sofiastotto

Alla inlägg under januari 2012

Av Sofia Lindström - 26 januari 2012 21:10


Härlig dag i stallet. Underbara människor och underbar Totto!    Totto fick på sig dressyrsadeln för första gången sen träningen för Lena. Han kändes lite ringrostig får jag lov att säga. Men när han hade blivit lite varmare så gick det bättre. Han sköter sig så fint min lilla vän. Jag känner mig aldrig rädd på hans rygg och vi är verkligen 1 jag och han. Har inga ord som beskriver hur mycket jag älskar honom, det är bortom all oändlighet!



 


 


Av Sofia Lindström - 26 januari 2012 06:28


Igår fick jag ha räser fart i stallet då jag skulle iväg på bio (Hamilton, super bra!). Jag fixade boxarna först för att kolla av tiden om jag skulle hinna rida. Sen tillslut bestämde jag mig för att jag skulle hinna. Såg fram emot att rida Benito igen efter i tisdags då det gick så bra. Tanken va att jag skulle testa mitt hackamore på honom, men det va alldeles för stort och det är ändå bara cob på tränset, han skulle behöva ponny.    Väl till ridningen. Jag gjorde lika dant som jag gjort dagen innan. Skrittade fram, joggade sedan fram honom i frisk trav på långa tyglar så att vi skulle bli varma. Saktade av till skritt och började jobba honom lång och låg. Samma som dagen innan tog jag galoppen relativt tidigt i passet. Lugna galoppfattningar, trevlig rund och halsen va låg. Helt underbart! Galoppen och nästan allt det andra skedde med långa tyglar. Johanna kom in till ridhuset och bekräftade att han såg jätte avslappnad ut och såg ut att trivas. Jag skämtade om att -Vad ska Marja tro nu, när jag skolar om honom till westarhäst? hahaha. Tog galopp i båda varven, på volt och på fyrkantspåret. Sen travade av på lång tygel, och han gick nästan med näsan i backen. Sen skrittade av.

Pratade med Marja på vägen hem från stallet. Hon tyckte att alla ideér va bra så länge han verkade trivas. Och det gjorde han verkligen.  



Totto ska få gå ett efterlängtat dressyrpass idag. Han kommer garanterat att vara pigg och glad.  



En liten hemlis har dykit upp. Vad nu detta är får ni veta när allt fallit på plats lite mer. Men håll ögonen öppna! 



 


 

Av Sofia Lindström - 25 januari 2012 09:11


Ikväll ska vi på bio. Jag, Erik, Mamma och Pappa. Hamilton Så detta blir nog sista uppdaterningen för idag.

Ska försöka hinna rida Benito en sväng innan. Längtar! Så som han va igår tycker jag att han alltid kan va.  hihi. Bara och kämpa och hoppas på det bästa! Kanske ska testa att rida honom med hackamore? Men jag har inte betsämt mig. Marja, hans ägare har ridit honom ganska mycket med sidepull. Och han fungerar ganska bra på det. Men vi får se.


Totto får nog vänta tills imorgon med att bli riden. Men beroende på hur länge jag jobbar idag. Jag kanske hinner släppa honom lite lös i ridhuset, så att han får springa av sig lite energi. Dom blir ju helt stillastående nu i hagarna, vilket är synd.

Han fick ju vara med om lite annorlunda saker i helgen, tolkning och barbackaridning på hackamore, så lite extra vila skadar inte heller.


 


 

300

Av Sofia Lindström - 25 januari 2012 08:41


Detta inlägg är mitt 300:de   


Vem får den stora äran att lysa upp detta inlägg tro?


Självklart min fina Ta Tongka!


 

Power!


 

Av Sofia Lindström - 24 januari 2012 21:04


Vad härlig Benito va att rida idag! Helt underbar!  


Värmde upp på lång tygel i skritt. Rambo va lös i ridhuset, men det brydde sig Benito inte om. Vi vallade runt på honom lite.   Sen gick vi över i en frisk trav på halvlång tygel så att vi skulle bli ordentligt uppvärmda. Rullade över 2bommar i trav. Lät han sedan skritta några varv, och sen gick vi på galoppen. Han va inte något stressad eller överdrivet pigg som han kan va ibland. Han va helt fantastisk avslappnad och jätte trevlig! Passade på att njuta och gallopperade över bommarna som blev som en studs. Travade sen av honom på lång tygel och han blev jätte lång och låg. Tror han va lika nöjd som jag.  



Totto fick sig en slappar dag. Han fick så modell och testa sitt nya halstäcke till sitt Amigo täcke. Det satt toppen! Sen slängde jag även på honom hans stalltäcke för att se hur han såg ut i det. Och han va helt bedårande i det.  

Borstade honom länge, sen gav honom lite massage innan jag släppte in honom i boxen igen.



Han passar verkligen i brunt har jag kommit fram till iaf. Stilrent. Blir nog en del bruna schabrak till honom på Gbg horse show:

    


Och så här söt är han i stalltäcket   :


   


Här har ni Benito när vi skrittar av. Han ser alltid ut att vara redo för en galopp han   :



Hoppas alla har haft en lika trevlig dag som jag! 



 

Av Sofia Lindström - 24 januari 2012 07:54


Hästar är - i egenskap av att vara just häst - en mycket god fostrare av moral, karaktär, närvaro och personlig styrka vilket forskning visat på.


 


 

Av Sofia Lindström - 23 januari 2012 21:30


Vad tycker ni om Hööks nya produkter?


Själv tycker jag att en del är lite tråkiga. Men vissa är stilrena och snygga. Jag kommer nog "råka" trycka hem de produkter som jag har ringat in någon dag. Men frågan är om man ska försöka hålla sig till Gbg Horse Show. Får hoppas att jag kan hålla mig tror jag.   



 


 

Av Sofia Lindström - 23 januari 2012 20:42


Nu äntligen va det dags för lite vinterbilder på hästarna. Totto och Xerxes fick stå modeller idag.   Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag!


Tetsade hackamore på Totto idag. Det va ingen höjdare.. Han förstod inte riktigt när jag försökte styra honom. Red även barbacka så det va ingen lyckad kombination. Skrittade mest, men testade lite trav också. Han skötte sig fint ändå. Sen lyssnar han super bra på halterna iaf.   


Knoppade Totto på ca 5min inför fotograferingen. Andra gången i hans liv som han blev knoppad. hihi.


Fick även det stora äran att testa Xerxes lite på gärdet.   Han va spänd och ville gärna dra hem, samt tjurna han till lite stundtals. Men med lite träning så tror jag säkert att han ska bli trevlig att rida ut på! Det va första gången vi testade honom på gärdet, så man kan ju inte ha för stora förväntningar.



Här kommer en liten bildbomb:


           


Vad tycker ni?   


 


Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards