sofiastotto

Alla inlägg den 7 juli 2011

Av Sofia Lindström - 7 juli 2011 15:36


Här är ett klipp från förra året. Här va Totto inte inriden. Vi hade heller inte tränat på just detta så mycket då, så han tröttnar ganska fort som ni kommer att se.


En grej som är bland det bästa som jag har lärt Totto, är att backa när man ber om det. Man har mycket användning av det hela tiden, i stallet, i hantering och vid de allra flesta tillfällen!


Duktig kille, så söt när han galopperar efter mig  :



 

Av Sofia Lindström - 7 juli 2011 14:35


För några veckor sedan bestämde jag mig för att vara med på en träning i stallet. Vi har turen att vår tränare kommer till gården 1ggr i veckan. Jag hade känt att jag och Totto hade fastnat lite, och behövde hjälp att ta oss vidare. Sagt och gjort bokade jag in oss på en träning.


Då jag inte har börjat kräva någon form utav honom, (om det känns bra ska vi ev. börja med det i slutet av sommaren/hösten) så va det mest övergångar, och ökningar som gällde. Detta behövde verkligen jag och Totto. Skritten och traven fungerade toppen, och även så halter. Han är väldigt känslig i munnen och det räcker med att bli lite tung i sadeln för att han ska stanna, vilket är jätte skönt! Sen kom vi till galopp fattningarna, och det hade jag mest tränat på ute på gärdena och då inte varit tillräcklingt konkret så det funkade inte så bra förrän våran tränare sa åt mig hur jag skulle göra. Totto sparkade backut väldigt många gånger, men i helhet så gick det väldigt bra! Jag va så nöjd efter passet att jag nästan grät. Nu hade vi lite och jobba på, och jag och min tränare bestämde oss för att jag skulle träna 3ggr i rad, för att sedan se om vi skulle fortsätta eller om vi skulle vila ifrån träningen ett tag.


Här har vi oss på vår första träning, Ellen kom och stöttade mig och tog några bilder:

               


Av Sofia Lindström - 7 juli 2011 08:49


Som ni redan vet så är ju Totto en unghäst. Och innan det gick att börja rida på honom, arbetade vi en hel del ifrån marken. (Det gör vi så klart fortfarnade.) Det han gillar mest är när vi leker är "följa jhonn". Totto är så nyfiken, så oftast lär han sig nya grejer väldigt fort. Även om det handla om lite läskikgare saker, som presenningar och annat.


Denna gång hade jag gulliga Elin till hjälp. Jag hade gjort en hemma gjord pressening av 4 sopsäckar och tejp. Den fick Totto gå på, hoppa över när vi hade lagt den på ett hinder, han fick ha den på sig som ett täcke, och sen det som va läskigast.. Jag och Elin byggde upp 4 hinderstöd i en fyrkant, och sen la på "presseningen" över som ett tak. Han blev väldigt fundersam. Efter mycket övertalande gick han in, under och egenom. Duktiga häst! Saker jag kan rekomendera att även träna  med dom lite mer rutinerade hästarna.


Här är lite bilder från denna träningen, vi hade lite western tema:


     

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards