knappt hörde varann, även om vi bara va 1-2m ifrån varann. Helt sjukt va det blåste mycket!


Mysig dag!


Fille är även tillsalu! Söker du en snäll och super bussig häst så tycker jag att ni ska kolla in honom! Han är extremt lättlastad och trevlig att ha med sig på tävling. Han är en fin kompis! ---> Annons!


 


 


Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards