sofiastotto

Alla inlägg under februari 2012

Av Sofia Lindström - 26 februari 2012 09:25


Mässan är helt fantastisk! Vi hade en super bra dag igår! Alla va glada och taggade att shoppa.  


Någon som vi se vad jag köpte för kul?


 


 

Gbg

Av Sofia Lindström - 24 februari 2012 20:38


Imorgon bär det av till Gbg Horse show.   Ska bli så kul! Längtar ihjäl mig!


Fick mina nya ridbyxor idag med, och det bästa av allt, dom passade! Super glad är jag idag!


 


GLAD!!!


 


 

Z

Av Sofia Lindström - 23 februari 2012 06:48


Igår frågade Emma om jag kunde tänka mig att rida hennes häst Zanzibar, då Emma inte kände sig jätte kry och jag tackade glatt ja! Alltid kul att testa nya hästar, man lär sig något av alla olika individer.

Väl inne i ridhuset. Maria, Anna och Olivia skrittade av sina hästar, och jag hoppade upp på Z. Jag tyckte med en gång att han kändes trevlig, påminnde mig lite om "en yngre Lilleman" (ultbildad Msv Dressyr Msv Hoppning) som stod på ridskolan under en kort perion.

Travade lite på volter och snett igenom och kännde även på galoppen. Tror han testade mig med att vara lite seg, men han va jätte snäll och stabil.

Sen fick jag Emmas hoppspö och då kände jag med en gång att han vaknade till lite. Många gånger är det ju så att man kanske inte behöver använda spöet, men bara det finns där så skapar man en viss bjudning.

Ännu mer taggade han till när Emma la upp bommar på kavalettistöd och jag och Z rullade över. Nu behövde jag inte driva mer.   Märks att han tycker att det är kul med bommar och dyligt. Även här testade han mig med att gå åt sidan en gång, jätte bra för min skull då det påminnde mig om att vara mer "med". Vi rullade äver att par gånger och försökte landa i rätt galopp. I vänster varv landade han nog rätt varje gång men i höger blev det några västergalopper efter lilla skuttet, la på ny skänkel och gjorde galoppombyte för att rätta till.

I helhet så tyckte jag att det gick skapligt!   Z va riktigt trevlig och skötte sig kanon! Han blev lite djup i formen stuntals och det berodde på att jag inte fick fram honom så bra i temop. På något sätt kände jag mig lite ringrostig.

Haha. Men som sagt i helhet en jätte fin häst!

Tack så mycket för ridningen Emma! När Totto är igång så får du testa honom!   


Bild lånad från Emmas Facebook:


 


 

Av Sofia Lindström - 22 februari 2012 09:19


Snart Göteborg och mässan i all ära!   


För 2,3 år sedan när jag va där så kom det massor av snö på hemvägen. Hoppas verkligen inte att det blir det i år!


 


 

Av Sofia Lindström - 21 februari 2012 20:44


Ja nu har Totto vilat sen i onsdags efter träningen, alltså en vecka. Jag har gått några promenader med honom och dratt ner på havren så att han bara får 1/4 del av det som han får när han är igång. Men pigg är han ändå det kan jag lova!


Såg idag att han travade lite i hagen och gjorde några små fjuttiga bocksprång i all glädje. Kände att han behövde få springa av sig lite, med tanke på att dom inte kan/vill röra sig så mycket i hagen när underlaget växlar mellan is och gegga. Så jag tog med honom in och han taggade till med en gång och va inte speciellt sugen på att stå still. Anders hovslagaren va i stallet idag och tyckte att Totto hade växt massor. Jo, lite har han säkert växt sen han såg honom sist, men mycket berodde det nog på att han va så på tårna och höjde huvudet och hade en välvd "bus" nacke. Känns ju som att dom blir större då på något sätt!


Väl inne i ridhuset släpper jag honom lös och viftar ifrån mig honom. Han började busa med en gång. Så här mycket som han busade idag har jag nog aldrig sett honom göra. Kom på efter en stund att jag ville filma. Och under filmen va första och enda gången som jag "behövde" smacka på honom lite för att hålla igång honom.

Höll inte på alls länge och fångade upp honom och skrittade honom för hand några minuter så att han fick varva ner. Tanken är att han verkligen ska få vila. Men har man en unghäst som måste få busa av sig lite, så måste han få göra det ibland.  



Här har ni rodeo Totto:



   

Av Sofia Lindström - 21 februari 2012 17:13


Ska snart till stallet. Fixa med Tottos box och mat. Ta in honom och se över hans sår och sen ta en promenix med honom. Min Älskade Ta Tongka!



 


 

Av Sofia Lindström - 20 februari 2012 19:40


Idag hoppade jag och Emma i ridhuset. Vi byggde upp en bombination med en bom emellan, ett hinder snett igenom och en paralelloxer på andra sidan. Inte ofta man har den energin att bygga en hel sån bana för att bara hoppa själv på, så det va verkligen super bra att vi red ihop!

Benito taggade inför hindren till tusen. När jag red förbi så laddade han emot hindren fastän vi inte skulle hoppa precis då. Började med att rulla över kombinationen som va väldigt lågt uppsatt. Här hade han inte riktigt kolla på sina fötter, och gjorde som han brukar att han tar i ifrån tårna över vissa hinder även fast de va jätte låga. Sen kom vi emot oxern. Han laddade i galopp men precis framför sa det stopp. Jag vet med mig att jag inte drev honom tillräckligt och fegade ihop lite (det va verkligen jätte längesen jag hoppade honom), men han brukar alltid hoppa ändå, så jag blev lite chockad! Efter ett tag tuffade jag till mig och drev på mer och smackade samtidigt, och då gick det bättre.

Efter ett tag fick vi bättre och bättre flyt dock va Benito lika taggad hela tiden. Men vi fick ett par bra skutt och jag kände mig nöjd.

När jag tittade på Emma och Zansibar så såg allt så lätt ut. Av det blir jag både peppad och avundsjuk!   Men träninge ger erfarenhet!



Benito va nog rätt nöjd efter han med. Han fick ha på sig en mössa när vi hoppade därav den mycket snygga tofsen på huvudet..hehe:


     


 

Av Sofia Lindström - 20 februari 2012 09:20


Är det bara jag som längar till hästarna får snygg sommarpäls?



Åh.. Sommar!!   

   


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards