sofiastotto

Alla inlägg under januari 2013

Av Sofia Lindström - 11 januari 2013 21:31


Något att tänka på.


Kroppskontroll:


När man utvecklar sin kroppsuppfattning kan man rida med mindre negativ spänning. Det ger en bättre prestation och ett större välbefinnande hos såväl häst som ryttare.



 


 



Av Sofia Lindström - 11 januari 2013 07:24


Usch och fy mig för vilken dålig upptarering jag har här på bloggen. Inspirations lam? Japp!   



Ridningen igår gick fint! Känns som att vi känner oss tryggare i olika situationer nu jag och Ben. Han litar mer på mig och jag på honom. Känner att jag kan säga åt honom på ett annat sätt nu när jag känner honom lite bättre, och slipper bli så mesig när han börjar fjanta sig.   

Han hade lite bättre bjudning igår mot vad han brukar, vilket är SKÖNT! Maria förklarade också hur jag skulle få till vänstergaloppen bättre. Han har en super fin högergalopp, men vänstergaloppen är han jätte svårgalopperad i. Men efter tips från Maria och att jag kom på att jag borde byta spöhand, så gick även vänstergaloppen helt ok!


Ellen testade Brave och verkade nöjd. Kändes nog lite konstigt att rida ponny, men annars så tyckte hon att han va snäll!



Idag ska vi på kalas. Min systerson Ture fyller 2år.   



Ha en fin fredag!!


Bild från igår, tripp, trapp, trull..   

 


 

Av Sofia Lindström - 10 januari 2013 06:46


Ikväll ska jag rida Ben. Ellen hänger med och hon ska rida Braven. Kul att rida med någon, speciellt min underbara Ellen!   

Är väldigt seg och har varit det länge. Trött och ont i huvudet. Inget jag rekommenderar till någon!   Tror att det kanske är en släng förkylning som inte riktigt bryter ut, utan bara ligger och gnager. Men men.. Finns inget göra åt saken, bara hoppas på att det släpper.


Får se om jag kan rida mina hästar lite i helgen. Det ska ju bli kallt igen, och det verkar redan ha startat idag då det är -3. Blir så dåligt underlag här då. Hoppas att jag kan promenera dom lite i alla fall!   



 


 

Av Sofia Lindström - 9 januari 2013 19:48


Borstat på min lilla förkylda Mimmi idag. Först va hon inte alls sugen på att bli borstad. Men bara efter ett litet tag vilade hon ena bakhoven och stod och njöt. Min fina lilla tjej.   



Bra mycket smidigare att borsta ansiktet när hästen har en "ring grimma"   

 


 

Av Sofia Lindström - 9 januari 2013 06:28


Gårdagens ridning på Ben gick bra. Vi fick testa på det som Ben gillar som minst, att skiljas ifrån en häst som går ut ifrån ridhuset. Han drar upp huvudet och blir spänd som en fiolsträng, han blir även blir stillastående, och trycker man på kan han backa eller tendensera till att lyfta ifram, sen kastar han sig lite åt sidorna, trycker ut bogar osv.. Varje gång han gör så så försöker jag få honom att gå frammåt! När han väl gör det så får han jobba för att tänka på mig istället för hästen som lämnat manégen. Jag pratar inte med lugnande röst! Det är samma som att berömma en hund som är rädd. Då berömmer man ett beteende som man egentligen inte vill ha. Vilket inte är aktuellt i en situation som denna. Ben måste kunna vara själv i ridhuset, samt klara av att sköta sig även när någon lämnar ridhuset. 


Över till ridningen: Först va Ben mega lat och jag fick driva hela tiden. Det tog på krafterna vill jag lova. Men han skötte sig fint, bara att jag gärna hade velat få fram honom mer.

Travade lite över upphöjda travbommar och tog några skutt på ca70-80cm. Jag fick smacka i tackt fram till hindren för att komma över. Hahaha.. Sen när Anna och Sessan lämnade ridhuset fick Ben fart. Nu kunde jag sluta driva, dock fick jag jobba med att få honom helt avslappnad istället. Efter bara en kort stund kommer en annan häst in i ridhuset. Ben blir lite förvånad att porten öppnades, men brydde sig inte märkvärt när en annan häst kom in.

Vi jobbade en del på galoppen i slutet. Och fick till både höger och vänster helt okej. Dock bryter han av till trav när det går som bäst, men det är ju en styrkesak.   


Bild från igår på Ben:

 


 




Av Sofia Lindström - 8 januari 2013 21:09


Inget rid inlägg idag tyvärr. Är mega trött! Ska gå och lägga mig och läsa lite nu tror jag.   


Sov gott!


 


 

Av Sofia Lindström - 8 januari 2013 07:27


Igår lyckades jag trilla i vår trappa hemma. Jag hade raggsockor på mig och vår trappa upp till övervåningen är väldigt hal. Jag skuttade ner i en väldans fart för att jag hade tänkt att kvällsfodra hästarna. När det va va 5-6 trappsteg kvar så halkade jag till och studsade ner till golvet. Drog med en kruka ner, så det blev jord och lekakulor i halva trappan.    Idag är jag öm i ena skinkan. Haha..


Ikväll ska jag rida Ben. Ska bli kul. Gick väldigt bra sist, och då längtar man lite extra. Dock känns det som att det kommer går dåligt då, när man förväntar sig att det ska gå bra.    Visst känns det så ibland?

Men det återstår att se.    Får även se hur det är att sitta på min blåa skinka! Hahahah..

Hade tänkt mig att skriva om min planering med att sätta igång mina hästar. Men det hinner jag inte nu tyvärr. Får se om jag orkar/hinner skriva om det ikväll!



Ha en fin dag!


 


 


Av Sofia Lindström - 8 januari 2013 07:18


Katterna har så gott som tagit över lösdriften/ladan. Dom sover i hö:t, busar och fångar möss. Hästarna är lite rädda för katterna, för när dom kloar eller hoppar omkring och låter väldigt mycket. Jaja.. det är nog en vanesak!

I början så va katterna livrädda för hästarna, men det blir bara bättre och bättre.   

Totto älskar att lukta på katterna, men det tycker inte dom riktigt lika mycket om. Haha.. Det är verkligen kul att kika på djur och hur dom beter sig!


Bild från igår:

 


 


Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards