sofiastotto

Alla inlägg den 23 februari 2012

Z

Av Sofia Lindström - 23 februari 2012 06:48


Igår frågade Emma om jag kunde tänka mig att rida hennes häst Zanzibar, då Emma inte kände sig jätte kry och jag tackade glatt ja! Alltid kul att testa nya hästar, man lär sig något av alla olika individer.

Väl inne i ridhuset. Maria, Anna och Olivia skrittade av sina hästar, och jag hoppade upp på Z. Jag tyckte med en gång att han kändes trevlig, påminnde mig lite om "en yngre Lilleman" (ultbildad Msv Dressyr Msv Hoppning) som stod på ridskolan under en kort perion.

Travade lite på volter och snett igenom och kännde även på galoppen. Tror han testade mig med att vara lite seg, men han va jätte snäll och stabil.

Sen fick jag Emmas hoppspö och då kände jag med en gång att han vaknade till lite. Många gånger är det ju så att man kanske inte behöver använda spöet, men bara det finns där så skapar man en viss bjudning.

Ännu mer taggade han till när Emma la upp bommar på kavalettistöd och jag och Z rullade över. Nu behövde jag inte driva mer.   Märks att han tycker att det är kul med bommar och dyligt. Även här testade han mig med att gå åt sidan en gång, jätte bra för min skull då det påminnde mig om att vara mer "med". Vi rullade äver att par gånger och försökte landa i rätt galopp. I vänster varv landade han nog rätt varje gång men i höger blev det några västergalopper efter lilla skuttet, la på ny skänkel och gjorde galoppombyte för att rätta till.

I helhet så tyckte jag att det gick skapligt!   Z va riktigt trevlig och skötte sig kanon! Han blev lite djup i formen stuntals och det berodde på att jag inte fick fram honom så bra i temop. På något sätt kände jag mig lite ringrostig.

Haha. Men som sagt i helhet en jätte fin häst!

Tack så mycket för ridningen Emma! När Totto är igång så får du testa honom!   


Bild lånad från Emmas Facebook:


 


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards