sofiastotto

Alla inlägg den 14 februari 2012

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 21:17



Hoppas alla har en underbar alla   dag!



 


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 09:30


Använder ni säkerhetsväst?


Jag köpte en säkerhetsväst när jag skulle börja rida på Totto lite mer. Har kanske använt den 7ggr skulle jagg tro på honom. Inte för att jag inte gillar den, för jag märker verkligen inte av den när jag väl har den på mig. Problemet är bara att jag inte har det som invant beteende att använda den. Som med hjälmen, den åker på automatiskt, samma som bältet i bilen.

Jag frågade mamma när jag va 12år gammal om jag kunde få en säkerhetsväst, mamma undrade vad det va för någonting. Säkerhetsvästen har inte funnits så jätte länge, och det förstår jag verkligen inte varför? Eller jo, dom har funnits, inom fälttävlan och men inte direkt känd inom "hobby" ridningen.

Jag fick en säkerhetsväst när jag gick på ridskolan. Jag gav den 3ggr, sen va jag så upprörd att jag sa att jag aldrig mer skulle rida i en väst. Denna väst fick mig att känna mig som "svampbob fyrkant". Den va hård och framför allt alldeles för stor! Denna väst får jag fortfarande på mig idag, och det är snart 13år sen jag fick den. Det är ju inte klokt! När vi köpte den västen va en personal med oss för att ge råd och jag fick sitta i en sadel och känna hur det kändes. Men hur ska man kunna känna hur det ska kännas när man inte har ridit med väst förut och på ett föremål som är helt stilla?


Nu idag finns det en hel sjö med säkerhetsvästar. Tänk på att köpa en som verkligen passar. Den ska följa kroppen och inte vara för lång i ryggen, för då finns det risk att den slår i bakvalvet på sadeln när man rider.


Det är nu regel på att upp till 18års ålder så måste man ha säkerhetsväst på sig på hopptävlingar.


Köp aldrig en för stor säkerhetsväst, för den gör mer onytta än nytta!


 


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 08:53


Nu är det lite varmare ute. Det märks när man får klä av sig mer i stallet än vad man brukar. Klär mig alltid med lager på lager metoden. Och när det varit som kallast har det varit en hel del lager.


Igår fixade jag först klart i stallet, sen tog jag in Totto. Bortade och fixade honom och gick sen in i ridhuset. Ilona och Lisette va också inne i ridhuset. Jag märkte på Totto att han kände av dagen innan, och att han va lite skeptisk till utgången. Han va heller inte så fokuserad och relativt lat. Han kanske hade stått och tänkt på det han nu blev uppkärrad över dagen innnan.

Funderar faktiskt starkt på att ställa av honom en vecka redan nu. Hade tänkt att vänta till efter träningshelgen för Lena, men tror att han skulle behöva en lite kort vila redan nu. Och sen kan jag ju vara med på träningshelgen ändå om jag planerar in en vila redan nu. Jag ska kika in lite datum och liknade. Om det passar in nu så ska jag hoppträna imorgon, och sen får han ställas av efter det. Blir bara lite promenader så att han inte stelnar ihop när det inte går att röra sig så mycket i hagen.



Benito va pigg men jätte trevlig. Körde på långa tyglar modellen och lät honom rulla. Han va kontaktbar, reglerbar och verkade tycka att det va kul att få arbeta igen. Gjorde några galoppombyten och det funkade fint. Sen joggade jag av honom lång och låg och skrittade sedan av.



Idag blir det lugnt i stallet med bara mockning och tagga inför morgondagen.   


Nästan ett år sen denna bild togs:


 

Han ser ut som en liten plutt.  


   

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards