sofiastotto

Alla inlägg den 18 juli 2011

Av Sofia Lindström - 18 juli 2011 17:02


Idag red jag och Totto ut med Nina och Benito. Tanken va att vi skulle rida "kyrk-rundan" men tyvärr så blir det inte alltid som man tänkt sig..


Vi gjorde iordning hästarna, sen började jag med att gå med Totto. Vi gick längs med grusvägen och Nina red. Vi började på att närma oss en hage med två kor i, som ligger precis vid grusvägen. Efter ett tag får Totto syn på korna. Han spetsade öronen och reste huvudet, så "stor" som han blev då har jag inte sett honom bli någon gång. Han stannade till, och jag tog tag i honom och vi fortsatte frammåt, sen stannade han igen, och så fortsatte han med några meter, men sen blev det tvärstopp. Han blåste upp sig och blåste kraftigt ur näsan ett antal gånger. Jag försökte hålla mig lugn och försökte få honom att gå frammåt. Han ville inte gå med, och kastade sig istället bakåt. Jag pratade lungt med honom, och försökte än en gång att han skulle gå fram. Då börjar han trava, med höga steg och kraftigt böjd nacka och hals. Snygg va han allt, men det va inte speciellt kul. Han travade frammåt, och sen rakt ner i dicket, så jag fick dra upp honom därifrån, och gjorde nytt försök. Han travade fram och ner i dikena ett antal gånger, kastade sig bakåt och blev stissig. Sen travade han ännu en gång ner i diket och ryckte till. Då kunde jag inte hålla honom längre. Han sprang iväg ut på gärdet. Nu blir inte bonden glad, tänkte jag. Jag försökte ropa på honom. Men det va lönlöst. Han sprang omkring, dock inte hel galen utan mer i svävade passage, tog han sig gungandes fram, och verkade vara nöjd över att få fringa omkring fritt på gärdet. Han såg så fantastiskt fin ut, med svansen rakt ut. Men efter ett tag så fick jag tag på honom. Började fundera på om jag skulle utmana ödet igen, eller om vi skulle ta en annan väg. Efter att ha diskuterat ett tag med Nina om det, så beslöt vi oss för att ta en annan väg. Jag tänkte att det nog va bäst om jag tar en preomenad någon annan dag, lite bättre förberedd, och utan sadel. Vi vände, och efter ett tag hoppade jag upp. Vi red iväg över en väg som går mellan två gärden, och tränade på att skritta och trava genom vattenpölar. Sen blev det galopp. Så härligt va det. Helt avslappnat. Efter ett tag bar vi oss av hemmåt, jag hoppade av och skrittade honom en bit, och sen hoppade jag upp igen. I slutet tog vi en galopp precis innan stallet där det sen blir en liten uppförs backe. Jag gjorde några fattningar, och dom blev helt perfekta! All kraft kom ifrån bakbenen, nästan studstade fram i en fantastisk galopp. När vi kom till uppförsbacken ökade vi på lite, och Totto tyckte det va super kul. Sen hoppade jag av för att promenra av honom "lilla rundan". Spolade sen av honom och han fick mat, innan jag släppte ut honom i hagen.


Lyckligt slut på det som inte började så bra.


Jag kunde inte måtstå att ta en bild när han strosade runt på gärdet:


 

Av Sofia Lindström - 18 juli 2011 10:25


Lördag morgon till söndag kväll har vi varit på brommö. Super kul verkligen. Men nu saknar jag verkligen Totto. Kommer att bli en lång mys, och rid dag i stallet idag! Sen får jag faktiskt erkänna att jag har saknat bloggandet lite också. hihi.


För att göra bloggen mer intressant, tänkte jag höra med er om ni har några frågor att ställa? Om mig och Totto, bra ridövningar eller om hästar i allmänhet. Fråga på brara!


Alla frågor kommer att få ett eget inlägg!


Här är jag och Totto i vintras:



 

Och en av mina älsklings vinter bilder:

  Älskar min Totto <3

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards