sofiastotto

Alla inlägg under december 2011

Av Sofia Lindström - 8 december 2011 07:16


Igår red jag lektion på Benito. Det blev ett mycket välbehövligt dressyrpass med fokus på att han skulle slappna av, precis så som jag vill ha det!  


Värmde up lite själv och sen började vi med att komma på 2 bommar som låg i en båge. Började i vänster varv. Här skulle jag ställa honom åt vänster för att sedan räta ut, efter bommen en halvhat för att sedan ställa till höger, rakställa, över bommen och sen ställa åt vänster igen. På andra långsidan fanns äver 3travbommar.

Tragglade ganska länge för att få igenom alla ställningar och för att göra honom lösgjord och framme vid bettet. När han kändes riktigt bra gick vi över till lite galopp på volt. Galoppen är den gångart som han har svårast för att slappna av ordentligt i än så länge. I vänster varv va han SÅ fin. Bästa galoppen hittils på honom! Höger är hans svårare varv och han bröt av till trav några gånger, men det kändes ändå bra för han bröt garanterat av för att man kom åt honom lite.

En lugn och fin Benito och en avslappnad glad Fia efter passet. Nu vet jag lite mer hur och vad jag ska jobba honom med till nästa gång jag rider honom. Och att han inte ska få springa på i traven, utan jag måste rida honom mycket lugnare.


Jätte rolig lektion!!



Kanonkulan Benito kan lugna ner sig ibland han också   

 


 

Av Sofia Lindström - 7 december 2011 06:48


Idag blir det träning med Benito.  


Totto fick sin sista metacam igår så jag har tänkt att jjag eventuellt ska rida honom lite i helgen. Ögat är mycket bättre och han verkar inte ha ont längre. Igår tog jag in honom och borstade och kliade honom med piggborsten. Han är inte svårcharmad han, han fullkomligt älskar att bli borstad med piggborsten!

Vill verkligen komma igång med honom nu. Förhoppningsvis kunna starta någon clearround till våren. Men det beror ju helt på om han är helt igång. Men det får vi hoppas!  


Hjälpte Johanna lite igår när hon red Xerxes. Dom gör framsteg varje gång! Jätte kul att se att domutveklas tillsammans. Det kommer bli en riktigt trevlig häst när han har fått sig ordentligt med muskler.


 


 

Av Sofia Lindström - 6 december 2011 06:49


Förra måndagen hoppade jag Benito och även Totto. Jag skrev att jag skulle återkomma till den dagen. Men sen blev han skadad och jag va så deppig att jag inte orkade skriva om det.


Till att börja med så är Tottos öga mycket bättre! Han kollar mer normalt och kan öppna ögat mycket bättre än vad han kunde förut. Känns toppen! Skönt för min lilla underbaring!   



Hoppningen:

Vi hoppade samma bana som jag hoppade med Benito. Men med Totto va kraven såklart inte så höga och heller inte hindren. Kanske låg på 50cm det högsta. Eller rättare sagt så minns jag att Sabina sa att det högsta va på 60cm. Då har vi slått vårat höjdrekord!   

Vi kom först på kryssen i trav. Mest för att visa vad vi skulle göra, men också för uppvärming. Det är inte riktigt hans starka sida att trav hoppa. Men han försöker ändå. Efter ett tag så kommer vi över i galopp. Han blir väldigt trög och hoppen blir lite sisådär. Jag vill inte kräva att han hoppar helt perfekt, så jag driver honom inte överdrivet mycket heller, vill istället att han ska tycka att det är så pass kul utan att jag ska behöva tjata fram honom. Min teori håller och Totto hittar gnistan efter ett tag.

Tror att Totto tycker det blir lite mycket mentalt när det är lite anorlunda mot vad det brukar i ridhuset. Denna dag red Sabina, Lotta och Olivia i ridhuset samtidigt, + att det va en hinderbana frambyggt. Jag och Totto rider alldeles för ofta själva där inne. Mycket roligt med sällskap och draghjälp!   


När Totto väl har förstått vad vi håller på med, tänder han till och tycker att det är riktigt roligt. Det är bara och visa honom hindret och sen sköter han resten själv. Kryssen som va uppställda längst en långsida blev perfekta med 3galoppsprång emellan.

Söt är han också att han väntar på att jag ska resa på mig, och då hoppar han, i alla lägen! Vilken underbar häst jag har!


Det som är skönt med att hoppa in Totto är att jag kännder honom så väl! ag vet precis hur hans galopp är så det är verkligen inte svårt att följa med. Vi är ett team! Det vi nu behöver är rutin och träning!



Till helgen får vi se om jag kanske hoppar upp på honom igen. Sista metacamen får han idag, så det ska säkert inte vara några problem. LÄNGTAR!



 


På hinderbanan fanns det lite nya bommar och konor och kryss ställda under hindren. Totto kikade inte på något av det. SKÖNT!


 


 



Av Sofia Lindström - 5 december 2011 21:46


Är sugen på att ha bloggen ihop med någon! Skulle vara kul och få lite fart på bloggen, och bli roligare att det blir fler inlägg.


 

Mycket saknad Ambrina!  


   

Av Sofia Lindström - 4 december 2011 19:36


Heldag i stallet.


Började med att ta in min fina älskling, för att behandla hans öga, samt ge metacam som han inte alls har något emot! Allt som landar i munnen på honom är tydligen gott. Haha. Efter det tog jag på honom flyghuvan och gick en lite promenad med honom. Han tyckte det va super kul! Och det tyckte jag med när jag såg hur glad och taggad han blev. Min lilla snuff. Han sköter sig otroligt bra. Älskar min Totto!



Sen tog jag in Xerxes. Borstade och fixade. Sen gick vi in till ridhuset. Där hade jag ställt fram lite travbommar för att få lite variation. Skrittade fram för hand. Sen hoppade jag upp. Han blir taggad med en gång och vill gärna trava. Efter ett par misslyckade försök till att göra halt i skritten, kommer vi fram i trav och här bjuder han till lite extra. Märker på honom att det är hans starka sida. Inte så konstigt kanske, med tanke på att han är fd travhäst, men han är väldigt fin i dressyren och försöker heka tiden göra sitt bästa. Jag jobba mycket tempoväxlingar, över bommar, volter och även halt ifrån traven vilket gick super bra.

Jag lyckades få till en mycket fin ridning stundtals. Han låg på bra i handen och va mycket lydig för säte och skänkel. Halterna fick jag till med hjälp av endast sätet vilket är beundransvärt bra!

Mycket nöjd över passet på honom. Hoppas att Johanna också är nöjd!  



Sen red jag även Benito. Idag va inte riktigt hans dag. Han va seg i traven och pigg i galoppen. Vi fick några avlappnade minutrar, annars va det mest trams. Får hoppas att det går bättre imorgon!


Avslutade dagen med mockning, sopning i stallet, slängde ner hö från höloftet och fixade i ridhuset.

Allra sist gick jag ut till Totto för att ta av hans flughuva då det hade hunnit bli mörkt.

Sötnosen ville hänga med mig in, och följde mig som en svans till öppningen. Jag hoppade ut och gick in till stallet och hämtade ett äpple och gav till honom. Helt otroligt att han va sugen på att hänga med mig in när han allt som oftast får droppar i ögat av mig inne i stallet. Tror att promenaden förgyllde hans dag, och att jag ständigt berättade hur mycket jag älskar honom!   



Xerxes från idag, efter passet:


   


"Arkiv" bild på Benito där han också ser lite vrång ut   :


 


 

Av Sofia Lindström - 4 december 2011 09:56


Idag står det massa häst på schemat.  


Jag ska rida Benito och Xerxes. Sen ska jag även hinna med att gå en liten promenad med min lilla plutt. Tror att han behöver det + att jag vill umgås med honom på ett annat sätt än att "bara" droppa massa droppar i ögonen på honom.


Ska försöka att ta med mig något att äta till stallet med. Så att jag har energi till allt. Glömmer ofta av att ta med mig något att äta. Så ibland får jag sno en morot utav Totto, och det mättar ju jätte mycket.. Not!


Brukar ni ta med er matsäck till stallet?


Idag ska jag ta fram lite bommar till Bentio och Xerxes. Med Benito kanske det bli något skutt. Har tänkt mig kanske låga studsar på rad.

Xerxes får nöja sig med travbommar.


Hör av mig i kväll om hur dagen blev.


   

Saknar att rida min fina häst, även om det är svårt ibland!  


     

Av Sofia Lindström - 3 december 2011 15:11


Nej! Tids torka? JA!


Lite snabbt om det jag gjort sen i torsdags.


Varit i stallet 2ggr om dagen för att behandla Tottos öga. Som för övrigt såg mycket bättre ut idag!   Känns jätte bra!! Fick rekomendationen att hålla honom i örat när jag ska droppa honom i ögat, och det har funkat super. Går mycket bättre då. Så det rekomenderar jag till er som kanske behöver att ens häst är stilla med huvudet. 

När man håller i örat på hästen fungerar ungefär samma som en brems.


Red Benito igår. Han va pigg och jag blev lite arg på honom när han flöt ut gång på gång åt höger i vänster galoppen som jag arbetade på i en stor volt. Efter ett tag gick det bättre och jag kände mig nöjd. Testade även att rida med en remontnosgrimma på honom, och jag kände ingen skillnad. Men tror att det är bra att byta nosgrimma på hästar lite då och då.


Johanna är iväg till Linköping, så jag har även hand om Xerxes fre-sön. Igår löslongerade jag honom så att han fick springa av lite energi. Han skötte sig fint. Idag har jag ridit honom. Slängde på min dressyrsadel (för bästa komfort;) den satt bra även på honom. Red ett ganska kravlöst pass på honom, mest för att lära känna varann. Jag är mycket nöjd med honom. Han finner sig i det mesta, sen vill han mest trava, då han tycker det är så kul. Riktigt arbetsam kille!



Nu ska vi snart iväg och baka julgodis. Hoppas att jag kan vara lite mer aktiv med mitt bloggande imorgon!



     


 

Av Sofia Lindström - 1 december 2011 15:38


Ville bara påminna om att bilderna i bloggen är >klickbara<. Om man är sugen på att ta sig en närmare titt!   


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards