sofiastotto

Alla inlägg den 8 februari 2012

Av Sofia Lindström - 8 februari 2012 21:20


Jag och Johanna tog in Totto och Xerxes till ridhuset idag. Vi gick med dom en stund. Kändes rätt med tanke på att vi hoppade igår, och man vet ju själv att det är bäst att röra på sig lite dagen efter ett lite hårdare pass, så att man inte stelnar ihop. Skönt att röra på sig lite med. Längtar tills man kan promenera ute istället. Nu är det bäcksvart när man åker ut till stallet efter jobbet.


Totto och Xerxes fick hälsa lite på varann. Xerxes gjorde lite roliga ljud och Totto vände sig mot mig och undrade vad han skulle göra.   


Suddiga mobil bilder på Totto, Xerxes och en söt Johanna:


   


 

Av Sofia Lindström - 8 februari 2012 16:48


Igår va min och Eriks 3år dag 


    


 

Av Sofia Lindström - 8 februari 2012 16:39


Idag kom Tottos nya stalltäcke. Skönt med ett lite tunnare täcke nu när det inte är så många minusgrader som det har varit några dagar innan. Finns chans till att mina nya transportskydd matchar täcket, vilket vore toppen om man ska åka när det inte är jätte varmt ute.   Hoppas nu på att det passar!


 


 

Av Sofia Lindström - 8 februari 2012 08:28


När jag kom till stallet igår, hade underbara Johanna mockat min box, så att jag skulle va lite mer i fas inför träningen. Super snällt! Jag stylade Totto i rött och blått och glömde tyvärr av att ta kort på honom.   Efter ett tag va jag och Johanna redo och gick bort mot ridhuset. Väl inne i ridhuset avslutar Anna och Maria sitt hopp pass, och vi går in och börjar skritta fram för hand. Det va många hinder framme, och jag kände mig lite pirrig, men Totto verkade lugn. Tur jag har honom, han lugnar alltid ner mig. Väl uppe på häst ryggen joggade vi igång hästarna lite. Sen gick vi igenom vad vi skulle göra för övningar.


Här är övningen:


Vi började med att trava snett igenom över bommar. Först dom första 3 i höger varv, sen en halvhalt för att samla upp för en volt, och efter volten över 3 upphöjda bommar och sen gå ut åt vänster. Vi bytte sedan varv och kom åt andra hållet lika dant. Totto och jag hade först lite svårt med dom upphöjda bommarna. Lena sa åt mig att hålla i honom mer och att jag skulle räta på ryggen mer, och efter de orden gick det mycket bättre. Sen va det dags för ett litet skutt. Vi började att komma på ett litet rättuppstående (ca50cm) med en travbom innan. Sprången varierade lite. Jag och Totto har travhoppat alldeles för lite. Men efter kloka ord från Lena gick det även det bra.


Vill bara flika in med att Xerxes hoppar verkligen super bra! Först så klev han över hindret, men Lena höjde lite kanske till 65cm och då hoppade han kanon! Stor cred till Johanna som utveklas possitivt på kort tid! Totto fick ta i lite extra. Lena frågade mig om jag kände vart kraften kom ifrån, och jag pekade på rumpan. Det bästa med att travhoppa är att det stärker bakdelen något enormt. Jätte nyttigt att travhoppa för att stärka sin häst i bakpartiet. Vi hoppade någon gång även i andra varvet. Och Totto tog i så så att jag blev helt chockad och hur glad som helst, vilken kick!


Sen va det dags för kombination med galoppbommar emellan. Ett hinder, 2 galoppsprång och sen ett hinder. Här hade både jag och Johanna det lite jobbigt till en böran. Xerxes ville gärna gå åt sidan åt höger och Jag hade lite svårt för att få Totto rak emot hindret då anridningssträckan va kort i ena varvet, sen va han även lite ålig emellan hindren. Detta löste vi. Johanna fick tänka på att hålla honom mellan skänklarna speciellt med höger skänkel och driva honom frammåt. Jag skulle tänka på att hålla stadigt i tyglarna, sträcka på mig och låta Totto sköta resten. Här kom jag och Totto på i galopp. Och han taggade till som 17! Super roligt!


Avslutningsvis gjorde vi en liten bana av alltihop. Efter att ha hoppat ca70cm, sänkte Lena till mig, så att Totto och jag skulle få avsluta enkelt. Harmoniskt, lungt och fint tog vi oss runt banan.



När vi va klara hoppade vi av och skrittade av hästarna för hand. Lena påpekade att jag fick vara beredd på att Totto kunde vara lite ålig med sånna här typer av hinder. Det är typiskt unghästar att vara så. Det är bara och försöka göra sitt bästa och när han känner sig mer trygg och säker på kombinationer så kommer han att räta ut sig. Det är en utbildnings fråga.



   


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards