sofiastotto

Alla inlägg under januari 2012

Av Sofia Lindström - 20 januari 2012 06:58


Är det bara jag som inte ser filmen i förra inlägget?


 




Av Sofia Lindström - 20 januari 2012 06:44



Är inte ridning en sport? Jag tror garanterat att alla som läser min blogg tycker det är det ialla fall. Ridsporten är en utav de farligaste sporterna i världen. Det är verkligen inte lätt alla gånger att rida. Men de dagar då det går bra är värt allt slit. Ridning är heller inte "bara" ridning, ridning är en gemenskap med sin häst. Ett team!



( http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pXJ-aCpwIK8 )


 

Av Sofia Lindström - 19 januari 2012 19:26


Så här kan det se ut när man sitter upp på Totto   :


             


 hihihi


Jag sitter förövrigt alltid upp med hjälp av pall. Och det har absolut inget med att göra att jag inte kommer upp, för det gör jag! Jag kommer upp från backen på en häst som är 178cm hög. Är ovanligt vig i min kropp så det är inga problem. Dock vill jag spara på hästens rygg. Dom får spjärna emot på ett ganska onaturligt sätt när ryttaren stiger upp från marken i stigbygeln. Man skulle då behöva kliva upp från varannat håll, så skulle det inte bli så mycket felbelastning på hästen.



 

Av Sofia Lindström - 19 januari 2012 17:15


Igår nalkades det lektion för Lena. Jag va pirrig och lite nervös, mest för att det va så längesedan som hon såg honom, och att jag ville att hon skulle märka av lite att vi har utveklats.

För det första sa Lena att han ser mer ut som en häst nu, och frågade mig om jag såg honom som en "stor" häst nu?

Jag vet precis vad hon menar... Jag kunde inget annat än att skratta lite och ändå erkänna att jo, jag har börjat på att rida honom lite mer som en stor häst nu, men att jag ofta blir lite väl snäll mot honom.


Men nu va det dags att ta tag i det. Vi värmde upp i frisk trav så att han skulle bli varm, samtidigt som Lena kikade på honom (hon har ju inte sett honom sen i oktober något sånt? tror jag). Sen började vi jobba. Träningen i helhet gick ut på att han skulle söka stöd och bli stadig i formen. Stundtals fick vi till det riktigt bra.   Vi tränade lite volter, snett igenom och öka bakbensaktiviteten, åttavolter och serpentinbågar. Alla vägarna funkar helt okej, känns som att vi har övat in dom ganska bra sen sist.


Galloppen blev den bästa galoppen vi någonsin har fått! I vänster varv på långsidan trampade han under sig rejält och gick i en mycket förvånandsvärt bra form. Tror att både jag och Lena blev lite chockade.   Vi hade inte rikigt väntat oss att det skulle gå bra på rakt spår, men skam den som inte försöker.


Mycket nöjd efter vår tränings invigning för iår!



Nu kommer klipp från "Nu och Då". Första filmen är ifrån när jag och Totto tränade för Lena för första gången och den efter är ifrån igår!



Litet klipp:



 



Bästa filmen från igår som visar vår undebart fina galopp va för lång för att ladda upp tyvärr, och jag har inte lärt mig att klippa filmer..   Ska ta tag i det någon dag, men så länge så får ni kika på denna från ibörjan av passet. Bättre och bättre går det:



   


Av Sofia Lindström - 18 januari 2012 10:21



Nu närmar jag mig mitt 300:de inlägg.    Känns inte som jag har hållt på och bloggat så länge, men det börjar ta sig.Och fler och fler hittar hit, KUL!

Det är riktigt roligt i perioder att blogga! Speciellt när kommenterena rullar in då man får lite extra respons på att folk läser och är intresserade av bloggen. Själklart bloggar jag också för min egna skull, då det är otroligt bra att kika tillbaka på det man tränat med Totto, vad/när/hur saker och ting händer. Om man stöter på ett problem, kan man kika tillbaka och reflektera över vart det gick fel.

Jätte kul är det också när folk frågar mig om lite olika fakta som jag kan gå in lite djupare på än vad jag kanske annars hade gjort. Lärorokt och bra.  


Verkar som att det inte blir några vinterbilder iår tyvärr...  Jag som hade tänkt dra med min sambo till stallet och tolkat lite med, men inget med det heller. Jaja, får se fram emot vårbilder istället!   

    


 




Av Sofia Lindström - 18 januari 2012 07:08


Idag fyller Johanna Pettersson år. Jag vill önska henne en underbar födelsedag!


GRATTIS!  



Johanna och sin fina Xerxes:


















 

Av Sofia Lindström - 17 januari 2012 21:11


Idag blev det bara mockning och lite prat i stallet. I morgon nalkas träning. Ska bli så kul!   Det va verkligen alldeles för längesedan!


Inom kort kommer ett önske inlägg gällande lastning, så håll ögonen öppna!   



   


 

Av Sofia Lindström - 17 januari 2012 07:51


Imorgon ska Totto och jag träna för Lena. Det va jätte längesen sist. Har varit en hel del som kommit emellan som skador och ömmande hovar osv. Nu känns det som att vi är i hög form, och jag hoppas att det ska gå bra.   


Igår red jag igenom honom lite lätt inför träningen. Ville helst att han skulle ha en ledig dag emellan, så att han kanske har lite extra krut inför träningen. Ridningen gick väl sådär, och det berodde helt på mig själv. Jag va för ofokuserad och hade inte bestämt vad jag skulle göra innan jag började rida. Red lite på bommar på volt som Johanna hade lagt fram, sen aggerade jag lite draghjälp i galopp åt Ilona och Rutger(nordsvensk). Det tyckte Totto förövrigt va super kul och blev riktigt taggad. Men som sagt, någon speciell ridning kom vi inte fram till. Men ändå sköter sig Totto så bra tycker jag.


Ska försöka att träna in L:C dressyr programmet så att man har lite ridvägar att rida när man har lite svårt att komma på en ridövning. Alltid bättre att öva in ett sånt program än att bara flänga runt när man har lite kort om ideer.

Bra också för framtiden, då jag tänkt kanske starta en L:C dressyr senare i år.  


Ett tips från mig. Rid ofta dressyr programmen under den dagliga träningen. Så är ni väl förberedda sen när det är dagt att åka ut och tävla.



Tänk att iår får jag tävla min lilla plutt. Känns inte som det va längesen jag satt på dig första gången.  

Här på kortet va det första gången vi red på gärdet ihop:

 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards