sofiastotto

Alla inlägg under februari 2013

Av Sofia Lindström - 11 februari 2013 07:47


Nu börjar det bli ljusare ute. Enligt 'yr.no' så går solen ner kl: 16.49, och då kan man väl räkna med att det är ljust i alla fall fram till 17 tiden. Underbart skönt att det blir ljusare! Detta för min del betyder att jag kan börja på mer med mina hästar. Jag håller såklart på med mina hästar i form av pyssel/borstning och lite trickträning, dock blir dom inte så mycket motionerade, då jag inte hinner innan det blir mörkt. Och med tanke på att jag inte har planerat in något tävlande så känner jag att jag inte vill ge mig ut med pannlampa ut i mörkret bara för att hålla igång dom.

Men det ska det i alla fall bli ändring på snart!   Ska försöka passa på de dagar då jag kommer hem någorlunda i tid, att promenara med dom mer. Om jag gör det nu ett tag fram tills det blir ljusare så blir det en bra uppstart för dom inför ridning. Sen kommer dom att gå lättare pass på helgerna när underlaget är på vår sida.

Åh, ska bli så kul att äntligen börja rida mina "ponnys" ordentligt igen 


Bild från förra året:

 


 

Av Sofia Lindström - 10 februari 2013 20:50


Mysigt det är när hästarna gnäggar och kommer fram och vill gosa. Att ha dom hemma, så nära är verkligen så underbart härligt!

Men om jag ska vara ärlig så kände jag inte likadant precis när jag tagit hem dom...


Dagen va kommen då vi skulle hämta hem hästarna. Totto kom hem först (och som jag tidigare skrivit om så va ju inte transportresan direkt okomplicerad). Han tog i alla fall det väldigt lungt här hemma och verkade trivas med en gång. Efter ett par timmar kom även vi med Mimmi. Totto blev glad att han fick en kompis men de gjorde inget stort för sig utan började med en gång att beta av det höga sommargräset.


Det va ganska sent och dags för att gå och lägga sig när hästarna väl va hemma. Jag minns att jag va nervös över om dom skulle stanna kvar i hagen eller inte. Vem vet om dom skulle bli rädda för något djur och hoppa över staketet eller liknande,skada sig eller stå och darra av rädsla för något, eller rent utav vara elaka mot varandra. Jag sov inget vidare värst bra den natten..

När jag sedan gick ut till dom på morgonen dagen efter så va jag lättad över att se att dom stod lugna och hela kvar i hagen. Dom verkade sams och nöjda med tillvaron.


Dock fick jag en klump i magen. Det va ju första gången som jag hade egna hästar hemma som va helt på mitt ansvar. Jag tänkte på allt som kunde hända och nästan ångrade mig att jag hade tagit hem dom(?). Jag va så orolig att jag kanske skulle glömma något, att fylla på vatten, fixa med saltsten glömma av dom helt. Jag kände mig väldigt ensam..

Jag tror det tog ungefär två veckor innan jag slappnade av och kände att jag verkligen kunde börja njuta av att ha dom hemma.


Inget man skulle tro idag att jag kände så för 9månader sedan. Men jo, så va det! Idag ångrar jag verligen inte att jag har dom hemma. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit, då det är och har alltid varit min största dröm!   

     

Underbara älskade!


   






Av Sofia Lindström - 9 februari 2013 10:32


Gillar ni blogginlägg med ridkläder? Tycker ni att det är något som jag borde blogga om mer?


Här en regnjacka från Hööks som jag även skulle kunna tänka mig. Enda nackdelen är att den ser lite kort ut, jag föredrar lite längre jackor. Annars är den super snygg, och har ett bra pris på 479:-   



Den är även supersnygg i brunt!


 


 



Av Sofia Lindström - 9 februari 2013 09:18


Idag ska jag rida Ben igen. Skulle igentligen ridit honom igår men jag har en dendens till att få så ont i ryggen på fredagar på jobbet (strykning) vilket gör att jag gärna vilar upp min rygg på kvällen. Men i alla fall så hade jag tänkt att rida i fredags eftersom jag inte red i torsdags av rimliga själ (förlovning).  Men vi flyttade ridningen till idag!


Senast jag red honom va i onsdags. Vi la fram några travbommar och ett par hinderstöd. Travade över ett par gånger och bad sedan Maria att sätta upp ett litet hinder. Blev lite gymnastisk hoppning med en bom, ett rättuppstående och sedan en bom. Ben tog i och hoppade superfint! Vi fick massor av fina språng den dagen! I slutet låg hindret på ca 90cm. Ben tog i så att han lät ett par gånger. Så han fick allt kämpa han.   Hihi.. 


Efter ett språng fick han dock ett ryck.. Vi hade precis hoppat och kom i galopp fram till ett hörn som han är lite känslig/tittig för i ridhuset. Han tvärvände, satte fart i fullt ös och la på ett rejält backutspark samtidigt som han drog iväg diagonalt genom ridhuset. Jag minns att precis när jag började få koll på läget så tänkte jag 'vilken bra balans jag har'. Hahahahaha..   Man kan ju vara mallig då man sitter kvar, för det är ingen höjdare att åka av i alla fall!

Men i helhet så gick det riktigt fint och vi kom till bra ridning i slutet pav passet med!


Bild från ett annt tillfälle:

 


 

Av Sofia Lindström - 8 februari 2013 21:16


Är grymt sugen på en ny ridjacka! Egentligen så är jag i behov av en regnridjacka, men jag har hittat två jackor dom är så underbart snygga!



Vilken tycker ni är snyggast?


 


 


Av Sofia Lindström - 7 februari 2013 17:56


Idag är det 4år sedan jag och min Erik blev ett par. Vi bestämde vi oss för att fira denna dag med att förlova oss!    Jag är så lycklig och glad!   Älskar dig bästa Erik!



 


 

Av Sofia Lindström - 6 februari 2013 07:01


Idag ska jag rida Ben. Känns som att det va längesedan jag red honom? Hahaha.. Är nog för att jag brukar rida honom på tisdagar i vanliga fall. Men nu passade det bäst idag. Ska även höra med Maria om jag kan komma och rida på fredag med.   


Igår på eftermiddagen när jag va ute hos hästarna så snöate det enormt. Jag bestämde mig för att byta om på dom då jag ville ha täcken som tål mer vatten. Snön är ju väldigt blöt som kommer nu när det är så varmt ute. Tottos täcke va vrål tugnt! Det hade inte läkt igenom, men det va nog inte långt ifrån.

Sen kunde faktiskt inte hålla mig när jag märkte att det va kramsnö, så jag gjorde en ljuslykta på trappan utanför vårat hus.   Mysigt värre! Hihihi..


Lyktan lös även idag, men jag vet inte om Erik kanske tände den idag igen.   



   


 



770

Av Sofia Lindström - 5 februari 2013 19:37


Skriver nu mitt 770:de inlägg. Tänk vad tiden går fort.. Startade bloggen i Juni 2011, men det känns som igår.  

Även om mitt bloggande går upp och ner, så har jag mina trogna läsare! Era kommentarer får mig att vilja fortsätta blogga om mina hästar!


Hoppas komma igång med lite mera ingåeende inlägg, med fakta och annat. Men men, inspirationen kanske kommer till vår'n!!   


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards