sofiastotto

Direktlänk till inlägg 13 februari 2013

Promenad/longering

Av Sofia Lindström - 13 februari 2013 20:15


Igår när jag kom hem från jobbet, snabbade jag mig in och åt lite mat. Sen skyndade jag mig ut för att gå promenad med hästarna. Totto blev helt ivrig när han såg repgrimman. Han taggade till rejält redan när vi gått ut ur hagen. Han gick med stora steg fram med spetsade öron. Jag hade faktiskt lite svårt att hänga med honom. Haha..


När vi började närma oss hagen igen så bestämde jag mig för att longera honom lite. Han hade så mycket energi, så han skulle säkerligen blivit väldigt besviken om jag släppt ut honom i hagen efter en sån kort promenad. Totto gick lydigt ut på en volt. Travade när jag bad honom, och kom in mot mig när jag bad honom. Efter ett tag tänkte jag, att han nog hade rastats klart och jag gick iväg bort mot hagen igen.


Något jag alltid har varit väldigt bestämd med när jag är ute och går med Totto. är att han inte får beta gräs på vägen. Tycker att det är väldigt jobbigt när hästar bara drar ner huvudet och ignorerar en när man är ute och går.

Men denna dag så skulle Totto testa gränserna och drog ner huvudet för att ta sig en tugga av det lilla gräs som stack upp ut snön. Jag gav honom ett snabbt ryck i grimman och till hans försvar ställer han sig rakt upp på bakbenen(!) Det är något han aldrig gjort så nära mig, någonsin. Medans han stod där på bakbenen kom jag på mig själv med att tycka att han va 'så fin'.. (tänker på Tobbe Larsson när han sa till Nellie Berntsson att hennes häst Stella va så fin när hon stod på bakbenen när hon skulle lastas) Jag tänkte på dessa ord och tyckte inte att han va något otäck. Och jag är även helt hundra säker på att han inte gjorde så för att varken skrämmas eller vara elak emot mig.


Han fick nog bara fnatt då han har en del underliggandes energi och att det bara råkade bli så. Han har väldigt lätt för sig när det gäller att stå på bakbenen.

Jag blev inte rädd eller tyckte att det va obehagligt. Vilket jag garanterat hade tyckt för ett tag sen. Men jag känner Totto bättre än någonsin nu. Jag vet hur han beter sig och jag vet att han aldrig skulle skada mig med flit! Jag litar på honom, och han litar på mig. 


Mimmi fick sig också en promenad och lite longering. Mimmi va helt okomplicerad, det enda hon gjorde va att vifta lite på huvudet när hon travade runt.   Inte ett endaste host! Verkar som att förkylningen är helt förbi. Skönt!



 


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:21

  Jag tror inte att någon som läser min blogg har missat hur nogrann jag är med invänjning på sommarbete? I alla fall så ska jag ändå skriva lite mer om det. ;)   Jag har sedan gräset börjat växa, succesivt vant hästarna vid det gröna "sockret"...

Av Sofia Lindström - 2 juni 2016 11:14

  Här om dagen grävde Erik ner vattenslangen tilll flottören i ena sommarhagen. Innan låg den över marken och vi hade råkat köra över den med någon tung maskin så den hade gått av. Nu har Erik fixat slangen och även gräft ner den. Blev väldigt bra....

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 21:10

  Fick inga bra bilder på blommorna. Men dom får duga sålänge. Blommorna blir lite snyggare när dom har fått gro till sig lite, just nu så ser dom lite taniga ut. Hade tänkt att ha polkapetunier vid stallet, men hittade inga. Så det fick bli gula m...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 13:17

  I söndags släpptes hästarna på sommarbete. Det blev inte så mycket spring på hästarna, tyvärr, hade gärna velat ha en del "spring"bilder när jag stod i högsta hugg med kameran. ;) Men några bilder blev det allt. Här kommer ett gäng:      ...

Av Sofia Lindström - 1 juni 2016 09:14


  Nu har jag gått på ledighet. Till en början är det semsterledighet och sen går det över i föräldraledighet. Så jag kommer vara hemma länge, länge nu. Känns jätte konstigt! Men såklart jätteskönt och välbehövligt! :)   Har börjat på att plate...

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards