sofiastotto

Alla inlägg under februari 2012

Av Sofia Lindström - 3 februari 2012 15:45


Nytt i Tottos garderob. Eller snart iaf..


Har beställt ett inne täcke till Totto. Han är verkligen inte frusen av sig så det fick bli ett 110grams foder täcke. Tror det blir toppen! Hoppas bara att det passar.


Mega bilden från hästsportsbutiken som jag fick förstora till dubbel storlek   :


 


 

Av Sofia Lindström - 3 februari 2012 07:05


Fullt hus va det i stallet igår. Hovslagaren va på plats för att sko hästar. Johanna hade tur, för Xerxes hade dragit av sig en sko, så Jocke hjälpte henne med.


Måste säga att alla är verkligen tappra i stallet nu. Det blir bara kallare ute nu och alla biter ihop och håller sina hästar igång. Det är kämparglöd det!


Totto va super snäll igår i stallet. Tror det va för att han hade lite extra att titta på (hovslagaren). Han vill ibland gärna gå omkring och hänga i grimskaftet o.s.v Men den brukar han vara lite lugnare när jag har ridit eller motionerat honom dagen innan, och vi tränade ju för Lena i onsdags. Men i alla fall så va han lugn och mysig.

Lena tyckte att jag skulle ge mig på att träna lite studs dagen efter träningen, så att det va färskt i minnet för honom. Sagt och gjort. Ställde fram en låg 3studs (ca 30cm). Och så fort jag börjar plocka med bommarna så blir Totto jätte taggad. Trodde han skulle kännas lite seg, men icke. Gick med honom och skrittade fram. Sen hoppade jag upp och joggade igång honom så att vi skulle få upp värmen. Gick sen över i skritt och jobbade honom böjlig med hjälp av små serpentiner. Travade sen lite lösgörande på volt och fyrkanspåret. Hade bestämt mig för att jag skulle rida bara en kortis, för jag hade ju ändå tränat dagen innan, och jag vill inte gå på för hårt med honom. Så jag gick över ganska fort i galoppen. Gallopperade på volt, och när Totto såg studsen så laddade han emot dom även när vi inte skulle hoppa.   Han är för go! Sen eller tillslut, som Totto skulle sagt, vände jag upp mot studsen. Idag va det ingen tvekan, vi flög över rytmiskt utan hack. Allt flöt på frecis som att vi hade hoppat studs i flera år. Totto blev ännu mer taggad och laddade för en ny omgång. Vi hoppade studsen 2ggr i båda varven, sen joggade jag av honom i trav, lång och låg. Totto va super nöjd, förutom att han gärna hade velat galloppera lite till. Han har fått en sån härlig bjudning i galoppen! Jag kan bara sitta still och känna hans styrka, hur han med hjälp av sin muskelmassa skjuter ifrån oss frammåt. Det är en sån otrolig kraft. Känslan är obeskrivlig!


Skrittade av länge för hand. Plockade in allt och använde mig av min splitter nya "gödsel plockare". Hoppade in på Granngården och köpte mig en skopa att plocka upp gödsel efter Totto i ridhuset. Smidigare än att hålla på fram och tillbaka med skottkärran!


Så här ser den ut:


    


Min stora kille som ser ut som en ponny!  :


 


 


Bok

Av Sofia Lindström - 3 februari 2012 06:54


Igår fick vi hem en ny bok i brevlådan. Den heter: Photoshop-recept. I den står det hur man ska gå tillväga när man redigerar foton. Jag är verkligen inte bra på photoshop, och har inte lagt manken till, då jag tyckt att det va för svårt. Men nu ska det tränas!  


   


Är det någon som har den boken? Är ni nöjda/besvikna?


 


Av Sofia Lindström - 2 februari 2012 06:51


Igår hade Lena hopp lektion för mig och Totto.Vi gjorde samma övning som Maria och Anna gjort tidigare på dagen. Det va bommar, snett igenom, 1 travbom och tvåbommar som man skulle galloppera 2 galoppsprång emellan. På ena långsidan va det ett litet rättuppstående och på andra sidan en trestuds.


Så här såg banan ut:


 


Värmde upp i skritt och trav, och sen körde vi på ganska så snabbt för att han energi inte skulle ta slut på bara uppvärmningen.

Igår va Totto lite piggare än gången innan. Han ville gärna gasa iväg i galoppen. Tror nog att det va för att han förstod att han skulle få hoppa.

Övningen började med att jag skulle komma i trav i höger varv, vända över den "röda" travbommen stenn igenom, fatta vänster galopp och hoppa det lilla rättuppstående hindret. Sen bytte vi övning och vi kom i vänster varv, fattade galopp innan galoppbommarna snett igenom, och sen vänder höger och kom över studsarna.


Studsarna fick vi kämpa ganska länge med. Först hade vi för lite fart, och jag ramade inte in ordentligt. Sen har jag tendens till att "hjälpa till" lite för mycket, altså ta fram handen lite väl långt och sätta mig som en pilot, fast man verkligen inte behöver det på små mini kryss hinder, skillnad om man hoppar 150cm. Men efter några försök så gick det bättre och bättre. Tillslut hoppade vi med flyt i studsen i höger varv. I vänster varv fram till stusen, gick det mycket lindrigare.


Som avslutning tog vi allt som en liten bana. Allt flöt på jätte fint! Totto viste vad han skulle göra och jag bara hängde på och visade honom vägen. Det va inget hackigt och inga konstigheter. Det bara flöt. Vilken känsla!


Super nöjd med passet. Och ännu mer taggad tills nästa lektion! Blir nog hoppning då med.   


Bilden är inte från lektionen:

 


 

Av Sofia Lindström - 1 februari 2012 06:52


Jag och min sambo har letat efter hus på landet ganska länge nu. Förra året la vi bud på ett hus, men tyvärr va det några andra som budade högre än vad vi hade tänkt oss.


Tänk att ha Totto och någon annan häst precis vid sidan av huset (Erik vill inte att han ska bo inne i huset ). Det har jag drömt om sen jätte länge. Bygga en egen paddock och ha nära till skogen så att man kan rida ut. Drömma kan man!


Nu känns det som att inga vill sälja sina hus, då det är köparens marknad just nu. Men vi hoppas på att det kommer ut lite mer hus till våren!


Jag förstår verkligen inte varför inte Totto-nallebjörn får sova i våran säng...


 


    

  

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards