sofiastotto

Alla inlägg under december 2012

Av Sofia Lindström - 22 december 2012 10:06


Nu måste jag ursäkta mig i förväg, men jag måste bara säga en sak som jag irriterar mig på. Nu handlar det mest om unga människor, men även bland de lite äldre..

-Folk (tjejer) som på varje bild de är med på gör "plutmun". Jag fattar inte grejen, tycker verkligen det är GÖR fult och helt överdrivet! Okej om jag gör det på något kort när man kanske är på party/fest och vill ha ett puss kort, eller liknade. Men ungdommar som tar kort efter kort med plutmun.. Vill dom att folk ska tro att dom ser ut så i vanliga fall, att dom inte alls gör sig till? Jag vet inte, jag tycker bara att det är väldigt överdrivet och tycker bäst om när man ser glad och nöjd ut på kort, varför är det annars värt att visa?


Kollade runt lite på olika (häst) bloggar, och det är ju inte bara en som har ca 10000 kort på sig själv med tillgjord plutmun. Pinsamt!



Vad tycker ni?



Ursäkta detta inlägg, men kunde inte hålla mig! Vart har "cheeeese" tagit vägen?


Är det inte roligare med såna här bilder än "plutmunsbilder"?

 


 



 


Av Sofia Lindström - 21 december 2012 22:07


Ja, det va i somras sist. Och idag va det tydligen dags igen. Red Ben. Hade byggt upp en liten sicksackbana. Han kändes lite okoncentrerad från början. Han va antingen väldigt på, eller helt av. Pigg/extremlat om vartannat. Det hettade till ännu mer när en tjej kom in i ridhuset utan att säga till drog hon porten åt sidan så att Ben flög frammåt i panik. Det va inte långt ifrån att jag hade kunnat drutta av då, men jag lyckades hålla mig kvar. Jag tog några skutt och det kändes helt okej. Han sög på hindren fint. Efter ett tag började han bryta av precis när jag rakriktade mot hindren. Jätte knepigt faktiskt.

Red bort till kortsidan där porten är, och där fick han ett ryck igen. Denna gång studsade han ur mig sadeln på något vänster, så jag åkte av. Kändes som jag han tänka precis hur jag skulle göra och landa, precis som det gick i slowmotion. Landade fint på sidan och kände inget ont då och inte ännu nu. Kanske känner jag av lite imorgon, det brukar vara så i alla fall.   

Hoppade upp fort igen. Nu skulle han få galoppera! Galopperade i båda varv och fick igenom ganska fina galopper och det kändes på honom att han blev trött.

Är ganska så säker på nu i efterhand att han va lite dåligt koncentrerad överlag, och det får jag ta på mig då det är mitt ansvar att se till att hästen koncentrerar sig på mig. Jag tror jag gått lite för mycket på "jul lov" och vart lite passiv och loj. Det smittar av sig!


Jaja.. det kan inte gå bra jämt, och jag hade till och med förberett mig på bakslag, som jag skrev i ett tidigare inlägg.


Kom fram till än en gång att jag är väldigt skeptisk till helskodda ridbyxor. Mina mountain horse går bra, men jag tycker oftast att helskodda blir så "klistriga" i sätet, och jag gillar inte det. Okej om man ska rida ett dressyrpass och endast sitter ner, DÅ vill jag gärna ha ett par helskodda som hjälper mig att hålla mig på plats i sadeln. Men annars så känner jag mig lite låst och gillar att vara lite "lös" i sadeln. Hur man nu kan gilla det? Hahahaha   



Gillar ni hel eller halv/knäskodda ridbyxor bäst?


 


 

Av Sofia Lindström - 20 december 2012 07:19


Några grejer som inte skulle sitta fel... Julklapp?   


 


 

Av Sofia Lindström - 19 december 2012 19:30


I söndags pyntade vi vår gran. Vi hämtade den i vår egna skog, vilket känns lite extra speciellt!   


Har ni gran hemma? Har ni pyntat den än?



 


 


Av Sofia Lindström - 19 december 2012 09:05


Beställde för ett par dagar sedan ett par vinter ridstövlar. Hämtade ut dom igår för att kunna använda när jag red ben på eftermiddagen/kvällen.


Dom satt riktigt tajt i benen och Erik fick hjälpa mig att dra upp dragkedjorna. Haha.. Hoppas att dom töjer sig liiite, så att jag åtminstone får på min stövlarna själv!   I själva fotdelen va dom stora. Vilket är ganska skönt tycker jag. Fötterna behöver lite plats att röra på sig och för att hålla värmen. Sen när luddet lagt sig i fotdelen så kan man få plats med en fårullssula, eller ett par rejäla sockar, som man behöver under vintern. Förövrigt satt dom bra, och jag tyckte ändå att det va bra att dom va tajta då det gärna blir lite "miccelin" varning på vinterridstövlar, och det tycker jag bara blir klumpigt.


Även ett grymt bra pris på 329:- från Horze  <--Klickbar!


Hur gick ridningen då?

Igår blev det ett rent dressyrpass. Red lite över bommar, många serpentinbågar och även en del på volt. Märktes att han tyckte att det va lite jobbigt då en blev lite framtung mellanåt och även väldigt lat.

Han är lite känslig när hästar kommer in och går ut ifrån ridhuset. Han blir spänd och vill gärna stoja lite då. Igår använde jag det till min fördel och drev honom ordentligt frammåt. Efter ett tag fick jag en fin energi och han verkade glömma av att tänka på vad som hände runt omkring. Frammåt slutet fick jag en kanon fin högergalopp! Han va rund och fin och kändes lätt. När vi sedan kom till vänstergaloppen gick det inte riktigt lika bra som jag hoppats på. Han har inte lika lätt för sig i det varvet, och vill inte gärna slappna av och släppa till där. Något att arbeta på!   I helhet va jag nöjd med passet, och tror att Ben va lika nöjd han.


 


 

Av Sofia Lindström - 19 december 2012 08:55


Bakade ännu lite mer julgodis igår. Eller bara och baka, det enda jag gjorde på spisen va att smälta choklad.   

Jag gillar att baka enkla saker som inte tar så lång tid med massa jäsning hit och dit. Jag är en sån som vill se resultat snabbt. Hahah..

Jag gjorde i alla fall "golfbollar", vet inte vad dom heter, om dom har något annat namn? Man använder nogat, som man rullar till en boll, sen plattar man ut mandelmassa som man sedan klär nogaten med. Sist slänger man i bollarna i vit choklad. Golfbollar.   


När jag inte hade mer bollar att slänga i chokladen (och det fanns lite choklad kvar) så kom jag på en till sak som jag kunde göra. Jag slängde i nogat i choklad badet, smälte och rörde ihop. Sen la jag i skalade mandlar och sedan cornflakes. Rörde ihop allt och klickade sedan ut på ett bakplåtspapper. Och MUMS! Det va bland det godaste julgodiset jag ätit! Vilken tur att jag kände mig lite snål och ville spara på den vita chokladen istället för att slänga den. Hahaha..


 


 




Av Sofia Lindström - 18 december 2012 07:16


Nu har jag tappat gnistan! Någon som vill att jag skriver om något speciellt? Någon sjukdom? Sadlar? någon speciellt dressyrövning eller hoppövning?


Behöver er hjälp!



 


 



Av Sofia Lindström - 17 december 2012 21:00


I september förra året gick Totto i form för första gången i hans liv. Här kommer en resumé från det inlägget som jag skrev då:


Blandade mat med massor av äppen i och blötläggde. Blöter alltid maten då det minskar risk för förstoppning. Hämtade Totto i den kladdiga hösthagen. Tog in honom i stallet och med en gång som jag spänt fast honom så förberedde han sig för att njuta av att bli borstad. Dressyrsadeln och hjälmen åkte på och vi gick ut i padocken. Skrittade länge för hand. Det hade redan blivit mörkt så jag fick tända lamporna runt padocken. Hade ju kunnat rida i ridhuset, men vädret va så fint så jag ville passa på att rida där.

Totto kändes som "vanligt" pigg och frammåt (åh vad kul det är att kunna skriva så!). Det blev en del koncentrations övningar då han busade upp sig lite med hästarna som går vid sidan av padocken. Skritt, trav, galopp. Efter galoppen som jag fick vara ganska bestämd med avrundade jag med lite trav på stora volter. I det allra sista när vi kommit in i vänstervarv, började han att bli lite tung i handen, så jag släppte efter, och då pinnade han på som ett skott kanske 5-6steg, då gjorde jag en förhållning, och vad tror i hände då? Jo, vips så gick han i form.    Jag höll kvar en stadig hand, saktade av efter ett halvt varv på volten och klappade och berömmde honom massor! Jag är så stolt över min stora bäbis Totto!


 

 
  

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards