sofiastotto

Alla inlägg den 31 januari 2013

Av Sofia Lindström - 31 januari 2013 21:47


Jag vann Hippo K9s tävling på Facebook!   


 


 


   



 

Av Sofia Lindström - 31 januari 2013 16:15


Blogginlägg om hur den traditionella ridstilen har förändrats: ---> Ridstil


Läsvärt!!

 

 

 

 

Av Sofia Lindström - 31 januari 2013 07:05


Längtar verkligen massor tills jag kan sätta igång mina hästar igen!


Mimmi kommer gå lite på halvfart hos mig. Hon såldes som sällskap/promenad häst. Och om jag ska vara ärlig så tror jag inte att hon skule hålla för en massa ridning och belastning i längden. Hon har så små hovar och små smala ben lilla Mimmi och bära runt på mig 7dagar i veckan på dessa så skulle hon nog gå sönder. Det är vad jag tror i alla fall.

Men självklart ska hon få röra på sig, ridning 2-3dagar i veckan och sedan annan aktivering från marken andra dagar. Tror att det passar henne bra!


Totto ska igång mer ordentligt. Dock med tanke på den långa vilan/halvfarten förra året så kommer jag att ta det väligt lugnt i början och igångsättningen kommer att vara lång och utdragen. För mig är det viktigtast med hållbara hästar, inte skynda på för att komma ut och visa upp oss.. Nej, det får ta den tid vi behöver!

I år ska vi satsa på galoppen med Totto. Jag har aldrig riktigt kommit till arbete i galopp på honom än, men i år så ska vi träna mycket på den!

Det är viktigare med galoppen än va många tror! Vad skulle en hopphäst göra utan en bra reglerbar galopp?


Läser en blogg om en tjej som har en häst i samma ålder som Totto. Dock är dom mer tävlingsinriktade och satsar på hoppning. Men i alla fall så är som en fin förebild på hur man ska/bör jobba med galoppen med hästarna. Hennes häst har en fantastisk galopp!! Den är super reglerbar. Såg en film på dom igår där hon hade ställt fram hinder som hon började med att ha 8galoppsprång emellan och sedan gick hon över till 7 och sedan 6. Helt klockrent! Och hästen byter galopp som en dans! Nu är detta inget mirakel, utan denna tjej har verkligen kämpat och tränat upp sin häst från bas. Han är så väl igångsatt den hästen!


Här har ni hennes blogg: --> JohannaGrant


I alla fall så ska jag tänka på henne och hennes häst Flex när jag sätter igång Totto. Även om dom inte är samma typ av häst så känner jag ändå att den typen av igångsättning vill jag ha med Totto. Dock kommer våran att bli på lång tygel. Men ändå..   



Hänger ni med oss?   


 


 




  

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards