sofiastotto

Alla inlägg under december 2011

Av Sofia Lindström - 24 december 2011 10:05


Ha en riktigt god jul allihopa!  









 




   

Av Sofia Lindström - 23 december 2011 07:14


Har uppdaterat lite dåligt i veckan. Jag har/är så trött, och nu är det som mörkast med så allt tar lite längre tid än vad det brukar och sen har jag försökt att komma i säng lite tidigare (fast det har tyvärr inte blivit så). Men men, nu är det ju julafton i morgon och lite röda dagar så att jag kan vila upp mig.


I tisdags så tog jag in Totto i ridhuset. Johanna, Ida och jonnas hund Pepsi va med inne i ridhuset för att kika lite på Totto. Totto blir helt hypnotiserad när han ser något nytt och ovanligt, i datta fall va det Pepsi. Han blir helt loj och trög, såå det va inte lätt att visa upp hans bästa sida, även om han är mycket mycket snäll min lilla prins. Efter ett tag gick publiken ut och vips så får jag en helt annan häst. Nu ville han endast gallopera och fattade galopper själv hela tiden. Haha. Efter ett tag lugnade han ner sig och vi kunde koncentrera oss på lite form. Ett ganska kravlöst pass.


I onsdags hade jag tänkt att löslongera Totto lite. Men jag va så sugen på att sitta lite barbacka på honom, så så fick det bli.   Skrittade över lite bommar som stod framme sen lektionen innan. Böjde och ställde, så att han skulle bli mjuk och fin. Övade även lite enklare skänkelvikningar i båda varven. Vilket fungerar fantastiskt bra! Han är ju så känslig, så det räcker att lägga på skänkeln så flyttar han för den. Super fin va han. Lite väl låg i formen ibland, men såg det mer som en stretchövning, så han fick vara lite låg. Han va super mjuk!


Min fina lilla kille! Här är han lite suddig i sitt ena nya täcke:


 

Sitter som en smäck!


 

Av Sofia Lindström - 22 december 2011 20:37


Idag kom hovslagaren till Totto. Han fick snösulor och 4broddhål i varje sko. Så skönt att känna sig förberedd på snön. För jag antar faktiskt att det kommer lite snö inom 6-8veckor.  


Fick även mina täcken idag från Horseware. Tror eller ej, men jag fick ett bättre täcke till samma pris, bara för att dom inte hade i Tottos storlek på det täcke som jag hade beställt. Dock utan hals. Men ändå!   Kommer beställa en halskrage inom kort, sen tror jag att jag även kommer att köpa ett 100g fyllnings täcke att ha under.

Ska försöka ta kort på honom så att ni får se hans nya täcken.


 


 

Av Sofia Lindström - 20 december 2011 06:31


Mitt regntäcke från Horseware va slut i Tottos storlek   

Vi får se om jag kan byta ut den mot ett annat regntäcke, dock utan hals.


Tråkigt då jag sett fram emot detta täcke. Men men..


Red Benito igår. Han va över laddad och sparkade bakut och gick på sidan. Hade framme lite trav och galoppbommar och höjde upp galoppbommarna lite på kavalettistöd. Han löser bommarna ganska bra, dock blir han lite väl taggad. Även om han kändes som en explosion så kunde jag trava av honom på långa tyglar och han sökte sig lång och låg. Så nått fick vi kanske igenom ändå.   


 


 

Av Sofia Lindström - 19 december 2011 07:30


I lördags tog jag in Totto och hade tänkt att löslongera honom i ridhuset. Väl inne så bestämde jag mig för att bygga upp lite hinder till honom. Han blev taggad så fort han såg vad jag höll på med och ville gärna "hjälpa till"  

Byggde ett litet hinder, och sen ungefär 6m fram till ett hinder till. Han blev så nöjd och han galopperade och sneddade övver första hindret och laddade så att han klippte allt som i en studs. Han rullade på automatiskt och jag fick säga -Lugn till honom och då tog han hindren med ett galoppsprång emellan. Han va extremt rolig att kika på. Såg så grymt nöjd ut! Då och då berömde jag honom med morötter. Byggde upp lite olika hinder med blåa tunnor under, och konor. Han hoppade 90cm vanligt räcke och även 90cm oxer som högst med lätthet, men ville inte höja emr då jag tykte att det räkte. Han är ju inte i så bra kondition än och sen tycker jag att det är onödigt att slänga upp för höga hinder, även om det så klart är kul att veta hur högt dom klarar av att hoppa. Men det får vi ta en annan dag när han är mer tränad. Efter de så sänkte jag till ca50 cm och la min egna tillverkade vatten matta under. Den första gången han kom på den så stannade han. Jag gjorde inte någon stor grej utav det, varken berömde eller jagade på honom. Han gick åt sida och sen kom han rulladndes på den igen och nu hoppade han från båda hållen utan problem.


Filmade lite snuttar, men tyvärr så måste jag omformatera dom och vårt program som vi använde till det har försvunnit!? Men jag lägger in dom när Erik har fixat nytt.


På tal om vattenmattan så har jag tillverkat en själv för ett tag sen. Billigare än att köpa en färdig och har samma funktion. Eller man kanske helst inte har vatten i denna, men hur ofta har man det?


Men iaf så tog jag kort när jag byggde den:


Så här började jag. Jag använde mig av papprullar som jag tejpade ihop till önskad längd och storlek.


 


Massor av tejp så att det blir stadigt och håller ihop.


 


Sen trädde jag på 2stora blåa sopsäckar och tejpade ihop dom.


 


Här har ni slutresultatet under ett hinder, ser lite pluttig ut, men den är över 1m på längden:


 


Låt fantasin flöda!


 

Av Sofia Lindström - 17 december 2011 11:17


Nu har jag beställt nya täcken till Totto. Horseware täcken. Det blev ett tunt stall täcke, Rambo och sen ett regntäcke med hals, Amigo samt ett lim som man kan limma täcken med som det blir eventuella rivor i. Känner mig nöjd men pank..  


   


 

Av Sofia Lindström - 15 december 2011 06:55


Är inne i en "köpa täcken" period. Jag vill ha ett nytt regntäcke med hals. Men vet inte riktigt vad jag ska köpa för något. Är inne på ett Horse were täcke, men är rädd att de kanske är lite smalt i bogen?

Sen har dom ju Hansbo täcken på granngården, och Totto har ett Event sen tidigare som sitter toppen, så jag kanske ska satsa på ett sånt? Dilemma!


Täcken som jag vill införskaffa är ett regntäcke med hals och ett tunt inne täcke med 100g fodring.


Hoppas att jag ska hinna raka Totto till helgen med. Om jag kommer ihåg ska jag försöka ta före och efter bilder.


Idag ska jag rida min fina kille. Får se vad vi hittar på.  


Fick mina fina Eskadron skydd igår. Jag är super nöjd! Om någon har ett par svarta Eskadron bakskydd till salu så hör av dig!



 

Att dom kan vika ihop sig och bli så små. Underbara varelse! Älskade vän!  


   

Av Sofia Lindström - 14 december 2011 07:04


Igår stod det endast mockning på schemat, och givetvis kika till Totto lite snabbt. Hagarna är leriga och man fastnar nästan varje gång man ger sig ut dit. Tråkigt! Samtidigt är grusvägarna helt underbara nu! Lagom hårda/mjuka. Ska försöka komma ut på dom i helgen om det inte har hunnit frysa på.


Idag skulle jag igentligen ridit Benito, men jag ska eventuellt fixa håret idag. Så jag fick avboka det för säkerhets skull så att det inte blir idiot stressigt.


Fick en bok av min kompis Elin som heter: Hästen i Rörelse. Har tänkt komma igång att skriva lite inlägg från olika intressanta saker som står i boken. Håll utkik!


 

Titta överläppen! Tror vi lockade honom med lite mat här!  


   

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards