sofiastotto

Alla inlägg den 11 juli 2011

Av Sofia Lindström - 11 juli 2011 21:42


Idag bestämde jag och Julia oss för att ha en häst dag och åka och kika på varandras hästar. Vi började hos Totto. Totto njöt av att bli extra uppvaktad och borstad idag. Han skötte sig exemplariskt! Vi sadlade och tränsade och gick ut på gärdet. Hade tänkt att vi kunde varit i padocken, men den va så himla torr, så det skulle ha dammat något enormt. Gärdet är alldeles grönt och jätte fint, med bra underlag. Jag hoppade först upp för att visa hur Julia skulle gå tillväga, hon skulle också få testa Totto. Jag visade hur fina halter han kan göra, det räcker med att man kniper lite med rumpan och gör en pytte förhållning i tygeln så stannar han kvickt. Så hilma skönt att han är så känlig med det, för jag tycker att bromsen är en av de viktgaste saker som man har när man rider (annars vet man inte hur det kan gå). Jag visade trav i båda varven. Och sen galopp. Han har lite svårare med vänster galoppen, så den fick jag göra några extra försök med. Han skötte sig kanon bra. Och för att visa lite extra hur snäll han är så släppte jag tyglarna i galoppen och tog armarna rakt ut. Så himla härligt. Och han bara rullade på super snällt. Vilken klippa jag har! Sen va det Julias tur. Roligt att kika lite från marken när någon annan rider, och det gick så himla bra med. Han lyssnade toppen på Julia och hon gjorde fina halter och övade på lite samma saker som jag visat innan. Dom fungerade jätte bra ihop. Sen va det dags för lite galopp för dom med. Jag sa att hon kunde ta höger galopp för att det fanns mindre risk i det "varvet" att det skulle bli eventuellt missförstånd. Men lika bra som det andra gick, gick galoppen. Dom dundrade fram i frammåt men kontrollerad fin galopp. Super kul! Är så himla stålt över min fina kille! Efter ridturen gick vi med Totto så att han fick skritta av. Och vi fixade med Totto och resten i stallet. Sen åkte vi vidare hem till Julia för att träffa hennes lilla nykomling.

En frieser sto på 1år. SUPER SÖT! Hon va mycket nyfiken och hälsade mig och Julia välkommna med en härlig gnäggning. Vi tog med henne in och borstade och idag va planen att vi skulle testa och tränsa henne. Det gick helt okompliserat. Hon fullkomligt älskade bett i munnen! Hahaha.. Vi hade tagit med Tottos alla bett för att kika storlek och vilket hon verkade trivas bäst med. Vi testade ett nova bett, ett tre-delat och ett vanligt tränsbett. Hon öppnade munnen med en gång och smakade glatt på allihop. Sen fick det bli en kort promenad. Jätte lugn och fin va hon. Hon skötte sig kalas bra hela tiden. Vilka hästar vi har sa vi båda till varandra. När vi va klara fick hon gå ut i hagen igen. Och vi satte oss ute och åt glass.

En riktig toppen dag! Får göras om inom kort!


Här har ni Julia och Totto:


             

Och här är Julias fina Isolde:


         

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards