sofiastotto

Alla inlägg under februari 2013

Av Sofia Lindström - 18 februari 2013 08:19


Vad tycker ni angående alla dessa debatter om att äta hästkött? Jag sa själv att tex. när det gäller Findus lasagne, att om nu inte detta skulle innehållt medesinskt förstört kött, utan att det "bara" hade varit fint hästkätt i så borde dom bytt ut innehållsförtäckningen, så att det hade blivit en 'hästkötts lasagne'. Inget konstigt med det. Där emot så skulle jag inte äta utav den, men samtidigt känns det ändå onödigt att slänga så mycket mat. Men som sagt, detta är min åsikt, OM det nu hade varit godkännt kött som nu är i lasagnen, vilket det inte var!


Sen hittade jag ett inlägg angående detta: Folk som tycker att vi borde äta mer hästkött. Och jag förstår till en viss del. Hästar som inte äts i sverige åker långa transporter utomlands, intrycka i lastbilar och dom får inget vatten eller mat på hela resan. Detta gör att jag känner att vi borde äta mer kött här, så att hästar slipper denna otrevliga resa. Sen är det mycket kött på en häst, många tycker att det är slöseri på kött när vi avlivar dom och bränner eller gräver ner dom.

Men sen kom detta inlägg, och jag kan bara hålla med!  -Inte säger man åt en tex. muslim att äta gris bara för att det är slöseri på köttresurser!? Vi äter inte heller hund i Sverige som dom i andra länder gör. Varför ska vi då äta häst? Vi har samma känslor för hästar som med hundar. Jo, visst det är mer kött på en häst. Men då får vi inte glömma av att man avlivar mer hundar i sverige än hästar med, då antalet hundar är större!


Jag vill inte och kommer att undvika att äta hästkött så länge jag lever! För mig betyder hästarna så mycket och jag skulle rent av må dåligt av att äta deras kött. Däremot så skulle jag inte säga åt någon annan att de inte fick göra det. Det är upp till var och en.



Här länkar jag nu ett inlägg angående hästkött:

Länk ---> Hästar som mat?



Avslutar med en bild som inte har med texten att göra (ville inte lägga upp en bild på någon häst i samband med inlägget   ).


 


 

Av Sofia Lindström - 17 februari 2013 18:17


När jag vaknar på mornarna och det är ljust ute, passar jag på och kika i vårt kontorsfönster. Där ifrån ser man ut över hästarnas vinterhage och har man tur kan man få en överblick på vad häsratna gör precis då. Idag snöade det, vilket brukar leda till en mycket busig Totto. Och mycket riktigt, ute i hagen jagar Totto runt på Mimmi för att få igång henne. De båda står på bakbenen i omgångar, kastar med huvudet och stojjar omkring. Så härligt att se! Mimmi passade även på att rulla sig i allt stoj. Hahaha..


Jag gick sedan ner till stallet och ut till hagen för att haka på deras lek lite grann. Totto förstod med en gång att jag ville vara med och travade efter mig, samt stegrade på avstånd och tyckte att det va roligt att även jag ville vara med. Sen fick dom hö och vatten och jag begav mig in för att äta frukost jag med.


Efter ett tag gick jag ut till stallet igen. Tog med mig Totto in. Jag borstade länge och väl, till Tottos stora förtjusning. Båda hästarna har börjat på att fälla en del, och då är det ju extra skönt att bli borstad. Träns och sadel åkte sedan på och jag hoppade upp på Totto och vi tog oss en tur på våran väg och lite i skogen. Idag va även första gången på länge som jag tog en galopp med Totto. Helt underbart! Totto va även väldigt mjuk och fin. Han gick i en låg och bärande form så gott som hela tiden, det är bara galoppen som han inte rikigt orkar bära sig i då han är så otränad i galoppen. Det va i alla fall en helt underbar uteritt och jag log både under ritten och en bra tid efter med.


Mimmi tog jag in lite senare på kvällen. Hon fick sig en rejäl borstgenomgång även hon. Det va lite blandad förtjusning, men mestadels så tyckte hon att det va trevligt. Får se om jag kanske hinnder rida henne lite imorgon.


Efter jag släppt ut Mimmi i hagen igen fixade jag iordning både i stalldelen och i sadelkammaren. Det va behövligt vill jag lova! Nu när det äntligen är lite mer bahaglig temperatur ute så är det roligare att hålla på med sådant pyssel!


Fina Totto efter uteritten:

 


 


Av Sofia Lindström - 16 februari 2013 09:22


Igår va jag och Erik i Skövde. Vi skulle kika på lampor och nytt tak till våran trappa inomhus. Jag ville såklart passa på att hoppa in på Hööks när vi ändå va i Skövde. Är ute efter en ridregnjacka och testade den som jag la upp för ett par dagar sedan. Den va super snygg och satt riktigt bra på, dock va den alldeles för kort för min smak.   Så det blev ingen jacka för min del..


Där emot har jag länge tänkt köpa ett par säkerhets "tåkappor" i plast som finns på Hööks. Så igår fick det bli ett par såna och sen ett par ballskydd som man har under cavallobootsen (barfota bootsen). Har 4st sen tidigare i storlek medium, och dom är på gränsen för små för Totto. Så nu får Mimmi dom och så får Totto dessa nya i storlek Large.


 


Sen såg jag på en blogg att Le Cheval (<-- klickbar länk) hade 30% på hela sortimentet. Och då kunde jag inte motstå att gå in där och kika. Där klickade jag hem ett kosttillskott (Biotin) som ska vara bra för hovar. Tottos hovar är inte direkt av bästa kvalitén så jag tänkte jag skulle testa detta fodertilskottet som en vetrinär rekommenderade på hennes blogg. Sen är Totto behov av täcken av alla sorter då han har växt ur alla (nästan alla) sina. Så han fick även ett Bucastäcke med 50grams fodring. Perfekt!  


 


 


Av Sofia Lindström - 15 februari 2013 06:52


Att man alltid tycker att det är lika mysigt varje gång att gå ner till stallet och greja. Även med de "tråkigaste" sysslorna som mocka och fylla på vatten, så är det ändå lika härligt. Det är så fridfullt och avkopplande att gå runt och pyssla i närheten av hästarna. Det är riktig terapi det!   



En kväll i lite bilder:


Här hade  jag precis mockat, och fyller nu på med halm :

 


 


Mysigt ska det va  :


 


En annan som tyckte att det va mysigt va Mimmi, som inte kunde motstå att gå in till den nya bädden:


   


En trogen katt är alltid vid min sida i stallet. Hela tiden! :

 


Även när jag hämtar hö:

 


Här är min fina våg som jag trodde jag fyndade på Tradera, men ack så dyr den va (249+frakt). Hahahaha:


 


Högt i tak är det, och jag hoppas kunna ha det även när vi gör stall inne. Tycker det är så härligt!:


 


Redskapen har sin egna lilla plats och belysningen funkar bra. Otroligt skönt med ordentlig belysning!:

   


Kul med en lite rundtur? Inte så mycket att se i vårt provisoriska stall, men ändå.   


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2013 06:58


Nu har Tottos sista tänder äntligen kommit upp och igenom tandköttet. Det va jätte längesedan som jag kände att något va fel i Tottos mun, och nu är det äntligen över!   

Märkte av detta för flera månader sedan, då han drog upp huvudet när jag tog i tyglarna. Jag red under en ganska lång tid i bara repgrimma då jag inte ville störa honom i munnen. Sen har det gått upp och ner, ibland har han inte visat någon ämhet och ibland har han tykt att det varit riktigt obehagligt.


Igår stod jag och bus/myste med Totto i lösdriften och kom på att kika på hans tänder, och nu va dom verkligen uppe! Vet ju inte om dom kommer att bli längre, men dom kändes helt klara, eller åtminstone så gott som. Känns skönt nu inför ingångsättningen!


 


 

Av Sofia Lindström - 13 februari 2013 20:15


Igår när jag kom hem från jobbet, snabbade jag mig in och åt lite mat. Sen skyndade jag mig ut för att gå promenad med hästarna. Totto blev helt ivrig när han såg repgrimman. Han taggade till rejält redan när vi gått ut ur hagen. Han gick med stora steg fram med spetsade öron. Jag hade faktiskt lite svårt att hänga med honom. Haha..


När vi började närma oss hagen igen så bestämde jag mig för att longera honom lite. Han hade så mycket energi, så han skulle säkerligen blivit väldigt besviken om jag släppt ut honom i hagen efter en sån kort promenad. Totto gick lydigt ut på en volt. Travade när jag bad honom, och kom in mot mig när jag bad honom. Efter ett tag tänkte jag, att han nog hade rastats klart och jag gick iväg bort mot hagen igen.


Något jag alltid har varit väldigt bestämd med när jag är ute och går med Totto. är att han inte får beta gräs på vägen. Tycker att det är väldigt jobbigt när hästar bara drar ner huvudet och ignorerar en när man är ute och går.

Men denna dag så skulle Totto testa gränserna och drog ner huvudet för att ta sig en tugga av det lilla gräs som stack upp ut snön. Jag gav honom ett snabbt ryck i grimman och till hans försvar ställer han sig rakt upp på bakbenen(!) Det är något han aldrig gjort så nära mig, någonsin. Medans han stod där på bakbenen kom jag på mig själv med att tycka att han va 'så fin'.. (tänker på Tobbe Larsson när han sa till Nellie Berntsson att hennes häst Stella va så fin när hon stod på bakbenen när hon skulle lastas) Jag tänkte på dessa ord och tyckte inte att han va något otäck. Och jag är även helt hundra säker på att han inte gjorde så för att varken skrämmas eller vara elak emot mig.


Han fick nog bara fnatt då han har en del underliggandes energi och att det bara råkade bli så. Han har väldigt lätt för sig när det gäller att stå på bakbenen.

Jag blev inte rädd eller tyckte att det va obehagligt. Vilket jag garanterat hade tyckt för ett tag sen. Men jag känner Totto bättre än någonsin nu. Jag vet hur han beter sig och jag vet att han aldrig skulle skada mig med flit! Jag litar på honom, och han litar på mig. 


Mimmi fick sig också en promenad och lite longering. Mimmi va helt okomplicerad, det enda hon gjorde va att vifta lite på huvudet när hon travade runt.   Inte ett endaste host! Verkar som att förkylningen är helt förbi. Skönt!



 


 


Av Sofia Lindström - 12 februari 2013 19:21


Funderar på att spara pengar till en hinderpark från 'Saftey system'. Iget roligt att skaffa paddock utan några hinder i.   Dock är det ingen lite summa man snackar om när man pratar om Saftey system tyvärr.. Men samtidigt så känner jag mig själv, och är rätt säker på att jag inte orkar bära in alla hinder varje dag under tak. Vilket behövs med vanliga träbommar för att dom ska hålla i längden. Sen slipper man måla om dom när dom är i plast.

Men jag däremot har jag sett dessa bommar som solblekts, inte snyggt! Hmm.. Kanske ska köra på trä ändå? Jag vet inte, och kan fundera ett bra tag till.   


Jag kan faktiskt tänka mig att ha en del hinder ståendes framme i padocken i flera dagar om det skulle vara så. Ska man rida dressyr tycker jag bara att det är bra om det står lite grejer "ivägen" så att man får tänka sig för lite, samt att man kan använda sig av hindren till att göra volter runt. 


Har ni någon erfarenhet av dessa hinder? Fördelar/nackdelar?

 

 


 

Av Sofia Lindström - 11 februari 2013 18:14


Känslan man får, när Totto lyfter ena sitt framben (vacker tass) och tigger godis. Hahahaha..   



 

 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards