sofiastotto

Alla inlägg under augusti 2011

Av Sofia Lindström - 19 augusti 2011 20:20



Jag säger bara, Tradera!


Lite då och då gör jag fynd på tradera. Ibland lite sämre, med ofta super bra fynd. Både splitter nya saker och begagnat.


Mitt första fynd var en brösta/martingall som tur nog fanns i orten precis intill oss, så jag slapp frakten. Inte illa.  

Sen har jag fyndat olika täcken, träns, sadlar, schabrak, benskydd, ridjackor, osv.



Idag har jag fyndat, igen...

För 247kr ink. frakt budade jag hem; ett schabrak, fyra lindor och en huva i lime grönt.


Kommer Totto att passa i detta? Vad tror ni?


 

Tradera rules!   


Har ni fyndat på tradera någon gång?


 

Av Sofia Lindström - 18 augusti 2011 19:14


Min underbara vän! Finns ingen bättre än dig! Jag äskar dig oändligt! Du betyder allt för mig! Du och jag, föralltid!


 

 

Av Sofia Lindström - 17 augusti 2011 18:23


För ca. 2 år sedan så red jag på ridskola. Red tillsammans min underbara vän Ellen,  endast vi två i en grupp, så vi fick mycket hjälp från tränaren, vilket är toppen! Ridskolan hade mycket noggrant utvalda hästar. Alla hästar va super roliga att rida. Men en speciell liten kille va min absoluta favorit, Diablo. Diablo va då 5år men relativt välutbildad för sin ålder. Han va lagom pigg, hade väldigt lätt för att förflytta sig sidleds. Ofta lätt riden, men ibland väldigt vrång. Man fick helt enkelt hoppas att han hade en bra dag när man skulle rida honom. Då va han fantastisk att rida!

I början så tyckte Diablo att det va lite jobbigt att bära sig i galoppen. 50 bakutsparkar senare gick det bättre med det också.

Under tiden då jag red på ridskolan byggdes också det nya ridskolestallet klart. Och vi skulle ha invigning. Kadrill blev det och jag fick rida fina Diablo.

Kommer så väl ihåg att vi red fram hästarna innan på dagen, och för mig gick det verkligen jätte dåligt. Diablo hade en vrång dag. Trodde att vi skulle skämma ut oss rejält! Men som tur va vände det lite iaf, så jag tyckte att det blev helt okej i slutet ändå.

Jag hjälpte till mycket i stallet och fick i utbyte privat lektioner och fri ridning på hästarna i stallet. Ibland red jag flera gånger i veckan och flera hästar dagligen. Vilken dröm jag levde i.

Tyvärr av ekonomiska och personliga skäl fick ridskolan läggas ner, för denna gång. Jag kommer aldrig att glömma min tid där.. Som liten och som stor.


Jag och underbara Lilleman:

   

Ellen och Vonaldo:

 

Bilder på mig och Diablo, från träning och kadrill uppvisningen:

                   

Film när jag rider Diablo och Ellen rider Lilleman:


 

Och här är film från kadrillen:


 

Ridskolestallet:

   

 

Eko

Av Sofia Lindström - 16 augusti 2011 08:28


Jag har lite extra tur jag.

Mina svärföräldrar odlar ekologiska grönsaker. Och nu vid denna tiden på året har dom massor med morötter. Underbara fina i olika färger. Viste ni att det finns lila, gula och vita morötter? Morötterna som inte är helt raka, som är sprukna eller liknade som inte går att sälja till affärer. Så jag har turen och får massa morötter av dom att ge till Totto. Underbart! 


Jag vet en som blir vädligt glad:





      

Av Sofia Lindström - 15 augusti 2011 22:08


Idag har jag varit i stallet en sväng. Träffade Johanna som jag inte träffat på länge. Väldigt kul! Sen kom gulliga Elin och gjorde mig sällskap med att putsa mina grejer som har gått och möglat. Blä! Har ju varit så fuktigt ett bra tag nu, så det är inte så konstigt. Men nu när det snart är dax att dra igång Totto igen, vill man att grejerna ska vara redo!   


Häslade lite extra på Ilonas foder häst Rutger med. Jätte söt nordsvensk valack. Det verkar redan som att han har kommit in i gänget i lösdriften. Skönt!

Ilona ville ha ett annat träns till Rutger, för det hon fick med va lite tajt. Det hörde jag och tog snabbt fram ett som jag inte använder. Och det passade fint. hihi. Så skönt att bli av med lite grejer. Har i överflöd får jag lov att erkänna.


Kunde inte motstå att sitta lite på min underbaring idag. Jag fick världens lycko rus!  


           

 

Av Sofia Lindström - 14 augusti 2011 21:57


Idag har jag och syster ridit isis igen!

Syster Sandra red Teitur och jag red Emanon "Nonne".

Det gick verkligen toppen! Helt underbart. Perfekt väder som va varken för varmt eller kallt, helt lagom!


Sen har det kommit en ny häst till lösdriften i stallet. Va där en sväng idag för att kika till dom. Han va jätte söt Rutger, en nordsvenk. Ska ta bilder på dom imorgon så att ni får se.  


Här är några bilder sen ridningen:


       


 

Av Sofia Lindström - 13 augusti 2011 11:40


Nästa helg ska jag släppa Totto i ridhuset så att han ska få springa av sig. Sen ska jag börja sriva rid/markarbetes schema på hans igång sättning. Ska bli kul att börja träna honom igen!!!


När jag va i stallet här om dagen kunde jag inte släppa ögonen från Totto. Han är bara så jäkla snygg!!!!


 ÄLSKAR MIN HÄST!   

    

 

Av Sofia Lindström - 11 augusti 2011 21:48



 

 


 

 



Texten är lånad av: http://www.stallekeberg.se/19583124


 


Eftersom varg tänder sitter där dom sitter är det vanligt att man stöter på problem med dom vid ridning med bett. I flerfallet gör det ont när bettet ligger an mot vargtanden. Detta skapar naturligtvis spänningar hos hästen och komunikationen mellan häst och ryttare blir störd.

En häst med onda varg tänder brukar reagera med att slå upp huvudet, eller t.o.m resa sig när ryttaren tar i tygeln. Även mindre tydliga symptom kan förekomma, så som att hästen känns lite stel, knäpper av nacken, vinklar huvudet, eller lägger tungan över bettet för att slippa smärta.

Att ta bort dom är en okompliserad operation. Operationen får endast göras av vetrinär under bedövning.



Alla vi som älskar våra fina djur vill att deras mun ska vara lika fin som denna, frisk och sund mun! :


 




INGEN vill att den ska behöva se ut som denna...   :



     

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards