sofiastotto

Alla inlägg den 16 februari 2012

Av Sofia Lindström - 16 februari 2012 21:15


Tog in Totto igår och hans sår va så gott som obefintligt och han va inte varm eller liknande. Så det fick bli lite hoppning.   Hade bestämt mig sen innan att efter denna lektion så skulle han få vila. Han va seg i måndags och va seg igår med. Men beslöt som sagt att han skulle gå detta pass och sedan får han en välförtjänst vila efter ett bra "sista" pass.


Vi tränade "snirkligt" runt koner och då skulle man stå i lätt sits, sen över upphöjda kavaletti som vi också skulle stå upp över. Vi hade ett hinder snett igenom och ett innanför fyrkantspåret.


 


Innan vi kom på hindren skulle vi först snirkla oss över lite upphöjda kavaletti, sen hoppa ett hinder och avsluta med ett kavaletti. Det är alltid bra att avsluta ett hinder med något "mer" att göra efter spånget, så att man inte tappar ridningen med en gång efter man har hoppat.


Hoppade även en lite oxer, och jag tror faktiskt att det va första gången jag och Totto hoppade en oxer. Han har ju hoppat det många gånger själv när jag har löshoppat honom, men jag tror inte jag har hoppat det uppsuttet på honom. Jaja, det gick i alla fall fint.    Första gången vi kom emot så kommer jag ihåg att jag tänkte "Har vi hoppat ett sånt här förut?" och då tvekade han i en sekund men hoppade ändå, så snäll han är! Kom på oxern ett par gånger så att det verkligen skulle kännas bra. Först hade vi lite för lång galopp innan så vi kom en gång med för kort ansprång och en gång med för långt, detta gjorde så att hoppen blev flacka och kändes i obalans. Sen kortade vi av ansprångs sträckan och jag fick tänka på att hålla ihop honom så att han kortade sig en aning, och efter de så fick vi helt underbara språng, runda och fina med mycket tryck.


Totto kämpade troget. Han fick extra mycket skritt pauser och vi höjde inte hindren för hans skull för att han va ju lite loj. Passet blev sista inför en liten vila. Det behöver han min fina prins!



 


 

Av Sofia Lindström - 16 februari 2012 06:43


Igår va det hoppträning! Skriver mer om det ikväll.  



     

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards